Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Само Хермиона, од тогаш ништо :D
Па искрено требаше да се повлече после Хари Потер, стварно не ја бива. Никаква харизма нема, глумата и се базира на лигавење и правење некои гримаси а ла Николас Кејџ една иста фаца има за цела лепеза на емоции, глумата и е собирање веѓи и збрчкување чело, толку.
После Хари Потер ништо нема извадено асално.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.057
Па искрено требаше да се повлече после Хари Потер, стварно не ја бива. Никаква харизма нема, глумата и се базира на лигавење и правење некои гримаси а ла Николас Кејџ една иста фаца има за цела лепеза на емоции, глумата и е собирање веѓи и збрчкување чело, толку.
После Хари Потер ништо нема извадено асално.
Па да, а уствари сега видов колку сиромашна кариера има. Последен филм со нејзе што го гледав беше Beauty and the Beast, и таму ме разочара. Очекував да видам бар 5-6 филмови од тогаш, ама само 2 снимила. Little Women гледам има висока оценка на imdb, али трејлерот не ме воодушевува да го гледам.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.858
Иако не беше нешто да ме запрепасти, Judas and the Black Messiah испадна најдобар од сите BLM филмови во 2020/21. Прекрасен саундтрак, прекрасна кинематографија, и Лакит Стенфилд искина! Само не знам зошто го ставиле во категорија споредна улога. Даниел Калуја беше споредна, да, ама он... Стенфилд ми стана фаворит сега во таа категорија, иако се знае дека Саша Барон Коен најверојатно ќе го земе Оскарот. BTW, кога сме кај Оскарите, некако слабо еуфорија годинава, веројатно дека подоцна од вообичаено. Јас ги гледав сите битни. До крај на „сезонава“ уште можеби Borat, Emma и The Life Ahead за да биде сликата покомплетна, иако во главните категории - гледано се.

Бујрумте во темата за Оскарите, анкетата е одамна отворена, ама многумина или немаат фаворит се уште, или не ја виделе: https://forum.kajgana.com/threads/93-американски-филмски-награди-Оскари-2020-21.110573/

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.432
филмовите остануваат во меморија ако се добри, џабе летербокс кога гледате ради реда да билдате бројки само.

Kajgana Shop

На врв Bottom