Љубомората - знак на љубов или опасност?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мала љубомора значи дека некој те сака, се грижи за тебе, му значиш нешто, се плаши да не те изгуби. И се ова е добро додека е мало. Кога веќе ке е голема прераснува во недоверба и води кон крај на една врска.
 

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Ам, љубоморна сум. :icon_lol:
Не правам цели сцени од една глупава изјава или постапка, дури и кога јасно покажувам знаци на љубомора, понекогаш намерно, понекогаш без да сакам, не ја признавам истата.
Нека изгледам и делувам инфантилно до бесвест, во нормални граници, љубомората е и добредојдена и не гледам на неа како пречка, се` додека не го почувствувам спротивното.
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Љубоморна сум, признавам. Во секого има мала доза на љубомора и тоа е сосем нормално.
Работите излегуваат надвор од границите на нормалното кога љубомората е претерана, се прават сцени од некоја најобична постапка или изјава. Не би можела да поднесам такви личности во моја близина...
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Во граници на нормалата е пожелно, не пречи и дури делува симпатично. :icon_lol: А и не верувам дека постои некој на кој му е апсолутно сеедно ако девојка му збори со саати на телефон со друго машко или ако остане да преспие кај „другар“. :pos:

Кога веќе ќе премине во параноја, опсесија, посесивност- не е здраво. Те гуши, ти смета, ти прави проблеми за без врска работи.

Не сум од тие параноично љубоморните, ама сепак мислам дека сум по малце посесивна. :icon_lol:
 

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
Зависи до која граница е дојдена... Љубомората може да е пресладок знак за некој што ти значи, а може да е и психопатска појава што е крајно недопустлива.
 
Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Zavisi do koj stepen e dojdena.Ako on ili ona e lubomoren i na senkata sto odi po tebe zemaj si gi partalite i begaj.Ne ti treba toj covek vo zivotot.:motor:
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Љубомората е добро да ја има,но во мали количини.Доколку прерасне во посесивно-лудачко-неноормално голема љубомора,тогаш тоа веќе за мене е болно.Прво само со тоа успева да го оддалечи партнерот уште повеќе од себе,па дури и да му створи страв.

Не сум нешто многу многу посесивна,но на моменти знае да ме фати некоја блага љубомора,но тоа трае одприлика 40 секунди.:)
 

Zbratko

The Shrink
Член од
3 јануари 2006
Мислења
875
Поени од реакции
17
Љубомората постои во секоја врска (а богами кај нас и кај луѓе кои се надвор од врска) .... мала доза на љубомора е добра .. сепак покажува дека не му/и е сеедно за партнерот ... меѓутоа доколку поче со замарање ... кај беше, зашто толку време поминуваш со другарите или на фудбал или било каде ...... тогаш веќе преминува во ПОСЕСИВНОСТ и тоа е знак за опасност .... доколку не прекинеш на време отиде јабана ... цел живот остана на ланче/ланец кај другата половина
 
Член од
20 јули 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Nema opravdana ljubomora. Taa zivotot go pretvora vo pekol i definitivno ja unistuva ljubovta
 
Член од
24 мај 2007
Мислења
5.124
Поени од реакции
35
ljubomora...gadna stvar...samo toa imam da kazam:)....inace i mene me faka cesto...ama brzo mi pominuva...a i umerena e ne kako kaj nekoi ludacka...
 

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Љубомора во граници на нормала да може-но се што е претерано значи крај на една врска
Секој во себе кога сака некој чувствува мала доза на љубомора така и јас,но никогаш не би трпел некое љубоморно жениште
 

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Многу имам страв од љубомората... не знам некако ептен ме плаши е сеа сваќам кога е мала но кога ке дојде до таму јавувања по телефон - кај си ? или со кој си ? кој е тој? ова она е тогаш почнувам и навистина да се плашам , зошто тоа повеќе ми личи на посесивност него на љубов и воопшто не е пријатно да знаеш дека некој те мисли кај си и со кој си :nenene:
 
Член од
9 декември 2007
Мислења
8
Поени од реакции
2
Ljubomora . Psihicki prolem na povise ljudi i definitivno gu unistue ljubov a cesto i ljubomorni muski ili zenski bez razliku mozev da bidev agresivni i napadni takoj da sto podaleko .....
 
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Во мала количина еден од начините на искажување љубов , све после тоа јасно детектирана болест најголем процент потекло од самото детство.
 

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
Abe od edna strana ljubomorata dokazuva deka Ljubomorniot ima nekakvi cuvstva kon drugata polovina ali deka nema sigurnost vo niv... Primer ja sakam devojkava ali mislam deka ako i kazam ke me ostavi ili pak ona mene voopsto ne me ferma taka da podobro da ne i kazuvam tuku da se osiguram deka ona ima cuvstva kon mene :star :
 

Kajgana Shop

На врв Bottom