Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се гледа утре Entrapment еден од неговите последни филмови со Кетрин З. Џонс. го имам гледано на ТВ пред неколку години, и му се спремав одамна, но еве во негова чест, РИП Шон Конери.

Не знам зошто расистите би биле налутени, јас како расист баш уживам во оваа улога, се надевам ниту еден белец актер нема да глуми белец во иднина и дај боже за 50 години од сега децата во школо да мислат дека сите овие биле црнци и во вистински живот.
Погрешни расисти прашувале изгледа дечките од светски популарниот сајт ShadowAndAct :(

RIP Шон Конери... Баш кога полнеше 90 си реков види го, старо фраериште, секоја чест, може и Кирк Даглас ќе го стигне. Ама сепак толку било...

Легенда над легендите. Единствено грешка му било што не прифатил да го игра Гандалф во LOTR трилогијата.
Уф, тешко ова, се криеше од јавноста долги години откако се пензионираше, излезе некоја слика од него пред 5-6 години можеби беше ептен ослабен се гледаше дека е премногу остарен и дека кај и да е father time ќе го победи и него. Супер живот истера.

Исто и со Кристофер Вокен, кога и да го гледам ми изгледа ослабено, само сенка на тоа што беше :(

Ма да..од друга страна не дека и Даглас сениор немаше серија на 10+ години каде делуваше како да е при крај со силите.

Ама ете, го надживеа Мур, човекот што делуваше поприлично здраво и беше полн со енергија

Овие затупени и заостанати - ко да сме 2005-та. Не е доволно храбро.
wont do in 2020.

Све додека не видам Ken Jeong да ја глуми Ана Болен, ќе сметам дека тој историски филм е лишен од расниот и сексуалниот диверзитет. Плус, ај да видиме режисерот дали не е бел маж!

Клинт Иствуд и Јоан Колинс се сеуште живи, нека им даде Господ здравје.
Глумци од времето на црно-белиот филм.

Јас како расист уживам да гледам како им сечат глави на црнци на филмови, особено ако причината за тоа е ништо повеќе од тоа да се скрие љубовна афера.

RIP Black Anne

Го има гледано некој The Roads Not Taken (2020)? Ми привлече внимание темата на филмот плус гледам има интересна актерска екипа, ама на ИМДБ има слаба оцена. Го побарав ама сега за сега не го најдов на нет, инаку до сега ќе го гледав. Да продолжам да го барам или не вреди за времето?

Го гледав и поштено се зафркнав. Еден од најлошите филмови што ги имам гледано во последно време.

Наброј ми 10
Повели, жанровски слични на The Game, филмови со плот твист. Рандом редослед.

The Others
The Sixth Sense
The Machinist
Primal Fear
The Usual Suspects
The Departed
Vertigo
Shutter Island
The Prestige
Incendies

Бонус
Gone Girl
Gone Baby Gone
Ок ај и Fight Club

И уште неколку надвор од Холивуд.

Не ми се влага у дискусија за Дејвид Финчер.

Dark City - одличен нео-ноар трилер полн со мистерии, со автентична мрачна атмосфера и со одлична кинематографија. Потценет филм кој е инспирација за Матрикс. Топла препорака за секој што го нема гледано, посебно за љубителите на sci-fi дистописки филмови.

The Others
The Sixth Sense
The Machinist
Primal Fear
The Usual Suspects
The Departed
Vertigo
Shutter Island
The Prestige
Incendies

Бонус
Gone Girl
Gone Baby Gone
Ок ај и Fight Club

Овие 3 обележани не ми се гледани баш ке ги симнам сега.
Слободно пуцај ваква жанровска тематика фала ти

Овие ти се гледани ли ?
Автоматски споено мислење:

Dark City - одличен нео-ноар трилер полн со мистерии, со автентична мрачна атмосфера и со одлична кинематографија. Потценет филм кој е инспирација за Матрикс. Топла препорака за секој што го нема гледано, посебно за љубителите на sci-fi дистописки филмови.

Филмчиште овој во Вардар 1 го имам гледано и од мене препорака

Овие 3 обележани не ми се гледани баш ке ги симнам сега.
Слободно пуцај ваква жанровска тематика фала ти

Овие ти се гледани ли ?
Автоматски споено мислење:

Филмчиште овој во Вардар 1 го имам гледано и од мене препорака
Како бе тие ги немаш глеано? :eek:

Двата шпански ги имам гледано, овој Mirage не.

Други шпански:
овој е аргентински

скандинавски

https://www.imdb.com/title/tt3089778/ белгиски е овој

овие 4 со Ферхан Хасани и Џиџо Донарума :D

италија франција

азија

и овие од холивуд

The Trial of the Chicago 7 - една од подобрите courtroom драми кои сум ги гледал во последно време. Stelar cast, одлична глума, ми се допаднаа сценариото и монтажата... Главно - одличен филм. Инаку, се уште е премногу рано, во нормална година сега би било јули или август во оскаровската сезона, ама сега за сега, (во јули или август) е втор главен фаворит за Оскар за најдобар филм. And Netflix it is!

Препорака!

The Others
The Sixth Sense
The Machinist
Primal Fear
The Usual Suspects
The Departed
Vertigo
Shutter Island
The Prestige
Incendies

Бонус
Gone Girl
Gone Baby Gone
Ок ај и Fight Club

Uzasen vkus za filmovi druze tolku imam da kazam.Ovde si gi napisal nekolku dobri trileri a drugite sto trebalo da gi dopises si gi zamenil so below average filmovi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom