Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Marriage Story - Сај-фај филм во кој што гледачите за момент треба да suspend their disbelief и да веруваат дека некоја ко Скарлет Јохансон би се заљубила во некој ко Адам Драјвер

Е ова го помислив одма чим разбрав дека постои филмов. Една од најубавите жени на планетата во комбинација со една од најотепаните фаци во Холивуд. Уствари вака кога ќе помислам не знам ни како овој може да глуми син на Харисон Форд и Кери Фишер...

Marriage Story - Сај-фај филм во кој што гледачите за момент треба да suspend their disbelief и да веруваат дека некоја ко Скарлет Јохансон би се заљубила во некој ко Адам Драјвер
:pos:

Ок, за смешно - смешно е, ме насмеа.

Иначе, не знаеш многу за жените, а? :cautious:

Да ја цитирам Фиби Буфе: "You know how you always see these really beautiful women with these really nothing guys... You can be one of these guys!"

таика ваикики
свака час за ЏоЏо,
кидам капа

тапа бев оваа година, ниеден од овие не ѕирнав

Тро предвидлив, не?
Има душа филмов, убав баланс и шалтања меѓу комедијата и драмата, плус добрите ликови и нивните реакции ми беа у преден план, затоа и не ми смета што дел од пресвртите се донекаде предвидливи.. иако на прв поглед филмов треба да зависи само од пресвртите

Има душа филмов, убав баланс и шалтања меѓу комедијата и драмата, плус добрите ликови и нивните реакции ми беа у преден план, затоа и не ми смета што дел од пресвртите се донекаде предвидливи.. иако на прв поглед филмов треба да зависи само од пресвртите
Ликовите а и кастингот беа топ, освен онаа никаквата што го носеше филмот,од другите и не видовме нешто многу, може требаше повеќе. Очекував Крег да има поцентрална улога, ама тоа на крај испадна Крис што и не беше така лошо.
Имаше доста харизма, на таков каст срамота и да нема, а многу ми се свиѓаше и сетингот/атмосферата во куќата што ме потсетуваше на Murder by Death и тие таквите.

тапа бев оваа година, ниеден од овие не ѕирнав

Hellboy и Dark Phoenix ги гледав од овие. И Men in Black новиот треба да е тука.

Бев да го гледам The Rise of Skywalker. Толку е лош што очекував да се разочарам и пак се разочарав. Не ми се верува дека Џеј Џеј снимил ваков филм, тотална калакурница е филмот, рандом ликови трчаат наоколу како изгубени во вселената (pun intended), никакво сценарио, никаква целина, конфузни сцени, лоши дијалози... Единствено што вреди во филмот е Дејзи Ридли. Јас сум од оние Стар Ворс фанови кои не пребираат многу, ама ова е под секаков минимум. Штета, имаше потенцијал, но многу инфантилно сработено. Лош крај на трилогијата.

Бев да го гледам The Rise of Skywalker. Толку е лош што очекував да се разочарам и пак се разочарав. Не ми се верува дека Џеј Џеј снимил ваков филм, тотална калакурница е филмот, рандом ликови трчаат наоколу како изгубени во вселената (pun intended), никакво сценарио, никаква целина, конфузни сцени, лоши дијалози... Единствено што вреди во филмот е Дејзи Ридли. Јас сум од оние Стар Ворс фанови кои не пребираат многу, ама ова е под секаков минимум. Штета, имаше потенцијал, но многу инфантилно сработено. Лош крај на трилогијата.
Не ти беше секој елемент од филмот рециклажа од сите претходни филмови?
Инаку иако мора да се согласам дека филмов нема некој квалитет, мора да кажам дека јас се забавував додека го гледав, и не ми сметаше тоа што е, со народски зборови кажано, шунд.

Кога сме кај топовите, еве и од мене еден топ... до сега:

1.Marriage Story
2.Parasite
3.Klaus
4.Once Upon a Time in Hollywood
5.Honeyland
6.Toy Story 4
7.Pain and Glory
8.Joker
9.The Farewell
10.Truth and Justice
11.Rocketman
12.Us

една песна постирана од анон ме потсети на филмов да го гледам пак, и по 6 години ми е еден од најубавите, you either love it or hate it

Еј, ама за Irishman тотално се у право феминисткине шо се бунат, 2 саати и 30 минути in, си викам шо се дешава жениве се тотално небитни у филмов а сепак ги има... ептен потценувачки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom