Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Abe bataligo.Ne veruvam deka masko na taa vozrast samo ja muval.Mislis ne mozes da si najdes nekoj podobar i poubav od nego.Stom te izvaral i po moe mislenje ja plesnal taa nema sto da baras poveke so nego,a i ne si navlezena u nekoja vrska pa da se zamaras.Stom on ne se zamara,ne se zamarj ni ti.Ostavi go ednostavno,ako te saka kako sto vika,ke te pobara on sam,veruvaj:toe:

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
абе стварно,кој го врти.Зар треба да се испие целото море за да се сфати дека водата е солена?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
BoYd напиша:
Наводно само се мувале,не ја плескал,што не ми се верува али како и да е...Знам и му реков и на него дека 99% е сигурно дека ќе се повтори затоа и сфатив дека нема што да барам со него.Следува муабет и тоа е тоа.
Всушност кога зборев за плескањето, мислев на тебе... Тој мисли дека има другарка со која има нешто повеќе(мислам на тебе) а ти мислиш дека имаш дечко(мислам на тебе и него)...
А инаку... немој такви реченици... зарем треба да се испие целото море да се сфати дека е солено. Момците и девојките се многу различни... точно... ама покрај мноооооооогуте моериња и океани кои се солени... некаде таму зафрлени во некои прекрасни планини во Македонија има прекрасни извори со прекрасна ладна слатка вода... Затоа пробувај по малку од секоја вода... можеби еден ден ќе налеташ на сладок планински извор. Ако ништо друго кога ќе остариш со гордост ќе можеш да кажеш дека си се потрудила, а не дека си седела дома и си гледала очајни домаќинки...

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Викторгг напиша:
Всушност кога зборев за плескањето, мислев на тебе... Тој мисли дека има другарка со која има нешто повеќе(мислам на тебе) а ти мислиш дека имаш дечко(мислам на тебе и него)...
А инаку... немој такви реченици... зарем треба да се испие целото море да се сфати дека е солено. Момците и девојките се многу различни... точно... ама покрај мноооооооогуте моериња и океани кои се солени... некаде таму зафрлени во некои прекрасни планини во Македонија има прекрасни извори со прекрасна ладна слатка вода... Затоа пробувај по малку од секоја вода... можеби еден ден ќе налеташ на сладок планински извор. Ако ништо друго кога ќе остариш со гордост ќе можеш да кажеш дека си се потрудила, а не дека си седела дома и си гледала очајни домаќинки...
Потполно се слагам со тебе,и секогаш се трудам.Сакав да кажам дека кога нешто не иде,а веќе сум направила се што било во моја моќ,тоа е тоа.Со сила убавина не бидува.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Абе луѓе! Има посебни теми за подароци, дајте не мешајте тука.

Нека остане темава за тоа што е отворена.

Фала. Пријатно.

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
фала на сите што ми дадоа совет...многу ми помогнавте...иначе само што дознав дека типот многу се каел за тоа што го направил....:helou:

Член од
2 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
1
Mi se desava neso so nejkam da mi se desava. Zapoznavam nekoj, mi se sviga, iskacame ednas, dvapati, i po nekoe vreme mi zdosaduva! Ne mozam da najdam nekoj interesen. Ja premnogu baram ili mazive stanuvaat dosadni? Patem mojve drugarki imaat vrski po 5-6 meseci, godina-dve, a ja po mesec -dva i tolku... IMA LI NADEZ ZA MENE??? :(

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
BABY_17 напиша:
Mi se desava neso so nejkam da mi se desava. Zapoznavam nekoj, mi se sviga, iskacame ednas, dvapati, i po nekoe vreme mi zdosaduva! Ne mozam da najdam nekoj interesen. Ja premnogu baram ili mazive stanuvaat dosadni? Patem mojve drugarki imaat vrski po 5-6 meseci, godina-dve, a ja po mesec -dva i tolku... IMA LI NADEZ ZA MENE??? :(
Не бе, уживај, вага си у хороскоп и тоа те мачи.
Слушај, ако си стварно 17 години, така и треба да се осеќаш. Твоите другарки се луди кои имаат долги врски на тие години. Сеа 6 месеца и не е богзнае што, ама ако раскинат утре. Рано е за долги врски, тоа што ти го чуствуваш е исправно. Не само дали има надеж, туку и на прав пат си... уживај... :wink:

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
BABY_17 напиша:
najcesto na lugeto sto im e dosadno ,za zal najcesto im e zdosadeno od samite sebe , baraj vo sebe

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
BABY_17 напиша:
Во секој случај - проблемот лежи во тебе.

Или наоѓаш погрешни копиљаци, или премногу бараш од нив. Мада, незнам што всушност очекуваш да видиш во некој со кого си излегла еднаш или двапати. Немаш трпение, лесно ги менуваш партнерите, а од сите нив очекуваш да се покажат добро. Нема да биде така. Биди малку повеќе пребирлива (и трпелива) и ќе најдеш некој што те исполнува целосно.

Не е финтата да смениш што повеќе за да го најдеш вистинскиот, туку да направиш мудар избор, без да се залеташ и да „паднеш” на првиот кој ќе те шармира со неговиот шарм за еднократна употреба. :wink:

Те прочитав и на една друга тема. Ти дефинитивно имаш проблем.
Проблемот е тоа што премногу размислуваш околу тоа „дали имаш проблем” и „дали има надеж за тебе”, а со тоа се руши твојата самодоверба и се билда твојата напнатост.

Жал ми е, но за тебе најверојатно нема спас :(
Не верувам дека некогаш до крајот на животот ќе свршиш и ќе ја најдеш твојата љубов :(

BABY_17 напиша:
mene monstop mi se desava, so drugi zborovi, ne svrsuvam! ne e do tipit, poso go smeniv, do mene e! i ne znam vise zaso imam seks koa ne svrsuvam? izglea imam problem.......ili ne?! :kesa:

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
decki bi sakal da prasam za sovet:
Takov tip sum sto ednostavno ima tolku devojki sto mi se simpaticni i bi sakal da bidam so mnogu od niv,ama koga ke gi osvojam gubam zelba.Ednostavno nema nekoja kojaznaa sovrsena. Isto taka ke vi kazam uste eden problem sto go imam momentalno:
Imam mlada profesorka okolu 27 godini,nemazena,nema decko veke 1 godina. Navistina mi se dopaga. So nea se gledam cisto profesionalno iako bi sakal licno,mnogu me zanima kako licnost. Jas sum 4-ta godina i vremeto mi minuva,ne znam dali da i se pustam ili da cekam pri krajot. Znam deka i ona ne me gleda samo kako obicen ucenik ama poveke ne znam....
Predlozete nacin kako da stanam poblizok so nea

Член од
11 март 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ve molam sovet ama najiskren.Pa vaka...bivsiot na drugarka mi(ona veke ne go saka) e zaljuben vo mene,a pokraj nego i jas se zaljubiv.STo da pravam vo ovaa situacija,nemozam da i kazam na drugarka mi zosto mislam deka nema da i bide sepak seedno.Pleaseeee helppppp

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Прво викаш дека таа не го сака, а после дека нема да и` биде сеедно (и нормално дека нема да и` е сеедно кога ќе дознае дека таа која и` се прикажува како другарка се заљубила во нејзиниот екс).
Јас совет тука не можам да ти дадам, бидејќи ми е неприфатлива твојата ситуација.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Ахил, за првиот проблем - мислам дека не ти се допаѓала никоја од нив доволно:) Едноставно ти се свиѓаат, се пробуваш дали можеш да ги фатиш, кога ќе се убедиш дека можеш - здогледуцаш друга и таа ти е покул и попривлечна. Ништо ново на запад... Ќе се смениш ти, не е до девојките, во секој случај.
За вториот - а од кај знаеш дека и со неа не би ти било исто? Мислам... И она е жена, тоа што е постара и што ти е во моемнтов авторитет не го менува фактот... Јас ти викам да не пробуваш ич, уште си зеленчук:))

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
ZaLjUbEnKa напиша:
Ve molam sovet ama najiskren.Pa vaka...bivsiot na drugarka mi(ona veke ne go saka) e zaljuben vo mene,a pokraj nego i jas se zaljubiv.STo da pravam vo ovaa situacija,nemozam da i kazam na drugarka mi zosto mislam deka nema da i bide sepak seedno.Pleaseeee helppppp
леле душо ми се погоди :smir:

сакаш искрено и тоа ке добиеш од мене...на другаркати безразлика од се мораш да и кажеш...верувај ми зашто ако не и кажеш ке направиш многу голема грешка...покрај тоа што ке ти каже другарка ти види и што ке направиш со дечкото али само ако се сакате двајцата искрено,зашто и покрај тоа што другарка ти може да ти каже дека се ке биде ок со неа може и да биде обратно(да се лути,тргне од тебе итн.)...ако другарка ти сеуште го сака најдобро е да се тргнеш од дечкото стави се на нејзино место)....
мој совет е да збориш прво со другарката па да размислиш што ке правиш....верувај сум била во оваа ситуација ( и од кај другарка ти и од твоја)....:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom