Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
кога веќе знаеш дека поминува само кога си под дејство на алкохол, намали го алкохолот, не се прави куфер секој пат! пивни само толку колку што ти треба за да се опуштиш и нема да погрешиш, зборови, муабет,.. само по себе ќе си дојде.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
:pos2: Токму така како што кажа серпико сите ние сме од месо и крв.
Се надевам не станува збор за страв од самиот себеси кое е многу лошо искуство за секого. Доколку станува збор за горенаведеното еве совет кој ќе ти помогне не само за девојката ами и за твојата репутација во животот. Имај секогаш на памет дека ти си оној што си и дека не си ништо подолу од сите околу тебе. Работата е тоа што секој е различен и на некои тоа повеѓе им се допаѓа, на некои не, ништо страшно. Земи ја храброста која се крие некаде во тебе и настојувај да бидеш расположен, после тоа се си иде само по себе.
А и немој во никој случај да бидеш досаден!:zver:

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
точкест напиша:
Еве имам еден проблем ама би побарал помош од постарите форумџии, значи нека биде прашање за форумџии над 17години. Вака сега прашањето е да не речам едноставно „Како да го надминам стравот кој што го носам длабоко во срцето за една девојка, значи кога ќе ја видам дкам се збунувам неможам еден збор да и кажам? Тоа поминува кога во мене ќе има алкохол, но тогаш сум со еден збор будала, ај поздрав до сите
Безвезе ја идеализираш у глава, ич да не те боли, пушти и се.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
точкест напиша:
Еве имам еден проблем ама би побарал помош од постарите форумџии, значи нека биде прашање за форумџии над 17години. Вака сега прашањето е да не речам едноставно „Како да го надминам стравот кој што го носам длабоко во срцето за една девојка, значи кога ќе ја видам дкам се збунувам неможам еден збор да и кажам? Тоа поминува кога во мене ќе има алкохол, но тогаш сум со еден збор будала, ај поздрав до сите
Поголемо од 17, или поголемо еднакво? Пошто јас во вторите спаѓам :pos:

Точкест брачко... Сум ти кажала сто пати. Нема бе од што да се плашиш. Не гриза, не јаде, не е опасна по живот.:) Напротив, баш е мила и фина.:) А ти си се упрпал. Па не е ни прва ни последна, нема потреба да имаш трема, и престани веќе еднаш да бараш помош од други. Сам ако не си ја завршиш работата, никој нема да ја заврши за тебе. :wink: Ем не си некој срамежлив по природа, па да се буниш така...Опушти се, пријди и најпрво пријателски, не оди одма со мисла дека може да те одбие. После работите спонтано ќе си дојдат во ред.

Еве во вторникот на пример, имаше шанса, што не ја шмекна?:)

И аман, не е добро да бараш совети на тема која она може да ја прочита. shamar:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
точкест напиша:

ее бате бате...колку само ми е јасно што проживуваш сеа..и мене буквално ми беше така !!
само мора да научиш да се релаксираш..НИКАКО СО АЛКОХОЛ!
најубаво друже научи да разговараш со неа..размисли пред да ја видиш (ако сте договорени) или онака смисли неколку теми на кои би можеле да праите муабет..размисли што би ја интересирало..што би и било интересно да слушне..пофални зборчиња некои за нејзината коса,мирис,стил и тн..(само молим те без илузии и лажење .. многу делува одвратно {бар од моја гледна точка} некоја кога е излажана од некојси безименКо дека била убава,слатак не знам што друго само за да биде искористена!)..
Како што кажа серпико .. ја ставаш на пиедестал..а внатре во себе небитуваш дека немаш шанси кај неа..Мораш да се сосредоточиш..неможам да ти давам совети како од списанијана (застани пред огледало и замисли си дека зборуваш со неа)..ако те збунува до толку..земи си време подзастани размисли..смисли нешто искрено и паметно да и кажеш..немој ни случајно да лупнеш дека ти течеле мрсули или слично (без навреда само истакнувам поенти и се трудам да бидам забавен)..
Како и да е..гледај секогаш во очи..биди искрен СЕКОГАШ!
И најважното од се е..БИДИ ОНА ШТО СИ! НИКОЈ НЕ САКА НЕКОЈ КОЈ НЕ ЗНАЕ НИ САМИОТ КОЈ Е НИ ШТО Е! во денешно време ова е ретко но сепак биди ти тој кој ке биде еден од исклучоците!

поздрав и ти посакувам се најдобро..

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
PSYtisfaction напиша:
И аман, не е добро да бараш совети на тема која она може да ја прочита. shamar:
Mожеби тоа е и намерата!:toe:
Прв погрешен потег!:smir:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
точкест напиша:
Тие што викаат дека твојот проблем се решава, везе немаат. Тебе таа девојка ти значи, а кога некој ти значи сакаш да се потрудиш околу тој некој. А кога ќе пробаш да се потрудиш, си поинаков, и тоа луѓето го забележуваат, особено таа.
Совет немам... мислам дека неможеш да се опуштиш така едноставно, иако јасно е дека тоа е лекот за проблемот. Можеш само да примениш нова тактика во односот со неа. Биди поинаков, ама не и претпазлив. Убеди се дека не ти значи(невозможно е, ама така треба да биде), и почни да се глупираш намерно. Кажи и дека е дебела. Кажи и дека не вреди. Кажи и дека дечко и е кретен, ако нема дечко дека е неспособна да фати. На тој начин, не губиш ништо(бидејќи како и да е, ја немаш и нема да ја добиеш ако продолжиш исто како до сега), а можеш да и го свртиш вниманието накај себе...
Секако, може и да грешам, ама мислам дека тоа е правото решение за проблемот...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Еве еден суров пост:

со самото тоа што уште на почеток влегуваш убеден дека МНОГУ ти се свиѓа и ја идеализираш, уште на почеток си ја изгубил. После главата ти е попара, и додека да се средиш све ке се сјебе.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Можеби имаше шанса на самиот почеток, уште кога ве запознав. Ама кај ти беше паметот што излезе со друга типка, и тоа со големо „педигре”? Се сеќаваш кога ве видовме? И она беше таму. После тоа, и она си продолжи понатаму...Никој не ти е крив што си постапил така.
ПС.Немој да си го послушал советот на ВикторГГ, зошто така ќе испаднеш само глупо магаре и идиот.:) (а знам дека си многу фино дете:wink:)

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Абе толку различни совети дадовте, што мислам дека сега уште повеќе ќе го збуните. toae:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
точкест напиша:

nastrana od site soveti i idei sto gi dobi tuka ..ke bidam kratko i jasen
- samiot strav e uspeh da posegnes kon nesto nepoznato koe te doveduva do bunilo
- slusaj se samiot sebe si ..normalno ako dovolno se poznavash sebe si ke znaes kako i sto treba da odlucis vo ovie momenti
- slusaj go srceto ne gleda ne slusa ama sekogas e vo pravo....
- I za kraj sekoj rizik ima dobra i losha strana : rizikuvaj mozebi ke bides uste posreken vo momentite sto ke ti predstojat..napravi go toa kako sto umees i znaes..spontano i neocekuvano. dozvoli mu na tvojot strav da zboruva..

so sTreka bracko :) :smir:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
SCORPIO__20 напиша:
nastrana od site soveti i idei sto gi dobi tuka ..ke bidam kratko i jasen
- samiot strav e uspeh da posegnes kon nesto nepoznato koe te doveduva do bunilo
- slusaj se samiot sebe si ..normalno ako dovolno se poznavash sebe si ke znaes kako i sto treba da odlucis vo ovie momenti
- slusaj go srceto ne gleda ne slusa ama sekogas e vo pravo....
- I za kraj sekoj rizik ima dobra i losha strana : rizikuvaj mozebi ke bides uste posreken vo momentite sto ke ti predstojat..napravi go toa kako sto umees i znaes..spontano i neocekuvano. dozvoli mu na tvojot strav da zboruva..

so sTreka bracko :) :smir:
многу добра поента..
тоа и јас го мислев кога кажав ..БИДИ ОНА ШТО СИ!

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Скулгрл напиша:
Можеби имаше шанса на самиот почеток, уште кога ве запознав. Ама кај ти беше паметот што излезе со друга типка, и тоа со големо „педигре”? Се сеќаваш кога ве видовме? И она беше таму. После тоа, и она си продолжи понатаму...Никој не ти е крив што си постапил така.
ПС.Немој да си го послушал советот на ВикторГГ, зошто така ќе испаднеш само глупо магаре и идиот.:) (а знам дека си многу фино дете:wink:)
Големо педигре... :pos::pos::pos:

Епа сака на два стола да седи, сега нека си ја лупа главата. :icon_razz
Точкест, златен, што се нервираш, Скул има и други другарки. :wink::pos:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
PSYtisfaction напиша: