UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.723
Поени од реакции
52.659
Не ја знам, сигурно никој не ја знае. Глеам Џони трипа нешто Хе до и се стаил у фаца а у принцип е мн мирен на терен, никад не праи притисок. Сеа ќе ме тера да ја прегледам цела утакмица да видам како тоа се изгубила на терен со судењето.
Абе лупета на памет, ко по обичај. Бев таму и баш коментиравме дека добро судеше, навивачи на стадион за судијата...
После пак го гледав, никакви судиски грешки ми немаат останато на памет.
И свикал Хендерсон и се изгубила после :pos:

Муабетите се ко да собрале некоја рандом жена од улица и си рекле ај да видиме како ќе помине ова.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Не ја знам, сигурно никој не ја знае. Глеам Џони трипа нешто Хе до и се стаил у фаца а у принцип е мн мирен на терен, никад не праи притисок. Сеа ќе ме тера да ја прегледам цела утакмица да видам како тоа се изгубила на терен со судењето.
Да ја гледаш...мислам дека Хендо беше кој му изврши притисок и после напрај неколку грешки со ред ама онака како да се изгуби за момент.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Еве пример она на Видал од некни, бидејќи беше на машки судија си помина како црвен картон за жесток приговор и евентуално навреда на судијата.

Да беше женско судијата, Видал сместа ќе беше обвинет за сексизам, ќе беше распнат од феминистичките движења ширум светот (сигурно некое соопштение и од нашава држава ќе излезеше, од некои што слушнале, а не разбрале), ќе се појаваше некоја Барбара од Чиле со приказна дека Видал ја удрил во некој бар во Валпараисо кога била малолетна и обавезно ова ќе дојдеше до форумов, и ќе бевме приморани да читаме некоја моралистичка дебата со великомисленици од типот на Донев, Рики и Чолисимо како ни објаснуваат за еднаквост, права и слични глупости од 21ви век.

Не благодарам.
Глеам супер стоиш со предвидувањава, па дури и точно шо ќе се дешавало. А не ти падна на памет дека судијата да беше жена, може немаше така сељачки да се испонаша тој чилеанецот, па така и вие ќе бевте поштедени од црвен?

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Абе лупета на памет, ко по обичај. Бев таму и баш коментиравме дека добро судеше, навивачи на стадион за судијата...
После пак го гледав, никакви судиски грешки ми немаат останато на памет.
И свикал Хендерсон и се изгубила после :pos:

Муабетите се ко да собрале некоја рандом жена од улица и си рекле ај да видиме како ќе помине ова.
Не лупам на памет, добро ја памтам утакмицата..ама тебе чоек неможи да ти докажи ....ти тврдеше дека Челзи ќе го помини Баерн, ми се смееше на моите прогнози ама после дебаклот што го јадовте те снема три недели

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.723
Поени од реакции
52.659
Не лупам на памет, добро ја памтам утакмицата..ама тебе чоек неможи да ти докажи ....ти тврдеше дека Челзи ќе го помини Баерн, ми се смееше на моите прогнози ама после дебаклот што го јадовте те снема три недели
Ти озбилно уште тоа што те цитирав за заебанција дека штом си пишал нешто сигурно ќе испадне обратно, го претставуваш како јас да сум викал дека Челзи сигурно го поминува Баерн? :vozbud:

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Ти озбилно уште тоа што те цитирав за заебанција дека штом си пишал нешто сигурно ќе испадне обратно, го претставуваш како јас да сум викал дека Челзи сигурно го поминува Баерн? :vozbud:
Ок само не се нервирај...еве на заебанција пишам дека жените не треба да судат :icon_lol:

Јас само си дадов мислење од лично искуство и тоа што мажите генерално немаат респект спрема жените и плус фудбалот е хард кор машки фудбал...и многу ја тупат со овие либерални глупости.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.723
Поени од реакции
52.659
Ок само не се нервирај...еве на заебанција пишам дека жените не треба да судат :icon_lol:
Не бе, слободно најди ми ги тие мислења и ќе збориме. Во спротивно не си измислувај глупости.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Не бе, слободно најди ми ги тие мислења и ќе збориме. Во спротивно не си измислувај глупости.
Мене ми велиш дека измислувам и тресам глупости а прочитајсе овде шо пишиш

Не била спремна да истрча, а сигурно е поспремна од пола од машките судии. Нема да игра крило или бек за еден од тимовите, судија е.
1. Прво возрасна личност си и види се шо си напишал овде...судијата МОРА да биди физички спремен на исто ниво дури и НАД играчите ако сака да отсуди квалитетен натпревар
2. Второ Жената природно и биолошки неможи да биди физички посилна и побрза од мажот..посебно не фудбалски професионални судии што тренираат секој ден и полагаат јојо тестој и никогаш не е поспремна од ниту еден фудбалски судија...дури ни од Ставрев и Мечкаровски.
3. Кога не се разбираш во овој домен те молам поштедиме од коментари и немора сегде да си ја пикаш глата колку да испадниш интересен...за тебе оваа тема е табулараза.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.723
Поени од реакции
52.659
Мене ми велиш дека измислувам и тресам глупости а прочитајсе овде шо пишиш

1. Прво возрасна личност си и види се шо си напишал овде...судијата МОРА да биди физички спремен на исто ниво дури и НАД играчите ако сака да отсуди квалитетен натпревар
2. Второ Жената природно и биолошки неможи да биди физички посилна и побрза од мажот..посебно не фудбалски професионални судии што тренираат секој ден и полагаат јојо тестој и никогаш не е поспремна од ниту еден фудбалски судија...дури ни од Ставрев и Мечкаровски.
3. Кога не се разбираш во овој домен те молам поштедиме од коментари и немора сегде да си ја пикаш глата колку да испадниш интересен...за тебе оваа тема е табулараза.
И пак ќе кажам. Не е оваа рандом жена собрана од улица. Значи МОРА да е исто спремна како и мажите судии.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
И пак ќе кажам. Не е оваа рандом жена собрана од улица. Значи МОРА да е исто спремна како и мажите судии.
Фала богу дека е спремна штом ја ставија од УЕФА..тие не играат џамлии..и жената си суди нон стоп во Франција...јас не се расправав лично за оваа утакмица каде е перфектен натпреар за нејзе(спор фудбал ,голем фаворит на домашен терен)...јас пишев дека општо не треба да судат

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.157
Поени од реакции
18.165
Глеам супер стоиш со предвидувањава, па дури и точно шо ќе се дешавало. А не ти падна на памет дека судијата да беше жена, може немаше така сељачки да се испонаша тој чилеанецот, па така и вие ќе бевте поштедени од црвен?
"Сељачкото" понашање како што ти го нарекуваш честопати е одраз на нервоза, немоќ и фрустрација од некоја си одлука на судијата.

Е сега во фудбалот за тој вид понашање, си има предвидено казна, црвен картон + некој меч суспензија, во зависнот од тежината.

Ова е сосема доволно, не ми е потребно мене некој дополнително да си прави случај на сметка на спортот, како што се случува доста често во последно време.

Да не ме сфатиш погрешно, потезите како оној на Видал во основа се погрешни (независно од полот на судијата), но краткорочното решение за овој проблем веќе го имаме (исклучување, суспензија), а долгорочното се базира на промена на култура, однесување и човечки развој, работи што се менуваат бавно и за кои е потребно многу време.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.723
Поени од реакции
52.659
Фала богу дека е спремна штом ја ставија од УЕФА..тие не играат џамлии..и жената си суди нон стоп во Франција...јас не се расправав лично за оваа утакмица каде е перфектен натпреар за нејзе(спор фудбал ,голем фаворит на домашен терен)...јас пишев дека општо не треба да судат
Абе добро, рано е општо да го збориш тоа затоа што ептен сме далеку, дури и да пробуваат со сила да пикаат жени, пак не верувам ние да дочекаме стандард да е. Така да нема поента, треба да се држиме само до овој натпревар.

Но, би рекол дека општиот впечаток моментално е дека судењето насекаде е на ептен ниско ниво. Повеќе се збори за судиски одлуки отколку за игра. Така да ако се пробува нешто ново, ова и не е лош тајминг за да се проба :toe:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Абе добро, рано е општо да го збориш тоа затоа што ептен сме далеку, дури и да пробуваат со сила да пикаат жени, пак не верувам ние да дочекаме стандард да е. Така да нема поента, треба да се држиме само до овој натпревар.

Но, би рекол дека општиот впечаток моментално е дека судењето насекаде е на ептен ниско ниво. Повеќе се збори за судиски одлуки отколку за игра. Така да ако се пробува нешто ново, ова и не е лош тајминг за да се проба :toe:
Повеќе се збори за ВАР, не за судиските одлуки генерално земено, него за оние кои што се проверуваат или не се проверуваат од ВАР. Значи што и да се случи, што и да се досуди, ВАР е виновен зошто не го или го корегирал истото.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Е сега во фудбалот за тој вид понашање, си има предвидено казна, црвен картон + некој меч суспензија, во зависнот од тежината
Мене само не ми е јасно зошто мислиш дека жена судија нема да спроведува казна како црвен и одма ти е зацврстен заклучок дека не ја бива, а ниеднаш не си дал шанса за да можеш да процениш шо судија е, а не шо пол е. Еве во вторник секако ќе ја гледаш..

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.080
Поени од реакции
25.078
Јас само си дадов мислење од лично искуство
Кое е тоа твое лично искуство?
Си бил професионален фудбалер и ти судела жена?
Си бил тренер на екипа или дел од екипа на која што судела жена?
Си вршел обука на жени судии и си дошол до заклучок дека не се доволно физички спремни да судат натпревар 90 минути?
Си вршел психички тестирања на инфериорноста на жените према супериорните мажи фудбалери?
Кое е тоа твое лично искуство?
Алоо другар, судија си во четврта македонска лига, ова не го кажувам за да те деградирам туку е обичен факт!

Kajgana Shop

На врв Bottom