- Член од
- 29 јануари 2015
- Мислења
- 7.278
- Поени од реакции
- 20.260
Најлошиот обид за срце во историјата. Па срце со 11 стентови вака не изгледа, ама простено му е на господинот селектор, сир Благоја. Благожа Милевски.
Затоа што едно 10.000 пати одигравме од освоена топка на средина, од позиција на позиционен напад, назад до Ристовски, овој до Димитриевски, и овој цепење напред кај и да стигне, и ако имаш забележано, скоро сите ги избаци на прва, без оглед на тоа дали има или нема противнички играч во близина.Не знам зошто некои се незадоволни од играта, јас ваква цврста Македонија немав гледано многу одамна. Па не ме заебавајте, против ебени Автстрија и Украина на европско изгледавме 100 пати помлитаво, губевме дуели, ни ствараа шанси како ненормални, а ова сношти не им дадовме да мрднат на италјаните.
Не знам зошто некои се незадоволни од играта, јас ваква цврста Македонија немав гледано многу одамна. Па не ме заебавајте, против ебени Автстрија и Украина на европско изгледавме 100 пати помлитаво, губевме дуели, ни ствараа шанси како ненормални, а ова сношти не им дадовме да мрднат на италјаните.
Истово тргнав да го пишувам, не знам дали ради победата се створи некој впечаток дека сме изиграле добро или цврсто, ама првото полувреме беше едно од најлошите што сум ги изгледал, не знам како остана 0-0. 2 додавања не можевме да сврземе, панични исфрлувања, еден куп грешки и поклонети топки, под постојан притисок без ни минута да успориме игра и задржиме топка. Во второ малку се консолидиравме и игравме барем посмирено, иако пак многу пати кога имаше простор да се гради напад ние враќавме назад и на крајот Столе ги рогаше во празно. Очајно фалеше Елмас, барем он ќе задржеше некоја топка и ќе пробаше да одигра нешто, само Барди правеше такво нешто. Николов колку и да е борбен и да помага во дефанзива за играч од среден ред има ужасна прегледност на игра и додавања. Под ваков притисок против Португалија нема шанси да издржиме, многу подобри поединци имаат во офанзива од Италија и многу полесно ќе стигнат до гол.Затоа што едно 10.000 пати одигравме од освоена топка на средина, од позиција на позиционен напад, назад до Ристовски, овој до Димитриевски, и овој цепење напред кај и да стигне, и ако имаш забележано, скоро сите ги избаци на прва, без оглед на тоа дали има или нема противнички играч во близина.
Синоќа планот беше да играме на пенали и она од Трајковски дојде како бонус, и дај Боже да грешам, ама оволку среќа тешко дека ке имаме против Португалија. Се што можеше да биде на наша страна синоќа, беше. Да не се лажеме дека сме одиграле плански напред. Уште 99 пати да ја играме утакмицата, нема да тепаме, зашто одбраната беше на ниво, додека нападот... Свесно се фокусиравме да играме на нерешено, зашто немаме среден ред да се надигруваме со Италија. Некој проценил дека сме поранливи и дека најверојатно ке примиме гол ако ставиме играч плус во напад.
Би сакал да имавме барем еден од среден ред налик Модриќ кој може да задржи топка под притисок и да избаци пас во празно, зашто оваа репрезентација има самодоверба да игра фудбал со било која репрезентација. Штета што сме боси низ средината. Нашиот посед кога бевме со топка во нозе на средина на терен не траеше подолго од 10 секунди.
Да ја тепаме и Португалија на гости со оваква игра за мене ке биде фудбалско чудо поголемо и од она на Лестер кога станаа шампиони.
Џонтра кога би бил срце.
Не е заебанција. Се игра за УЕФА да заработи пари од продадени тв права.Го извлековме максимумот спрема нашите можности. Со овие играчи не можеме на Италија да им глумиме Шпанија со држење топка и креирање напад, ќе примевме три гола за 20 минути.
Далеку од тоа дека сме одиграле добро но од друга страна поинаку и не можевме да играме доколку посакувавме победа.
Ваква добра поставеност во одбрана не знам дали сум видел некогаш од нашата репрезентација. И фактот што сите дефанзивци беа на ниво радува, обично еден или двајца потфрлуваат и тоа е доволно за да изгубиш.
Немавме среќа со ждребот, па и со Романија, Ерменија и Исланд во квалификациите, редно беше и нас да не погледне среќата.
Инаку за трето место мислев дека е заебанција но сега ја преведив Газета и изгледа дека Турција и Италија ќе играат пријателска за ФИФА поени во вторник.