92 американски филмски награди (Оскари 2019)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    70
  • Гласањето е завршено на .

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Јас сепак мислам дека Ford v Ferrari е плус филмот оваа година. Little Women ми беше посигурен. Knives Out, Two Popes и The Farewell извисија.

Од другите категории, онака, од прва:

-две номинации за Скарлет Јохансон :love::love:
-biggest snub е дефинитивно отсуството на Frozen II во анимиран
-ама па го има Klaus, yeeee!
-најмногу се разочарав дека Тарон Еџертон не е номиниран за најдобар актер :(
-ама затоа Honeyland ИМА 2 НОМИНАЦИИ, па WHO CAREEEES!
А да, и тој го забораив (Форд в Ферари) и тој беше плус, и да, во право си, стварно е тој поголемо изненадување (т.е. 'изненадување', се знаеше овие се при врвот, само прашање беше колку номинирани ќе има)

Уствари тоа сакав да кажам, првите 4-5 беа сигурни, па Џоџо Ребит ми беше така-така, и за останатите беше "Може да добијат, ако Оскарите ги продолжат номинациите"

Фроузен...не му треба, не беше ни нешто посебен до душа :D

Да, ете виидш и за Тарон исто интересно иако не знам зашто ама не мислев ќе му дадат..штета :(
Автоматски споено мислење:

Па искрено, мене Frozen II не ми се допадна баш зашто не ми личеше на обичен цртан филм за деца. Прекомплицирана беше приказната за да може дете, од на пример, 5 години, да ја сфати. Ете, на син ми не знаев како да му објаснам некои работи од филмот. Значи обратно е.

Да, дојдов тоа да го напишам: Apollo 11 , наголемиот фаворит за Оскар за документарец, извиси. Сега, мислам дека битката ќе биде меѓу American Factory и (нескромно) Honeyland.
A стварно, зошто Аполо 11 го сметаа некои за најголем фаворит? И ја тоа видов и малце чудно ми дојде, пошто не би требало да е

Мислам For Sama дека е благ фаворит од номинираниве

Не сум го гледал па нз дали е до тоа, но предходниот зема Оскар па можеби затоа, скоро го изгледав оној Кинескиот со Јетито и доста ми се допадна.
Abominable? Да, видиш, и мене ми се допадна, штета што не доби номинација, ама ете, тешка категорија ипак е ова

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
А да, и тој го забораив (Форд в Ферари) и тој беше плус, и да, во право си, стварно е тој поголемо изненадување (т.е. 'изненадување', се знаеше овие се при врвот, само прашање беше колку номинирани ќе има)

Уствари тоа сакав да кажам, првите 4-5 беа сигурни, па Џоџо Ребит ми беше така-така, и за останатите беше "Може да добијат, ако Оскарите ги продолжат номинациите"

Фроузен...не му треба, не беше ни нешто посебен до душа :D

Да, ете виидш и за Тарон исто интересно иако не знам зашто ама не мислев ќе му дадат..штета :(

A стварно, зошто Аполо 11 го сметаа некои за најголем фаворит? И ја тоа видов и малце чудно ми дојде, пошто не би требало да е

Мислам For Sama дека е благ фаворит од номинираниве

Abominable? Да, видиш, и мене ми се допадна, штета што не доби номинација, ама ете, тешка категорија ипак е ова
Да дури и беше добар Англискиот дуб со профи актери.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.670
Ваљда ради сличната улога со Рами Малек лани, одличната трансформација (реално, непрепознатлив беше) и плус, не знам дали знаеш - он ги отпеа сите песни во филмот, не е на плејбек! Беше еден од четирите фаворити. Плус, јас мислев Де Ниро ќе биде петтиот, за Irishman. А тоа Бандерас и Прајс изненадија.

Не да беше тешка! Подобри анимирани во една година не памтам кога имало!

82382634_10156998498451200_7245708672729350144_o.jpg

@wot , чекаме анкета!

Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Па искрено, мене Frozen II не ми се допадна баш зашто не ми личеше на обичен цртан филм за деца. Прекомплицирана беше приказната за да може дете, од на пример, 5 години, да ја сфати. Ете, на син ми не знаев како да му објаснам некои работи од филмот. Значи обратно е.

Да, дојдов тоа да го напишам: Apollo 11 , наголемиот фаворит за Оскар за документарец, извиси. Сега, мислам дека битката ќе биде меѓу American Factory и (нескромно) Honeyland.
A For Sama?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Досадни се тие сиријските документарци.
Не знам јас дали се досадни, не сум ги гледала.
Ама знам дека земаше награди For Sama периодов, затоа го прашувам зошто не го спомна во битката.
Мислам поголем фаворит е од Американ Фактори, затоа.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.670
Не знам. Да, еден од фаворитите е и тој, ама мое мислење е дека Американците повеќе не се палат на такви приказни. И лани имаше еден сличен номиниран, и не зеде Оскар. For Sama е всушност британски филм, па затоа и победи на Европските награди. Пак ќе речам, јас мислам дека American Factory е прв фаворит.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ама знам дека земаше награди For Sama периодов, затоа го прашувам зошто не го спомна во битката.
Американ Фактори е топ, сега не го доживуваме толку блиску затоа, ама одлично е направен.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.670
Еве кој колку награди има земено годинава:
DOKU.jpg

American Factory и Honeyland по 4, a For Sama 3.

А инаку, The Edge of Democracy исто како Honeyland, имаше премиера на Санденс 2019. И Honeyland победи таму, нели?

А овој Cave од која пештера искочи, не знам.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.670
Еве го мојот прогрес годинава. Многу послабо од лани (со зелено, гледани):
ГЛЕДАНИ 1.jpg
ГЛЕДАНИ 2.jpg

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Надвор од Ханиленд... многу интересна ќе биде битката за најдобар филм годинава
Добро, пар години е веќе интересна, ама сега е уште поинтересна :D

Исто и за најдобар режисер ме интересира што ќе биде пошто не е баш shoe-in Мендес

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.670

Kajgana Shop

На врв Bottom