Kakov e toj nebiten ofsajd? Ako e makar i milimetar togas e ofsajd, nema veze sto golot bese prejak. Samo smesno bese utvrduvanjeto na situacijata za ofsajd, kako da si igraa na kompjuter tie sto reguliraat so VAR-ot, si crtaa linii, 300 gluposti iznapravija.Јебем ти ВАР за малку ќе поништеа голот на Невес ради милиметарски небитен офсајд 30 метри подалеку
Мора да има некоја логика со ова ВАР-ов.
Па тоа е де, неможе да се утврди милиметарски офсајд, ќе си црткаат линии.Kakov e toj nebiten ofsajd? Ako e makar i milimetar togas e ofsajd, nema veze sto golot bese prejak. Samo smesno bese utvrduvanjeto na situacijata za ofsajd, kako da si igraa na kompjuter tie sto reguliraat so VAR-ot, si crtaa linii, 300 gluposti iznapravija.![]()
Кажа Оле по мечот. Рашфорд и Погба се пеналџиите. Плус и Марсиал (за кого мислам дека е подобар и посмирен од овие двајца). Кој ќе се чувстува посигурен и поспремен меѓу нив го шутира. Тоа е, се случува и пенал да се промаши. Сепак, мислам дека Погба е послаб пеналџија и од Рашфорд и од Марсиал.Iimase kontakt, cist ko solza penal. A nesfatlivo mi e zosti Pogba sutirase koga u prvo kolo Rasford pucase no dobro. Tuka doagja do izraz i avtoritetot na trenerot, treba da se znae koj e glaven penaldzija.
Како е ова паметно? Место кога е доделен пенал да се фокусираш на него, треба да одиш прво да се расправаш дали ти да шутираш.Кажа Оле по мечот. Рашфорд и Погба се пеналџиите. Плус и Марсиал (за кого мислам дека е подобар и посмирен од овие двајца). Кој ќе се чувстува посигурен и поспремен меѓу нив го шутира. Тоа е, се случува и пенал да се промаши. Сепак, мислам дека Погба е послаб пеналџија и од Рашфорд и од Марсиал.
Дадоа у кадар, и немаше некоја расправија. Брзо се договорија.Како е ова паметно? Место кога е доделен пенал да се фокусираш на него, треба да одиш прво да се расправаш дали ти да шутираш.
Не реков никаде дека е паметно, туку прокоментирав дека не се работи за тренерска непослушност.Како е ова паметно? Место кога е доделен пенал да се фокусираш на него, треба да одиш прво да се расправаш дали ти да шутираш.
Не го видов моментот, ама ептен ми делува како ситуација во која е неизбежна расправија кога тогаш.Дадоа у кадар, и немаше некоја расправија. Брзо се договорија.
Па не да имаш само еден и никој друг да не смее да шутира, туку да имаш главен изведувач, па ако он не се осеќа како што треба, да му го препушти на тој што е втор избор. Така не оставаш простор за недоразбирања.Не реков никаде дека е паметно, туку прокоментирав дека не се работи за тренерска непослушност.
А дали е паметно да се има еден пеналџија да шутира нон стоп или флексибилен систем во кој оној кој се осеќа дека му оди во мечот и е сигурен, искрено сум во дилема. И едното и другото имаат предности и слабости. За мене е најважно оние кои се во потесен круг да шутираат пенал да се стварно пеналџии. Погба мислам дека кај нас е сигурно зад Рашфорд и Марсиал, а исто и зад Мата.
Марсиал и Рашфорд кај нас мислам дека се топ пеналџии. Првиот е смирен и Хазард тип на пеналџија...доста паметен и знае да процени голманско движење, другиов ги пука јако и прецизно што го прави голманот во тешка ситуација да ја одбрани дури и ако ја погоди страната. Погба е техничар, но досега не ме импресионирал како ги шутира пеналите (дури и оние кои ги погодил) зошто доколку голманот ја погоди страната има голем шанса да го одбрани пеналот.
Не верувам дека Погба ке припари до пенали во скоро време, мислам дека и самиот е свесен дека сите џокери ги искористи. 5 промашени пенали за помалце од година и пол. Апсолутен рекорд.Не го видов моментот, ама ептен ми делува како ситуација во која е неизбежна расправија кога тогаш.
Па не да имаш само еден и никој друг да не смее да шутира, туку да имаш главен изведувач, па ако он не се осеќа како што треба, да му го препушти на тој што е втор избор. Така не оставаш простор за недоразбирања.
Тек ќе сфатиш, кога ќе ги издоминирате Сити и ќе изгубите 4-0Само неможе да сфатам
Со Сити топка нема да чепнеме реално. Не знам, неможам да се помирам со смешната трансфер стратегија ова лето. Цел Мај зборев како не чека најбитното лето во пост-Фергусон ерата за на крај да го уназадат тимот во целина.Тек ќе сфатиш, кога ќе ги издоминирате Сити и ќе изгубите 4-0![]()
Проблемот кај Јунајтед како екипа е тоа што не му се погодија Марсијал,Погба,Рашфорд,Лукаку и останатите помлади играчи што ги купија во времето на Ван Гал/Мурињо...општо мислам дека овие фудбалери се малце преценети од тоа што можат да го понудат односно од нивните вистински можности и потенцијал...не дека Марсијал и Рашфорд се лоши,тие се добри/одлични играчи ама клубот како да очекуваше дека тие ќе бидат новите Роналдо/Руни и дека ќе бидат предводници на новиот Јунајтед само што домашниот есап не излегва на пазар.Со Сити топка нема да чепнеме реално. Не знам, неможам да се помирам со смешната трансфер стратегија ова лето. Цел Мај зборев како не чека најбитното лето во пост-Фергусон ерата за на крај да го уназадат тимот во целина.
Со кој памет само не ми е јасно влегоа со ваков тим во сезоната, значи јас не викам одма да состават екипа за титула, ама со кој памет одиш со мртва средина и напад составен од Џејмс-Лингард-Рашфорд и Марсијал во нова сезона во ПЛ? Дете на кое и само не му е јасно како се нашло во Јунајтед, Џеси лиглето вечниот талент трчам-како-мува-без-глава Лингард и двајца шпицеви слеш (/) крила кои последниве неколку сезони ги поминаа шалтајќи ги по сите можни позиции напред, а сега треба да ти се лидери во екипата.
Да не се сфатеме погрешно, јас сум да имаш играчи во екипата кои ќе се жртвуваат и ќе дадат се за клубот, ама две прашања: Дали Јунјатед е во ситуација да бира моментално? И дали има една мочана екипа на светов што е составена само и само од такви играчи? Во ред е да ги имаш Флечер и Парк да орат на терен ако другите играчи ти се Сколс, Гигс, Руни и Роналдо... ама вака бееееее?