Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Денес ке го гледам, гледам јаки оценки сте лупале, има опција во летербокс да се види кој прв го гледал филмот?
Мислам дека ги дава хронолошки секако, најдоле е тој што го гледал прв, најгоре тој што го гледал последен.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Денес ке го гледам, гледам јаки оценки сте лупале, има опција во летербокс да се види кој прв го гледал филмот?

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Зошто сте одбрале за оценување Летербокс, а не на пример Rotten Tomatoes?
Гледам на Википедија често се користат оценките од Ротен Томатос како релевантни за филмови.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Зошто сте одбрале за оценување Летербокс, а не на пример Rotten Tomatoes?
Гледам на Википедија често се користат оценките од Ротен Томатос како релевантни за филмови.
Така одат работите во филмитв, секташки.
Дојде некој постираше линк Еј најдов супер сајт за филмови, и сите направивме акаунти таму. Имаше и доста врбување од разни врбувачи, пример јас уште се расправам со @wicked_1 што го забатали летербоксот, па не можам да го манијачам. А и со создавањето на клубот се создаде потреба да се има увид за гледаност/негледаност на некој филм, и ете, тоа од прилика е историјата.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Дојде некој постираше линк Еј најдов супер сајт за филмови, и сите направивме акаунти таму. Имаше и доста врбубање од разни врбувачи, пример јас уште се расправам со @wicked_1 што го забатали летербоксот, па не можам да го манијачам. А и со создавањето на клубот се создаде потреба да се има увид за гледаност/негледаност на некој филм, и ете, тоа од прилика е историјата.
Претпоставив дека некој почнал таму, па така е одбран Летербокс :)
Википедија еден релевантен извор што е.
Прилично релевантен извор е за многу теми, ќе се зачудиш, ама така е :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.225
Поени од реакции
8.332
Википедија еден релевантен извор што е.
За ротен, самиот назив кажува, скапан сајт. :D
Кога ке ја видам единицата на Constantine што си ја дал, коса ми побелува јебо.е брус ли хахаха

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.192
Поени од реакции
10.214
Претпоставив дека некој почнал таму, па така е одбран Летербокс :)

Прилично релевантен извор е за многу теми, ќе се зачудиш, ама така е :)
Да, ако ја читаш англиската, мада што знам за филмови порелевантен ми е ИМДБ од кај што и Википедија црпи голем дел од информациите.

Македонската верзија на Википедија е нерелевантен извор со многу неточни информации, лош превод...
Автоматски споено мислење:

Кога ке ја видам единицата на Constantine што си ја дал, коса ми побелува јебо.е брус ли хахаха
Страшно ме изнервира тој филм. И кецот му е многу. :D

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Да, ако ја читаш англиската, мада што знам за филмови порелевантен ми е ИМДБ од кај што и Википедија црпи голем дел од информациите.

Македонската верзија на Википедија е нерелевантен извор со многу неточни информации, лош превод...
Автоматски споено мислење:

Страшно ме изнервира тој филм. И кецот му е многу. :D
Ги читам сите Википедии :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
има опција во летербокс да се види кој прв го гледал филмот?
Ми се допаѓа како на прашањево @grande-juve направи шејмплес плаг на неговиот превод.
Иначе,
Мислам (edit: па ќе „мислиш“ дегену кога не читаш најдесно дека има sort by when added) дека се хронолошки подредени овде, најтазе гледан најгоре, најстар гледан најдолу.
1621421663538.png

До ова се доаѓа кога си кај филмот, долу има Activity from friends - X watched и кликаш X watched каде што X e променлива базирана на тоа колку од твоите пријатели го гледале.
Кај мене е Гранде најдолу, 2014.

Ама мислам дека @moongoses го има прв гледано :D

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Дојде некој постираше линк Еј најдов супер сајт за филмови, и сите направивме акаунти таму. Имаше и доста врбување од разни врбувачи, пример јас уште се расправам со @wicked_1 што го забатали летербоксот, па не можам да го манијачам. А и со создавањето на клубот се создаде потреба да се има увид за гледаност/негледаност на некој филм, и ете, тоа од прилика е историјата.
Значи @Io Sono Interista е најголем контраш и прави се обратно, па затоа само он е на ИМДБ? :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007