Premier League - Season 2018/2019

Шампион за 2018/2019 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    264
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Немате гајле, ја тепавте најважната утакмица сезонава со Тотенхем, се друго е плус.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Не го отпишувајте Сити. Вака ако ги "ротира" играчите Клоп, ќе паднат на кондиција. Клајн беше најдобар десен бек пред две сезони а греј клупа (знам дека беше повреден) Морено започна многу добро ланска сезона чинам, пред да му се дај шанса на Робертсон, и тој греј клупа. Шаќири можи да го ротира со сите од напаѓачката тројка па и од среден ред. Нема да имаат душа да истуркаат до крај вака. Сити има страшен избор на играчи! И јас сум Ливерпул да освои ама....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.942
Поени од реакции
42.661
Не го отпишувајте Сити. Вака ако ги "ротира" играчите Клоп, ќе паднат на кондиција. Клајн беше најдобар десен бек пред две сезони а греј клупа (знам дека беше повреден) Морено започна многу добро ланска сезона чинам, пред да му се дај шанса на Робертсон, и тој греј клупа. Шаќири можи да го ротира со сите од напаѓачката тројка па и од среден ред. Нема да имаат душа да истуркаат до крај вака. Сити има страшен избор на играчи! И јас сум Ливерпул да освои ама....
Клајн е втора опција, Трент е пред него, Робертсон беше донесен како замена за Морено но после неколку киксеви Клоп му даде шанса на Робертсон и овој испадна дека е еден од најдобрите леви бекови, Морено е цепеница, он да игра промаја ќе дува од таа страна.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Уште премногу има од сезоната..многу ќе зависи кој каде ќе стигни во ЛШ и дербито за две кола..ако победи таму Ливерпул заедно со наредното коло каде го пречекуваат Арсенал тогаш ќе имаат огромен капитал од 10 бода и тука ќе имаат веќе пенал за титула.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Клопо треба да си земи уште еден везњак и централен дефанзивец уште во јануари ако сака титули. Окс кога се враќа?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не се знае за Окс, дали ќе заигра сезонава, пред 2 дена прв пат тренираше на трева после 8 месеци.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Не се знае за Окс, дали ќе заигра сезонава, пред 2 дена прв пат тренираше на трева после 8 месеци.
Штета што се повреди лани,како перфектно се вклопи во екипата секоја чест..сите позиции од нападот и средниот ред ги покриваше и тоа секаде беше корисен....изгледа овај Клоп чудо од тренер е..не е можно секој играч што ќе го купи да му вади максимум и да му ја годи позицијата/улогата на теренот..во овие три години за 160% го променив мислењето за Милнер кој буквално доживува втора младост..чоекот игра од лев бек до племејкер.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Колку на Челси им фали еден напаѓач као диего коста, дрогба... греота е ова што гу прави Азар да нема кој да го реализира, а пак аматерскиве грешки у одбрана се посебна прича

Член од
5 март 2018
Мислења
16.746
Поени од реакции
19.050
И Ливерпул оваа сезона имаат добар ростер, Кеита, Шаќири, Фабињо им се одлични засилувања, Стариџ и Лалана можи не се за прв тим моментално ама против помртви екипи топ работа ќе завршат, одбраната им е средена со Ван Дајк и Робертсон, конечно имаат класа голман едноставно се имаат.
7 бода не се некоја разлика недостижна ама па не е ни мала, порано знаеа да губат бодчиња кај безвезни екипи, сега тие натпревари ги добиваат, можи не со убедлива игра ама ги добиваат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Не би рекол дека не ротира Клоп, баш сезонава мислам дека е најдобар на тоа поле, а воедно да потсетиме дека имаа и проблем со повреди и прилагодувања на нови играчи.

Член од
7 октомври 2018
Мислења
203
Поени од реакции
387
И за Лестер така викаа дека ќе паднат, па изгураа дечките цела сезона. Не играа и ЛШ, ама пак...

После Арсенал кои очекувам да ги победат, со Сити макар нерешно да извлече и топ се... Мислам дека имаат добар распоред после тие утакмици, така што пак колку толку може да одмара некои клучни играчи против утепани екипи.

Инаку ако погледнеш кој колку минути има изиграно, баш ротира сезонава, особено средниот ред и нападот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.588
Поени од реакции
115.006
А како бе другар да ги ротира? Малце ли е ова што го прави Клоп? Со Барнли никој не му играше у навална линија, у среден ред си ротира редовно, сеа и Робертсон го одмори пред 1-2 утакмици ако не се лажам, едино ВВД му игра секоја текма али за него мислам нема гајле зашо имам впечаток дека може 200 утакмици годишно по 90 минути да изигра без да се повреди. Ако нешто добро прави Клоп сезонава тоа е ротацијата и веројатно тоа ќе му донесе титула на крајот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom