UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Кое е тоа твое лично искуство?
Си бил професионален фудбалер и ти судела жена?
Си бил тренер на екипа или дел од екипа на која што судела жена?
Си вршел обука на жени судии и си дошол до заклучок дека не се доволно физички спремни да судат натпревар 90 минути?
Си вршел психички тестирања на инфериорноста на жените према супериорните мажи фудбалери?
Кое е тоа твое лично искуство?
Алоо другар, судија си во четврта македонска лига, ова не го кажувам за да те деградирам туку е обичен факт!
Играл и кладилница, реално има повеќе искуство со фудбалот за разлика од нас обичните љубители на спортот.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.277
Поени од реакции
18.437
Фала богу дека е спремна штом ја ставија од УЕФА..тие не играат џамлии..и жената си суди нон стоп во Франција...јас не се расправав лично за оваа утакмица каде е перфектен натпреар за нејзе(спор фудбал ,голем фаворит на домашен терен)...јас пишев дека општо не треба да судат
Џонка оваа ако те фати има да не знајш драгоро од кај течи :ROFLMAO:
Последно го судеше суперкупот во Германија помеѓу Баерн и Дортмунд и читам дека од тогаш е само во вар собата,не суди на терен повеќе,инаку и полициски службеник е женава.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.263
Поени од реакции
11.528
Искрено мислам дека жена неможе да суди во машки фудбал.
По спремни се фудбалерите, природа е во прашање.
Ама па кога гледам на каква утакмица ја пуштиле, може и ке може да се справи.
Умрениот против отепаниот.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
или нема да го контролирала Ибрахимовиќ :facepalm: Ко ќе му залепи црвен, па нек се понаша пак.
и ке ја уништи утакмицата, еве ти текнува кога судијата го викаше Ибрахимовиќ да дојде овој се правеше наудрен, што треба за тоа црвен да му даде и некое финале полуфинале да оди во аут, или пак да му дозволи истиот да се понаша како што сака и да дојде до реакција на противничките фудбалери и пак да отиде утакмицата у друг правец, да знаете само колку судиите посветуваат на психолошкиот момент нема вака да зборувате, а тоа залепиму црвен и решен проблем не оди тоа така... имам играно селски фудбал дојде да суди една аутриктер кога почнаа од публика да и дофрлаат абе само што не заплака, мораше од домашните играчи да ги смируваат за да заврши утакмицата... сега ке ми кажеш тоа е селски фудбал неспремна, а тоа беа 10 души, замисли на некој стадион од 60.000, едноставно нешто што не иде не иде.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Прво викате нема да може да го исконтролира Ибрахимовиќ, после викате, ако му покажела црвен, ќе ја уништела утакмицата. Wtf?
Фудбал сакате да гледате или мемиња?
Ди Марија доби црвен зошто повлече судија за дрес за да се сврти и никому ништо, сега хипотетички женско судија ако исклучи фудбалер за слично нешто, автоматски е уништување.

Дај нека помине еден меч и ќе видиме, Челзи - Ливерпул немаше некои контроверзни одлуки па да се трескате од земја овде и цело портфолио на ситуации да го опфатите.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.256
Поени од реакции
113.212
Не била спремна да истрча, а сигурно е поспремна од пола од машките судии. Нема да игра крило или бек за еден од тимовите, судија е.
Важи Донев, нема проблем. Тропање на празно, од ниту еден судија не е поспремна али ајде. Не разбирате изгледа дека природа си е природа, женските се инфериорни во поглед на машките, а не пак оваа или било која да била поспремна од пола машки судии. :pos: :pos: Сехехехекако.

Еј све да ви ебам на сите ќе треба на стрим да гледам Јувентус Динамо Киев и да ја пратам оваа мртвава како суди, не ме нервирајте. :D
Btw, еве што ќе суди
Screenshot_20201130_214052_com.facebook.katana.jpg

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Важи Донев, нема проблем. Тропање на празно, од ниту еден судија не е поспремна али ајде. Не разбирате изгледа дека природа си е природа, женските се инфериорни во поглед на машките, а не пак оваа или било која да била поспремна од пола машки судии. :pos: :pos: Сехехехекако.

Еј све да ви ебам на сите ќе треба на стрим да гледам Јувентус Динамо Киев и да ја пратам оваа мртвава како суди, не ме нервирајте. :D
Btw, еве што ќе суди
Прегледај го приврзокот 276684
Ја разбирам дека по природа не може да биде физички спремна како машките. Ама вие правите како судењево да е ептен физичко захтевно. Нема она да игра фудбал со нив, ќе суди. Доволно е да може да издржи 90мин, а сигурно може оти да не можела немала да суди воопшто. И да може отприлика да ја прати нивната брзина, не да мава спирнтови исто како нив.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.256
Поени од реакции
113.212
Ја разбирам дека по природа не може да биде физички спремна како машките. Ама вие правите како судењево да е ептен физичко захтевно. Нема она да игра фудбал со нив, ќе суди. Доволно е да може да издржи 90мин, а сигурно може оти да не можела немала да суди воопшто. И да може отприлика да ја прати нивната брзина, не да мава спирнтови исто како нив.
Јасно, затоа реков да видиме па ќе судиме, јас дадов само мое мислење.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.507
Поени од реакции
22.144
Koja diskusija su ja propustil :D

Da, novitet e zena da sviri vo LS ama olku vreva za banalno. Ja pa mislam deka kvalitetot povekje e biten nego pol, boja na koza, nacija, vera itn. vo ovoj slucaj. Ne e po difolt podobra ili polosa od maski sudii, naprotiv tamu ima dosta koi pravat redovno greski. Steinhaus vo Germanija pokaza deka moze da funkcionira, iako i taa imala slabi partii a i sega so VARot slabi partii imase. Ama se naviknaa i ne bese nekoja tema taa ko ke sudese.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.811
Поени од реакции
10.143
Не гледам причина зошто жена да не суди. Германката судија не се сеќавам да имаше некој лош натпревар, сосема коректно си истера кариера. Исто понекогаш жена е главен/единствен коментатор на ТВ овде - на почетокот малку чудно ама после 1-2 утакмици се навикнуваш. Секоја професија треба да биде merit-based, без оглед на пол, раса, шотизнам. Не ме интересира кој си, што си, се додека си ја вршиш работата како што треба.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Прво викате нема да може да го исконтролира Ибрахимовиќ, после викате, ако му покажела црвен, ќе ја уништела утакмицата. Wtf?
Фудбал сакате да гледате или мемиња?
Ди Марија доби црвен зошто повлече судија за дрес за да се сврти и никому ништо, сега хипотетички женско судија ако исклучи фудбалер за слично нешто, автоматски е уништување.

Дај нека помине еден меч и ќе видиме, Челзи - Ливерпул немаше некои контроверзни одлуки па да се трескате од земја овде и цело портфолио на ситуации да го опфатите.
Е ајде де. Ако му даде црвен, она ќе биде крива, ако не му даде за таа одлука, пак ќе биде виновна.

Тешко е да покажеш дека вредиш ако од сам старт си на нишан и цел коцкарски свет чека твоја грешка, каква и да е за да оптеретува со днопертиза или по ново, блампертиза.

Дај и шанса, накар и згрешила и имала катастрофална утакмица, следната ќе буде подобра и наредната подобра...

Вововов жена е, не знае.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.373
Поени од реакции
3.167
*Има женска ЛШ нека си судат таму....кои позитивности ги носи жена судија ??!!:confused:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.723
Поени од реакции
52.659

Btw, еве што ќе суди
Прегледај го приврзокот 276684
Пишано е, ама ќе повторам пак. Никој не го оспорува тој факт, не кажавте нешто што не го знае секој. Ќе имаше врска доколку правевме муабет за жени да почнат да играат фудбал со мажите. Судија е, не треба да е физички поспремна од Роналдо. И не е некој почетник, па да речеш дали ќе може да следи темпо. Не и е ни прво искуство во машки фудбал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.256
Поени од реакции
113.212
Пишано е, ама ќе повторам пак. Никој не го оспорува тој факт, не кажавте нешто што не го знае секој. Ќе имаше врска доколку правевме муабет за жени да почнат да играат фудбал со мажите. Судија е, не треба да е физички поспремна од Роналдо. И не е некој почетник, па да речеш дали ќе може да следи темпо. Не и е ни прво искуство во машки фудбал.
Ќе можеш да објасниш зошто до сега нема женски судии во машки фудбал, сем таа од Германија? Мислиш дека е ради дискриминација или има нешто друго? Плус уште еднаш ќе ти напоменам, во ракомет, кошарка, тенис, одбојка судат женски судии. Пак истото прашање, мислиш дека фудбалот како спорт ги деградира жените, односно ФИФА и УЕФА, или има нешто друго?

Kajgana Shop

На врв Bottom