Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Се знае што користат младите генерации TV-Time а не овде сте за во пензија :P
Imdb користев само за топ250 што беа.
А letterboxd имав пред 2 години се додека не се расправав со "менталниот" @whatto за John Wick 3. Имав пишано дека е срање, просек филм и реално за мене така си е ама он ми се пушти клизачки како тој да бил режисер на филмот :D

Последен добар што ме извозе

Британско-австралиска продукција, нит режисер знам, нит глумци. Ептен ми направи ќејф што решив да оставам за друг пат да го гледам пак со цел да барам дупки во приказната.
И што е ова????!?!!?!?!!!?!!?!??!?!!!!?!?!!

Ај одма да објасниш!

Тоа филмот на Боб Оденкирк освен една сцена со тепачка и нема ништо друго да понуди. Лоша имитација на Џон Вик, а филмот има скоро 8 рејтинг...

The Father емотивно ме уништи пред две вечери и затоа дискусијата за супер лига ја следам речиси рамнодушно. @Io Sono Interista препорачувам да го сториш истото :D. Каков филм, каква глума на Хопкинс, у пичку матер добро е што се уште ваков филм може да биде актуелен. Неверојатно искуство.

Вчера ми се гледаше нешто лабаво, а не ми идеше на ум нов филм. И велам на женава, јас ќе одберам еден (а пошто гледан ми беше тоаш кога излезе) решив да го пуштам како подзаборавен. И не зажалив, повторно сум на истата мисла како кога го изгледав. Скроз feel good филм. Накрај ја прашувам да ми ги рангира филмовите, за да знам кога е спремна да ја зачленам на кајгана и да пишува во темава.
7-ца му даде.
И треба уште малку време :D

Не сте малце возрасни што сте испопаѓале у транс за The Wailing? По колку години имате за ова да ви е престрашно и прејако и пресвенајнај?
Би ве тепал еден по еден.

Дно од филм.

Dzontra, dzoni, dzo, sine, sin
Slusaj
Za horor treba da si sozdades atmosfera
Ne praj 2007ma finti kako site drugari koga slusnaa paranormal activity bil najstrasniot film
Nekoj go pusti sred leto 2 casot, pekol, ubiva dosada, drugi se sobraa so pivo zaedno go gledaa pa posle od kaj ovoj bil strasen film
The wailing se gleda sam, u 2-3am, sam vo 100 kvadrati, da se mislis dali si zaklucil
The wailing ima atmosfera i e unikaten, potseka na moderna verzija na nasiot vampirdzija
Gledam i ovoj u klubot Angst u 6 porucok si go gledal, so sakas sea da se karame li?

Вчера ми се гледаше нешто лабаво, а не ми идеше на ум нов филм. И велам на женава, јас ќе одберам еден (а пошто гледан ми беше тоаш кога излезе) решив да го пуштам како подзаборавен. И не зажалив, повторно сум на истата мисла како кога го изгледав. Скроз feel good филм. Накрај ја прашувам да ми ги рангира филмовите, за да знам кога е спремна да ја зачленам на кајгана и да пишува во темава.
7-ца му даде.
И треба уште малку време :D

Sfati go ova kako red flag i oddeli vreme da porabotis na brakot.
Ovoj film u company poso e romanticen uvek dobiva 9ki i 10ki. :D

Inside Llewyn Davis одлично филмче, топ 3 од браќа Коен со сигурност. Ми се допадна атмосферата низ цел филм, така бавно проследено со одлична музика и Оскар Исак феноменален. Препорака од мене ако сте за добра драма и напатен главен лик.(y)

Dzontra, dzoni, dzo, sine, sin
Slusaj
Za horor treba da si sozdades atmosfera
Ne praj 2007ma finti kako site drugari koga slusnaa paranormal activity bil najstrasniot film
Nekoj go pusti sred leto 2 casot, pekol, ubiva dosada, drugi se sobraa so pivo zaedno go gledaa pa posle od kaj ovoj bil strasen film
The wailing se gleda sam, u 2-3am, sam vo 100 kvadrati, da se mislis dali si zaklucil
The wailing ima atmosfera i e unikaten, potseka na moderna verzija na nasiot vampirdzija
Gledam i ovoj u klubot Angst u 6 porucok si go gledal, so sakas sea da se karame li?
Имав атмосфера.
У 11 саат навечер го гледав. Сам. Во помалце од 100 квадрати. Отклучено беше.
Не е хорор. Ништо не ме исплаши нит па верувам дека некогаш ќе ме исплаши во било какви околности.
Ок трилер беше, очекував нешто многу јако на крај, тоа мистерија што му е вметнато во жанрот, очекував да беше нешто прејако, нешто што ќе му даде смисла на филмот.
Вака е безвезе. Глуп.

Што тебе ти беше страшно ај? Кучето што лаеше? Девојчето што се дереше? Таа у белиот фустан што се појавуваше како секој нормален лик? Јапонецот што се претвори у ѓавол на крај? И сите 2 сцени со него како се внесува у камера? Шаманот што играше како мечка на музика и што повраќаше крв?
Колку години имаш?

Глеј го тој Ангст па ќе коментираме. Кога сакаш глеј го ќе видиш дека нема ни Х од хорор.

Ако и овој те исплаши ондак си пичка, друго не знам што да ти кажам. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom