- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.165
- Поени од реакции
- 10.130
Колку да.Force Majeure? Аууууу, пак колку не!
Колку да.Force Majeure? Аууууу, пак колку не!
@DaedalusКолку само не! Визуелно ОК, се согласувам, музиката не ја забележав, значи не била WOW, ама колку беше само студен филмот, никаква емоција, ниеден карактер не ме натера да се грижам за него, а колку само ветуваше темата. Мене ми беше убер-здодевен, а јас сум личност кој ја обожува скандинавската кинематографија.
По реален и емотивен ролеркостер до сеа не знам некој филм така да ми направил. Вожња ненормална. Го очекувам истото дури повеќе од новиот, читам предобри критики, се радувам што трае малку повеќе да има да уживам во цела таа сатира, реалност и хуманизам кој што Рубен на едно такво високо ниво го издигна да секој негов филм сега ќе го очекувам со нетрпение.Убер-здодевен е оној шведскион (претходниот филм на режисеров на The Square), али океј различни вкусови.
Мене ми беше просечна и досадна драмулетка што едвај чекав да заврши. Новиов не верувам да го гледам на Синедејс, ќе чекам торент, али не очекувам ништо.По реален и емотивен ролеркостер до сеа не знам некој филм така да ми направил. Вожња ненормална. Го очекувам истото дури повеќе од новиот, читам предобри критики, се радувам што трае малку повеќе да има да уживам во цела таа сатира, реалност и хуманизам кој што Рубен на едно такво високо ниво го издигна да секој негов филм сега ќе го очекувам со нетрпение.
Обично немам проблем со освојувачите на Златна палма во Кан, не се сеќавам некој да ме разочарал. А со победниците во Берлин и Венеција неретко се случувало тоа (последен пример на кој ми текнува беше Somewhere на Софија Копола, не знам кај победи, ама знам дека толку преценет филм од тогаш не сум гледал). А во Кан, последниве 5-6 години сите победници ми биле топ: Amour во 2012, Blue is the Warmest Color во 2013, Winter Sleep во 2014, лани I, Daniel Blake... сето филмишта. Годинава The Square на Остлунд или Естлунд или како и да се транскрибира, успеа да ги победи повеќето од овие кои ги спомнавме погоре и кои ќе ги гледаме на Синедејс: и Amant Double, и The Beguiled, и Happy End на Ханеке, и In the Fade на Фатих Акин, и The Killing of a Sacred Deer, и Loveless, и Redoubtable, и You Were Never Really Here на Лин Ремзи, а и филмови кои неколкумина тука веќе ги гледаа и кои оставија впечаток годинава, како Okja, The Meyerowitz Stories... Што значи дека јас очекувам дури и многу повеќе од Force Majeure кој беше прекрасен. Со Кан дефинитивно нема зезање!Мене ми беше просечна и досадна драмулетка што едвај чекав да заврши. Новиов не верувам да го гледам на Синедејс, ќе чекам торент, али не очекувам ништо.
За The Square или Mother!Земав јас две карти за отварањето, мислам дека имаше уште денес. Така да побрзајте си
The SquareЗа The Square или Mother!
Зашо пишуваш вакви работи?
Злате ќе ме убие ако не најдам карти.
Иако не знам како продале 100 влезници за два дена, ќе одам утре да видам што се дешава...
http://www.radiomof.mk/konkurs-za-filmska-kritika-na-sinedejs/има негде инфо за филмска критика да се пријавиме? гледам жири ставиле на сајт, ама нигде нема имејл за пријавување.
Видов и се пријавив.
Јас земав во неделата кога ги земав картите, и џебната програма и целата програма како прирачник што е со содржина на сите филмови. Сигурно им снемало тираж па печатат нови, сигурно ќе има во четврток пред почетокот.Видов и се пријавив.
туку денес појдов со цел да си земам програма, онаа комплетната, а не џебна во која нема никакво инфо и не ми се верува кои аматери се. Немаат програма 2 дена пред отворање, жената на билетарница ми вика не знаела ни дали ќе донесат.
Во МКЦ ми го кажаа ова.Јас земав во неделата кога ги земав картите, и џебната програма и целата програма како прирачник што е со содржина на сите филмови. Сигурно им снемало тираж па печатат нови, сигурно ќе има во четврток пред почетокот.
П.С оди во МКЦ таму сигурно имаат.[DOUBLEPOST=1510094621][/DOUBLEPOST]Што се одлучивме, кој филм ќе го гледаме заедно, Happy End или The Shape of Water?
Сеедно. Јас сум за било кој.Што се одлучивме, кој филм ќе го гледаме заедно, Happy End или The Shape of Water?
Додуша Happy End јас ќе ја гледам репризата, во среда во 17.30 ради тоа што вторник одам по трет пат на Мајсторот и Маргарита во МНТСеедно. Јас сум за било кој.