Така е треба да судат најдобрите, сите знаеме дека жените по дифолт не се најдобри во донесување судиски одлуки, им фали тој хормон... Така да пред било која жена судија се сите мажи па дури и оние од општинска југозападна лига во Македонија.Според мене жените не треба да судат на машки спорт....се претера со ова equality...треба да судат најдобрите а не колку да задоволваат услови да ставаат се и сешто...разбирам тешко е да се напрај баланс ама пак мора да има некои критериуми.
Ова беше таа жената од Франција мислам што судеше лани супер купот помеѓу Челзи и Ливерпул кгоа заврши 2-2....еден куп грешки напрај на утакмицата се сеќавам...како што беше брз и динамичен натпреварот се изгуби на момент, па и овие како што вршеа притисок изгуби компас....можеби затоа сега ја ставаат на полабава утакмица каде ќе се игра спор фудбал.
А зошто мора ова да значи одма дека е ставена заради еднаквост? Не може едноставно да е добра? Мене не ми текнува да имаше некои значајни грешки во супер купот.Според мене жените не треба да судат на машки спорт....се претера со ова equality...треба да судат најдобрите а не колку да задоволваат услови да ставаат се и сешто...разбирам тешко е да се напрај баланс ама пак мора да има некои критериуми.
Ова беше таа жената од Франција мислам што судеше лани супер купот помеѓу Челзи и Ливерпул кгоа заврши 2-2....еден куп грешки напрај на утакмицата се сеќавам...како што беше брз и динамичен натпреварот се изгуби на момент, па и овие како што вршеа притисок изгуби компас....можеби затоа сега ја ставаат на полабава утакмица каде ќе се игра спор фудбал.
Онаа од ПЛ е супер линиски судија, не памтам една грешка да направила. Уште пред Вар да воведат она ги гледаше тие милиметарски офсајди.Според мене жените не треба да судат на машки спорт....се претера со ова equality...треба да судат најдобрите а не колку да задоволваат услови да ставаат се и сешто...разбирам тешко е да се напрај баланс ама пак мора да има некои критериуми.
И Агуеро се слага со тебеОнаа од ПЛ е супер линиски судија, не памтам една грешка да направила. Уште пред Вар да воведат она ги гледаше тие милиметарски офсајди.
Зашо не е финтата да направи 4000 грешки ради каснење и неможност да ги стигне играчите. ВАР ќе ти интервенира за пенал, црвен и слично, ама нема за ситни фаули кои може да створат нервоза и да отиде утакмицата у провалија. Јас не сум воопшто женомразач, напротив, сум за да имаат сегде кај што треба и кај што има услови исти права и ингеренции, ама сум против жени да судат у фудбал, објаснив погоре зошто. Немам против да судат во тенис, кошарка, одбојка, у фудбал можат али не е тоа тоа.А кој е проблемот тоа што Стефани немало да има брзина да се носи со темпото? Барем денес има ВАР и технологија, некогаш судииве се на метар од настанот ама не можат да ја добијат вистинската слика од тој агол.
Да не зборам дека Фил Дауд со 270 кила судеше во ПЛ, еднаш Фергусон му качи на такво се по список зошто трчаше со 2 на саат и ништо не гледаше, секако никому ништо, уште си судеше