Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
друго солидно се наоѓа од жанров или да го баталам?
Пошто спомна Казабланка...
Мене најсладок и најзабавен филм од тој жанр ми е It happened one night, да не судите пред да гледате ве молам и го сакам и Gone with the wind <3
Апартманот исто, brokeback mountain :X3:, Кенди...
Не ми текнува на други.

Пошто спомна Казабланка...
Мене најсладок и најзабавен филм од тој жанр ми е It happened one night, да не судите пред да гледате ве молам и го сакам и Gone with the wind <3
Апартманот исто, brokeback mountain :X3:, Кенди...
Не ми текнува на други.
Срам да ти е.

Слабо некако програмава за Синедејс. Освен два-три филма што имам мерак да ги гледам, другото слабо.

Да де, може да се види дека само на тебе ти е преценет. :D А и овој другиов исто ти е, гледам, со 3 оскари од 10 номинации. :D И тој го утнале викаш. :D
Roman Holiday?
И тој е убер преценет.
Ко што кажа Хоуп, It Happened One Night е пресладок и многу боље од овие.

Сакав да пишам скандалозен пост за некој филм, но видов дека некој го има серено Her и си викам „Дечко, не можеш да го надминеш тоа.“ и се откажав.

Не ми е тој нешто толку посебно, повеќе акцент е удрен демек на локации, убава архитектура и познати места, ама што ќе видиш исто е се црнобело, нешто и не се сеќавам, сум го заборавила. Овој ми е ептен на прво место, заслужено си е и награден со оскар. А дека Одри, пред него би го ставила пример ете how to steal a million.

Кога сме кај романтични филмови единствени 2 што ми се допаднале ми беа 500 days of Summer и About Time, нешто друго солидно се наоѓа од жанров или да го баталам?
Bridges of Madison County со Мерил Стрип и Клинт Иствуд.
И трилогијата Before со Итан Хок и Џули Делпи.

Вака од прва што ми текнуваат. Ме мрзи да барам на летербокс сеа.
После ќе ти дадам уште.

Еве ви предлог за љубовен филм... Ким Бесинџер :love:

25134.jpg

Bridges of Madison County со Мерил Стрип и Клинт Иствуд.
И трилогијата Before со Итан Хок и Џули Делпи.

Вака од прва што ми текнуваат. Ме мрзи да барам на летербокс сеа.
После ќе ти дадам уште.

Фала бро еве ти и од мене нешто, запрати ја малата и фан пејџот на инста обавезно, па чекаме и филм за 2-3 год :love:

0df4ca5f62b6920dda042fce32e1d47c.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom