Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.779
Еј, ама за Irishman тотално се у право феминисткине шо се бунат, 2 саати и 30 минути in, си викам шо се дешава жениве се тотално небитни у филмов а сепак ги има... ептен потценувачки.
Исто така, не беа застапени соодветно ниту другите раси, а и транс-џендер/геј заедницата немаше ни една главна улога во филмов.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Knives out не ми беше ништо посебно. Преувеличена оценка, не знам зашто.

Џоџо зајакот е стварно еден од поинтересните филмови годинава што задржува внимание. Позитивно ме изненади Where'd you go Bernadette, дали ми се погоди периодов за него, ептен ми легна и од мене добива висока оценка. Кејт беше одлична, мислам дека видов номинација за Глобусите, не сум сигурна, али сосема и е заслужена ако сум во право.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.779
Knives out не ми беше ништо посебно. Преувеличена оценка, не знам зашто.
Сосема истиот впечаток го имам за филмов, но многу добро се знае од каде високите оценки.

Џоџо зајакот е стварно еден од поинтересните филмови годинава што задржува внимание.
Мене можеби најдобар ми беше, оваа годиа.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.398
Синоќа го гледав на Cinemax, капа доле :cuc: Одамна не сум се смеел на ваква комедија, башка тоа што филмот е од Скандинавска продукција. Каков Холивуд, какви бакрачи, се е тоа гола вода. Огромна препорака да го погледнете, без разлика дали сакате или не хеви метал музика.

10/10

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Сосема истиот впечаток го имам за филмов, но многу добро се знае од каде високите оценки.

Мене можеби најдобар ми беше, оваа годиа.
Од каде високите оцени ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.779
Од каде високите оцени ?

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Од исто место од каде што доаѓаат високите оцени за Стар Ворс, Блек Пантер и слични бљувотини.Woke/SJW лобито не дозволува нивниот првенец да има лоши оцени. Па така едни исти даваат надпросечни оцени за еден вака просечен филм, само затоа што режисерот е до врат во политичка агенда, што нема благе везе со уметност, или пак филм како Данкирк или Ајришмен ќе добие ниски оцени само затоа што немало у него главна улога за лице со попреченост кое е геј муслиман.

Мене Knives Out ми беше ОК филм, но ништо посебно, ни оддалеку соодветно за оцените кои ги добива од таа група на кретени.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Синоќа го гледав на Cinemax, капа доле :cuc: Одамна не сум се смеел на ваква комедија, башка тоа што филмот е од Скандинавска продукција. Каков Холивуд, какви бакрачи, се е тоа гола вода. Огромна препорака да го погледнете, без разлика дали сакате или не хеви метал музика.

10/10

10/10

Многу добра им ја знам сценава интересно филмче мада не е за секој со оглед на тоа дека нема да го прогутат ако не се дел(мада тебе ти легнал добро иако не пливаш натаму) ама да бидеме реални не треба и некој специјални најави и потресувања и така е чил филмче/

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841

Вчера го изгледав, не знаев што да гледам и ми излезе некако. Интересен филм и забеган би рекол. Навидум почнува како драма со животот во едно селце во Бразил, и потоа забегува така. Го препорачувам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442

јако, со некој бесплатен софтвер им ги има направено фациве пореално него нетфликс што има милиони фрлено на тоа

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.872
Поени од реакции
23.389

10/10

Леле почнав да го гледам филмов ама многу бев утепан и сум заспал некаде кога овие џандариве запреа друго комбе.
Фала ти што постираше тука затоа што ќе се утепав барајќи го. Дефинитивно ќе се гледа деновиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom