Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
18 февруари 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
ke si pomislite deka moeto pa i ne e golem problem...no veruvajte za mene e!odev so edno dete...1 mesec i ubavo bese go sakav iskreno najmnoogu na svet...mi velese deka me saka...i na kraj mi raskina...ne mi kaza uste den denes zasto...ednostavno ne mozel da odi veke so mene...a mi rece "ne zaboravaj deka te sakaam!"posle toa ostanavme samo najdobri drugari ama svativ ne mozam da bidam drugarka so negoo...i nekako gi prekinav kontaktite so nego...slusam se fatil pak so onaa poranesnata devojka..ne znam dali go sakam ili veke mi e postanal opsesija,navikaa ili stvarno go sakaaam...ne mozam da go trgnam od mislii...ednostavno sakam da znam kako da go zaboravam...?postoi li nacin za toaaa?ve molam za help...pozdrav za site

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
otkacena^^^ напиша:
ke si pomislite deka moeto pa i ne e golem problem...no veruvajte za mene e!odev so edno dete...1 mesec i ubavo bese go sakav iskreno najmnoogu na svet...mi velese deka me saka...i na kraj mi raskina...ne mi kaza uste den denes zasto...ednostavno ne mozel da odi veke so mene...a mi rece "ne zaboravaj deka te sakaam!"posle toa ostanavme samo najdobri drugari ama svativ ne mozam da bidam drugarka so negoo...i nekako gi prekinav kontaktite so nego...slusam se fatil pak so onaa poranesnata devojka..ne znam dali go sakam ili veke mi e postanal opsesija,navikaa ili stvarno go sakaaam...ne mozam da go trgnam od mislii...ednostavno sakam da znam kako da go zaboravam...?postoi li nacin za toaaa?ve molam za help...pozdrav za site
Колку години имаш?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
otkacena^^^ напиша:
mozebi veke toj e tvojata prva ljubov koja teshko bi ja zaboravila..ti ostavil dovolno spomeni makar i za 1 mesec da ti ..se capnes ludo zaljubis vo nego..da ti pomognam da go zaboravish..
obidi se da tvoeto bolno iskustvo go spodelis so tvojte drugarki prijatelki..koga ti e tesko nega bidat vo tvoe pristustvo obidi se da pravish drugi raboti koj ke te ispolnuvaat i koj ke gi trgaat tvojte misli za nego...pravi gi rabotite sto si gi ...zapostavila dodeka si bila so toa momce..obidi se stegni zabi i pocni da go slusas razumot a mnogu pomalku tvoeto napateno srce..obidi se da napravish cekor napred a da ne poglednesh nazad

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
otkacena^^^ напиша:
Izlezi u grad i zirni po drugi decki.. Zirni gi na TOJ nacin.. Sakam da kazam.. Znam kako e da si zacepan u nekoj i drugite ne gi gledas kako "DOBRI DECKI" nego kako pojavi sto pominuvaat pokraj tebe.. Nothing more nothing less.. Obidi se da "razgledas" nekoe drugo "parce" sto mozda poveke ke ti fati oko.. Vospostavi kontakt so nego ili ete mozda so nekoj drug sto ti znaci u zivotov.. I koj sto mislis deka mozes da go gledas na toj nacin.. Komuniciraj poveke so decki.. I ke vidis deka naskoro ke ti se "protne" drugo tipce u glava.. Kako sto rece Emma najverojatno si kolku mene ili moze malce postara 15-16 god ali ipak bas LJUBOV da e toa.. So vrska od mesec dena i na odprilika taa vozrast sto mislam deka si.. Stvarno e malce potesko.. Opsesija ti e najverojatno.. Ke pomine.

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
otkacena^^^ напиша:
не е можна љубовта при еден месец во врска без претходно да се знаете..ако си во Оној..период (со оној мислам тинејџерски кога мислиш се што лета се јаде)..
верувај тоа ти е само опсесија ..наречи лудост...ти се допаѓа премногу имаш потреба за нежност..
како мој совет Продолжи даље НЕ Е ЕДИНСТВЕН!!
и уше нешо..Ако те сакал колку што ти кажувал..СРАМ БИ МУ БИЛО ДА ПРОЈДЕ ПРЕД ТЕБЕ СО ДРУГА ДЕВОЈКА!!!!Верувај!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
otkacena^^^ напиша:
Ти него го сакаш, а он тебе уште повеќе. Штом рекол дека те сака, сигурно е така... Не би излажал. Нема везе тоа што и се вратил на поранешната девојка. Направи се' за да им ја расипеш врската, затоа што тоа е единствениот начин да не се измачуваш мислејќи на твојата љубов. Но, биди внимателна... Несмееш никако директно да влијаеш на нивната врска. Треба да им ја поткопуваш индиректно и интелигентно - а доколку немаш идеја како да го направиш тоа, инспирирај се од некоја од актуелните шпански серии. :lolz:

А сега сериозно. Ова твоево воопшто не е проблем.

Одел со една девојка и ја сакал. Се скарале, па се мувал со тебе еден месец... Пробал да те засака, ама очигледно повеќе мислел на бившата штом и се вратил. Тебе не те сака, залудно е да мислиш на него. Додека губиш време мислејќи на некој кој си е среќен со друга девојка, можеш да си најдеш многу подобро момче :wink:

Член од
18 февруари 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
girlll напиша:
Izlezi u grad i zirni po drugi decki.. Zirni gi na TOJ nacin.. Sakam da kazam.. Znam kako e da si zacepan u nekoj i drugite ne gi gledas kako "DOBRI DECKI" nego kako pojavi sto pominuvaat pokraj tebe.. Nothing more nothing less.. Obidi se da "razgledas" nekoe drugo "parce" sto mozda poveke ke ti fati oko.. Vospostavi kontakt so nego ili ete mozda so nekoj drug sto ti znaci u zivotov.. I koj sto mislis deka mozes da go gledas na toj nacin.. Komuniciraj poveke so decki.. I ke vidis deka naskoro ke ti se "protne" drugo tipce u glava.. Kako sto rece Emma najverojatno si kolku mene ili moze malce postara 15-16 god ali ipak bas LJUBOV da e toa.. So vrska od mesec dena i na odprilika taa vozrast sto mislam deka si.. Stvarno e malce potesko.. Opsesija ti e najverojatno.. Ke pomine.
pa mozebi si i vo pravo...no veke se imam "razgleduvano"i iskreno ne mi mn.pomaga...ednostavno koga nekoe drugo momce mi prijdi negoviot lik mi doaga vo glava...no sepak ke se obidam,ke dadam se od sebe za da go zaboravam...no ne sum mn.sigurna deka ke uspeam...inaku imam 15god...a toj 17....

SCORPIO__20 напиша:
mozebi veke toj e tvojata prva ljubov koja teshko bi ja zaboravila..ti ostavil dovolno spomeni makar i za 1 mesec da ti ..se capnes ludo zaljubis vo nego..da ti pomognam da go zaboravish..
obidi se da tvoeto bolno iskustvo go spodelis so tvojte drugarki prijatelki..koga ti e tesko nega bidat vo tvoe pristustvo obidi se da pravish drugi raboti koj ke te ispolnuvaat i koj ke gi trgaat tvojte misli za nego...pravi gi rabotite sto si gi ...zapostavila dodeka si bila so toa momce..obidi se stegni zabi i pocni da go slusas razumot a mnogu pomalku tvoeto napateno srce..obidi se da napravish cekor napred a da ne poglednesh nazad
ke se obidam ama ne veruvam deka ke uspeaamm...

Emma напиша:
Нешто слично и кај мене. Ама мојата врска беше доста подолга од еден месец. Т.е. раскинувавме месец дена. Сакам, не сакам, ова, она... Баш месец. И не ги прекинав контактите, напротив, направив грешка. Колку и да се расправавме, каравме и смирувавме во тоа време, секогаш истото на крајот - пак завршував со него. И таа вечер, и следната, и таа после неа... Чисти глупости, кога ќе размислам покасно.

Бидејќи го нарекуваш дете, можам да претпоставам дека ги имаш околу 15...? Или така нешто...? Зашто ако се толку... Менува многу работи.
Немаш зошто да го забораваш. Ако толку го сакаш, имаш право да знаеш на што си. Барем така е фер...?
Ако те одбил дефинитивно, идеш даље без проблем. Никој не умрел од љубов. Само време, ништо друго. И да не правиш глупости.

da da ke pocekam ...velat vremeto gi leci site rani....kako nemam zosto da go zaboravam..?se fati so poranesnata serekn si e so nea....sto jas da pravam...da gi gledam od strana i da uzivam vo nivnata sreka...?epa ne mozam....

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
otkacena^^^ напиша:
da da ke pocekam ...velat vremeto gi leci site rani....kako nemam zosto da go zaboravam..?se fati so poranesnata serekn si e so nea....sto jas da pravam...da gi gledam od strana i da uzivam vo nivnata sreka...?epa ne mozam....
точно е тоа дека времето ги лечи сите рани од минатото...но само ако си ти спремна да се подадеш на лечењето! не е возможно да го заборавиш ако секојдневно мислиш на него и се измачуваш со фактот дека тој е со друга девојка..ако го видиш со неа ободи се да не изреагираш ништо! буквално остани сталожена и не реагирај никако..по некое време ке се навикнеш на тоа чуство исто како што си сега навикната на чувството дека го сакаш..верувај во овие зборови..
граби напред 15 години имаш..батали го..излези во град како што кажа некој понапред..барај ке најдеш некој доволно убав за тебе..
не треба на твои години да се затвараш во врски долги или длабоки! дефинитвно не е добро по тебе и карактерот твој..остај траела месец заврти лист и продолжи понатаму..верувај дека полесен е изборот подоцна кога веке имаш пробано повеке..на пример си во врска со некој тип година две,три и тн.. и сега вие од ИКС причини раскинувате а ти веке имаш 25 години (пример) и сега можеби некогаш не е касно но сепак ти ке бидеш доволно повредена за да продолжиш понатаму барем во наредната година..и тока отишла уште една година осмислувајки како понатаму! почнуваш за тоа време илјадници нови врски само со цел да пробаш да го имаш она исполнение кое си го имала во врската која неодамна завршила..но пак те измачува она што не си со него..и тоа ви пречи во врската на било каков начин..
со твоите 15 години не смееш во ниеден случај да размислуваш дека неможеш да живееш без него или дека го сакаш! верувај се лажеш себеси тука..можеби зборовиве мои ти делуваат критички и осудно но верувај од искуство знам дека понатаму едноставно ке се смееш на ова што сега го доживуваш..
Ти посакувам се најдобро и верувај ми дека еден ден порано или подоцна ке го сретнеш тој кој ке те заслужи и ке ти ја возврати твојата љубов!

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
otkacena^^^ напиша:
Не верувам дека можеш некој да засакаш за еден месец...можда ти се свиѓа ептен, затрескана си итн...али не го сакаш.А и тој типот да те сакал зашто тогаш ти раскинал?? Се десило нешто??
Сте иделе 1 месец...ви било убаво....али толку...Изгледа дошол крајот и мораш да си се соочиш со тој факт и да си продужиш со животот...

ke se obidam ama ne veruvam deka ke uspeaamm...
Зашто да не успееш???Ако сакаш и ако стварно се обидеш веруј дека ќе успееш.Искачај, журкај се, мисли и замарај се со други ствари, направи да немаш време кога да мислиш на него...Може нема одма али ќе ти помине.

Не треба да седиш дома, да се затвориш и да се бедосуваш зашто си фатил нова женска.:nesvest:Алооо никој не ти кажа дека треба да уживаш во нивната среќа али сеа тоа е.Кога тогаш дали порано или покасно морал тој типот да си фати женска неможе цело време околу тебе да се врти.Најди си и ти некој типац и ти биди среќна.Заборави го едноставно!Сеќавај се на него како еден убав момент од твојот живот и терај даље...

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
mRnO: Девојче батали го најди си некој откачен. Еве ко мене!!
Дивајн/Форчн: Девојко, едноставно надмини ја болката, остави го да биде среќен и премини на работа за да го смениш својот живот.
Лејди Сатори: Остави го. Побарај друг. Љубовта чука повеќепати на истата врата! Може уште од утре ќе бидеш многу посреќна. Не чекај!

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
како да сум те читал тука
otkacena^^^ напиша:
se zapoznav so edno momce,istiot den se fativme...ama mnogu e sramezliv...i ne znam se citame na msn mi veli deka me saka a i jas nego...problemot e ne znam zasto ne saka da me bakne...odime 1 nedela a vo taa nedela samo dva pati se vidovme...site mi velat mn.e sramezliv epa sea i jas sum ama pa do koga vaka...???pls za help sakam da znam toa znaci li deka ne me saka???pozz

Handsome

Love me or Blow me !!!!
Член од
21 јануари 2006
Мислења
852
Поени од реакции
1
otkacena^^^ напиша:
e koga bi bil sega vakov problemot....no neee go nadminavme toa i se bese ok dodeka ne se sluci ova....
a ti u mesto si pa za sekoj decko pisuvas deka odite po 1 mesec ili si gi menjas ko corapcinja...:raz:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Еве имам еден проблем ама би побарал помош од постарите форумџии, значи нека биде прашање за форумџии над 17години. Вака сега прашањето е да не речам едноставно „Како да го надминам стравот кој што го носам длабоко во срцето за една девојка, значи кога ќе ја видам дкам се збунувам неможам еден збор да и кажам? Тоа поминува кога во мене ќе има алкохол, но тогаш сум со еден збор будала, ај поздрав до сите

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Замисли ја на ВеЦе шоља... Со болка во очи.

Сериозен сум, успева :)

Финтата е во тоа да сватиш дека и таа е од месо и крв-крв која може да ја разладни единствено пиедесталот кој и го градиш идеализирајќи ја прекумерено.

Биди опуштен, кул... И не пиј многу !!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom