TOT
sorcerer
- Член од
- 2 јануари 2019
- Мислења
- 790
- Поени од реакции
- 1.291
Што ли се треба да имаш поминато низ животот да си замислиш како жена го смука на некој пекинејзер
Што ли се треба да имаш поминато низ животот да си замислиш како жена го смука на некој пекинејзер
Па уште и љут е што не знам да ги правамтетке, знаеш ти да правиш пичкици?
Интересно е да се види како со тек на време форумов еволуира. На повеќе теми е, ама еве да ја земеме темата Пиво за пример.
Мислења на првите страни од темата Пиво:
„Скопско е најдоброто пиво, извинете не пиво, најдобрата течност некогаш создадена и некогаш што ќе постои во просторот и времето.“
„Крале Марко во пластика е амброзија за боговите. Кога го пијам осеќам како ангели го галат мојот стомак.“
„Еднаш пиевме Горско во пластика, од толку што беше добро ја изедовме и пластиката сосе етикета.“
Мислења на последните страни од темата Пиво:
„Ми носи едно човече пиво, он е монах и таму на падините на една планина во Бохемија го бере хмељот па после пешки во волнени вреќи го носи во Германија во една пивница покрај долниот тек на реката Елба, кај што додека ферментира монахињи девици кажуваат молитиви на латински. Добро пиво, не е лошо.“
„Јас повеќе преферирам Белгиски пива. Има една пивница што ја посетувам кога сум во близина на Бриж, таму во пивото ставаат солзи од плавооки непалски деца, било поврзано нешто со текстурата на пивото и морам да признаам стварно има ефект и текстурата е извонредна. Па за 120 евра флаша не е лошо пиво за парите.“
„Еднаш пиев пиво произведено од овие пивнициве што се наоѓаат прилично јужно од Виена и толку ми се слоши, мислам дека го посрав желудникот во веце.“
Као се симнува ова бе?
Имаш горе лево копче download.
а на првиот горе десно
СРТ фајл од 70кб ми симна но добро, ако тоа е филмот ондак 2ка му давам.
Зарем можеш да оцениш филм само од превод? Па и 2-ка, не е најмалото
Што очекуваше да симнеш кога кликаш на линк за превод?
У дно сум навлегол.
цццццццццццц
@Zlatikevichius види со кој делиме клуб, молим те исклучи го од следен круг.
ЏонтрааааааааДелите филмски клуб бе, а не компјутерџиски.
ЛегендаPostiraj tipovi ako imas ako ne kjuti si i ne mi se kacuvaj na kur zatoa sto ke te oblecam vo tanga i fustan i navistina ke ti go stavam pa ke vidis ubavo.
Види ја првата, љиљакова фризура, поранешна емо девојка израсната со Токио хотел, моментален слушач на Манескин, пие бело вино од пластична туба и пуши Вест црвено.
Втората, девојка несфатена од околината, интроверт, комшиите сеуште не и го знаат името, фура фризура од 1980та како Ипче Ахмедовски, слушач на Морисеј, омилен режисер и е Вуди Ален. Во слободно време црта глупи цртежи и става 40 сториња на ден од јапонски анимеа и слични безвезни видеа, нешто природа планини мориња ау.
Третата, глупо дете, правник, работи како некој курац у приватна ИТ компанија. Дрска и безобразна. Се ебе како луда и на сите им вика не кажувај на другите. Обично е тивка освен кога ќе наидат на тема веганизам. Тука е најпаметна.
Четвртата, тврдокорна лезбејка, мушкаданка, глупача. Не гледа филмови, во секој муабет замара луѓе што не се вегани, идиотка, немажена, нема девојка, сака да лиже млади и сеуште неоформени девојки. Феминистка. Прва се вакцинирала против корона.
Последната, фризерка, не знае зошто е тука. Во слободно време скришно јаде кашкавал и се тови со чоколади. Фина девојка, сеуште во потрага по среќата наречена брак со копач и раѓање на три деца во рок од 4 години.
edit. Втората и третата пушат од тие пенкалата наречени цигари Ајкос.
Истиот сакав да го ставам, се свалав смеејќи...дајте му серија нека режира нешто у стилот It's Always Sunny in Philadelphia.
@џимеј парите од свадбата еве кај да ги потрошиш.Истиот сакав да го ставам, се свалав смеејќи...дајте му серија нека режира нешто у стилот It's Always Sunny in Philadelphia.
По повод смртта на кралицатаАбе ова умрела уште пред 15 години, само ја чуваа во фрижидер и ја појавуваа повремено заради пензијата.
Прегледај го приврзокот 348396
Прегледај го приврзокот 348397
...кокошка или домашна кокошка (науч. Gallus gallus domesticus) е подвид на птици која често се одгледува како живина. Се смета потекнува од југоисточна Азија, и дека еволуирала од дивите видови како банкивската кокошка (Gallus gallus). Оваа птица е најраспространета на земјата. Ова е одомаќинета птица, подвид на дивата банкивска кокошка од Виетнам, припитомена пред 10.000 години. До оваа откритие, конвенцијалната мудрост велеше дека кокошката е припитомена во Индија. Од Индија припитомената кокошка дојде до Персија. Од Персијанизираното кралство Лидија во западна Мала Азија, „домашната птица“ била пренесена во Грција, се претпоставува, околу 5 век пред нашата ера. „Птицата“ била позната во Египет од 18та династија како „птицата која несе секој ден“, според аналите на Тутмос III. Птицата не се спомнува во Стариот завет. Некои генетски истражувања покажуваат дека кокошката потекнува од црвената и сивата дива кокошка. Иако хибридите од два диви типа имат тенденција кон стерилност, покажува дека генот за жолта кожа присутен кај домашната кокошка не е присутен кај најблиската роднина, Црвената Дива кокошка. Се мисли дека жолтата кожа кај домашната кокошка доаѓа од сивата дива кокошка. Кокошката е најраспространето домашно животно. Со популација повеќе од 24 милијарди до 2003 година, во светот има повеќе кокошки од било која птица. Луѓето ги одгледуваат кокошките најмногу како храна, консумирајќи го месото и јајцата.
Прегледај го приврзокот 348398
Прегледај го приврзокот 348399
...месото од кокошка, наречено „кокошка“, е тип на живинско месо. Заради нејзината релативно ниска цена, кокошкиното месо е едно од најконзумирано месо во целиот свет. Скоро секој дел од птицата може да се користи за исхрана и месото може да биде зготвено на различни начини. Популарните кокошкини чинии вклучуваат печена кокошка, кокошкин стек, кокошкина супа, кокошкини крилца, тандоори кокошка, путер кокошка и кокшка со ориз. Кокошката е исто така и основна суровина во рестораните како брза храна. Комерцијално произведена е користена како почетна точка за опишување друга храна; за многу се вели дека „имат вкус на кокошка“ ако не се разликуват од другите.
Прегледај го приврзокот 348400Прегледај го приврзокот 348401
...подготовка на пилето:
• Извадете го пилето од фрижидер 30 минути пред да го ставите во рерна.
• Загрејте ја рерната на 240 °Ц.
• Нема потреба да го лупите зеленчукот – само измијте го и грубо исечкајте го.
• Искршете ја главицата лук на чешниња, оставајќи ги нелупени.
• Ставете ги зеленчукот и лукот во средината на една голема тава за печење и попрскајте ги со маслиново масло.
• Попрскајте го пилето со маслиново масло и убаво зачинете го со сол и црн пипер, триејќи ги по целата птица.
• Внимателно избоцкајте го целиот лимон со врвот на остар нож (ако имате микробранова, ставете го лимонот во неа 40 секунди – ќе пушти навистина убава миризба).
• Ставете го лимонот во отворот на пилето, заедно со грст од билките.
...приготвување на пилето:
• Ставете го пилето врз зеленчукот во тавата за печење и ставете го во загреаната рерна.
• Веднаш намалете ја температурата на 200°Ц и печете го пилето 1 час и 20 минути.
• Ако сакате да додадете печени компири и зеленчук, сега е време да ги ставите до пилето и да печете уште барем 45 минути.
• Прелевајте го пилето со течноста и ако зеленчукот ви се чини сув, додајте малку вода за да не изгори.
• Кога ќе биде печено, извадете ја тавата од рерната, пренесете го пилето на штица и оставете го така 15-тина минути.
• Покријте го со фолија и со крпа и ставете го настрана.
• Служете го со некој фин сос и со величествен печен зеленчук.
Прегледај го приврзокот 348402
Прегледај го приврзокот 348403
Несреќа е аксидентов, не постирав заради тоа.
Постирав затоа што вие не постиравте во спротивно голема галаме ќе правевте.
.........
ВрвПоздрав до Лукаку со песната...
Автоматски споено мислење:
Ti livadarka nemozes da prepoznaes duri i kuceto vo dvor da ti go moca
Автоматски споено мислење: