Знам дека не е мртов, уште полошо сценарио според мене. 10+ години цело срање се вртеше околу него, и сега изненадно исклучување без никаков closure за само и само да можат да прават филмови подоцна за да нижат пари.
Курвина професија стана и ова, како новинарската.
Баш дека се вртеше во круг и немаше ништо ново и не беше интересно. Пак ќе речам: според мене по неговото заминување мрдна од мртва точка серијата и стана поинтересна.
Инаку, нема да има филмови со Рик, туку нова серија. Со Рик и Мишон. Вака стојат работите со цела франшиза, инаку:
До сега се излезени 4 серии од кои една заврши, а и оригиналната завршува, еве, уште неколку епизоди:
-The Walking Dead (2010-2022)
-Fear the Walking Dead (2015-???) - ова срање уште трае. Беше далеку подобро и пооригинално од TWD, ама ја усраа до максимум
-World Beyond (2020-2021) - првата серија која заврши. За неа од старт се знаеше дека во план се само 2 сезони.
-Tales of the Walking Dead (2022-???) - anthology series, за различни ликови кои продефилирале низ претходните 3 серии.
Треба да имаме уште 3 нови серии до година:
-Dead City - серија за Ниган и Меги
-Daryl Dixon - ја продолжува приказната на Дерил и Керол по завршувањето на TWD
-се уште неименувана (мини???)серија за Рик и Мишон - планирани се 6 епизоди, но во зависност од реакциите на публиката, може да биде обновена со нова сезона.