Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Грузија и тогаш во Лига Нации имаа 6 победи и 1 нерешено пред утакмицата главна со нас (ја загубија), а и плус и во другата лига на нации имаа скор 1 победа три нерешени, па изгубија од Ерменија и шансата да се први. Грузија има ок тим, нешто налик на Ерменија со Мхитарјан, Мовсисјан и Пицели. Дури мислам дека и Ерменија со тој тим од пред 10-тина години е подобра од оваа Грузија. Башка Ерменија игра многу погруба игра и со пресинг, што нас не ни одговара - Грузија игра нешто поповлечен тврд фудбал. Грузија има наредено некои добри резултати (со Албанија 0-0, победа над Узбекистан 1-0) и овие сега две. Ама истата Грузија загуби и од Бугарија пред неполна година со 4-1 со истиот состав горе долу кај двете екипи. И кај нив фали еден поискусен играч - Окриашвили. Гледам тие се кренале во облаци, бараат одмазди, викаат сигурно победувале (така викаа и тогаш и плус дека Пандев бил стар, па на крај тој им шибна гол).
Нека изиграат нашите добро и борбено, мислам дека нема зошто да се тресиме тогаш.

Луѓе играа и против Бг и Гибралтар у најголема жештина 35 степени па тоа не се дише, зошто тоа време играле? Душа дадоа. Со Бг лошо почнаа многу брзаа и правеа грешки цело време.

Нека изиграат нашите добро и борбено, мислам дека нема зошто да се тресиме тогаш.
Па најголемиот проблем е тоа уствари. Нашите не играат добро, забушаваат и играат анти-фудбал. Солираме не играме тимски, него со некои полу-шутеви од дистанца кои не резултираат со нешто концизно.

Мене повише нашите ме плашат како ќе истрчаат на терен и како ќе играат него што Грузија ќе направи. Играта не дава оптимизам се надевам ќе ме демантираат утре и ќе шибнат 2-3 гола.

Е вакви деца треба да играат во репрезентација.

„Јас единствено што посакувам е да го добијам пасошот на Македонија и да почнам да настапувам за Македонија и на официјални мечеви. Мислам дека тоа го ставив јасно до знаење. Доаѓам секој пат кога ќе бидам повикан од страна на селекторите, и со љубов го носам дресот на Македонија“ – изјави Курталан.

Е вакви деца треба да играат во репрезентација.
Кулушевски на апаратима..
Курутлан некако многу плав за Туркин, од тука јасна е и неговата одлука да игра за нас :D

1654729034314.png

Не сум го гледал како игра и кои се неговите потенцијали сепак сомнително ми е дека асли турчин со коренчиња од Македонија до толку ќе сака да игра за Македонија ако има големи шанси да игра за Турција.

Се надевам грешам, мислам дека нема ништо посебно да биде. Како и да е на нас пак може да ни се најде, кубуриме со асални макар и просечни крила.

Не сум го гледал како игра и кои се неговите потенцијали сепак сомнително ми е дека асли турчин со коренчиња од Македонија до толку ќе сака да игра за Македонија ако има големи шанси да игра за Турција.

Се надевам грешам, мислам дека нема ништо посебно да биде. Како и да е на нас пак може да ни се најде, кубуриме со асални макар и просечни крила.
Грешиш ;)

пак нема тв, вечер на Арена? , но дали ке има и добар стрим, како за со Блгарија ???
Автоматски споено мислење:

пак нема тв, вечер на Арена? , но дали ке има и добар стрим, како за со Блгарија ???

Последно уредено:
Тоа во Недела кога играме со Бугарија, Бугарите само нивната репрезентација ја пренесуваат, ако е за утеха веќер ќе одиме на Арена 1 која е бесплатна кај скоро сите оператори, за разлика од Премиум каналите.

Линк минк нешто за вечерва ??

Тоа во Недела кога играме со Бугарија, Бугарите само нивната репрезентација ја пренесуваат, ако е за утеха веќер ќе одиме на Арена 1 која е бесплатна кај скоро сите оператори, за разлика од Премиум каналите.
ima na programata na Arena 1, e sega dali ke bide prebukirano...zvuk ako nema ne me tangira, komentator ne mi treba... a znaat da se upikuvaat komercijalni hot lajn programi i drugi gubrinja, ke vidime ...

Нападач е така? И онака сме дефицитарни таму ќе дојде како 1 на 10. А што бидна со Ракип не го гледам у состав на последниве натпревари

Вака според УЕФА..кај што е Ашковски, треба Чурлинов да биде, а може и не е формациски 4-4-2...истите 11 од Разград

Замени

Илиев, Шишковски, Тодороски, Ристевски, Зајков, Етеми, Серафимов, Николов, Дав. Бабунски, Дор. Бабунски, Фазлагиќ, Миовски.
состав.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom