Некако слабо ми делува, и официјалната, и СинеБалкан годинава. Ама затоа Гала премиерите надоместуваат. Реков, единствено On Body and Soul што го чекав, а ми го нема. И мноооогу ми е криво за Three Billboards... Многу! Требало реприза да стават.Официјалната селекција и не ми е баш позната од прва, треба убаво да разгледам. Гала премиерите се сврш. Треба убава програма си направам.
Еј да, сега дури приметувам, Вуди го нема. Мислам ради тоа што премиерата ептен му беше сега есента во САД, обично сите на Вуди првен ги даваа на Кан и после повеќе месеци кај нас, дури памтам и повеќето негови имаа и скринери до ноември, овој покасно има премиера.А нешто ко да не го видов Вуди Ален годинава, или само ми се причинува? Wonder Wheel имаше премиери по фестивали низ САД, баш ме зачуди што го нема. Прв пат откако памтам за Синедејс.
Топ 3 кои мислиш се? Ја не можам да одлучам што би гледала.Kakva prekrasna programa godinava...
Killing of a Sacred Deer i Mother! se must.Топ 3 кои мислиш се? Ја не можам да одлучам што би гледала.
Мрш, филмот е топ. Од мене 3.5 или 4/5 доби, визуелна бомбона, добра музика, добра драма со чат пат по некоја смешка, прв филм на Каурисмаки што сум го гледал, се надевам и другите ќе бидат такви. Стварно не знам што е со 2.5-ката што си ја ставил.Other Side of Hope е meh. Не си трошете пари за него, симнете си го.
Колку само не! Визуелно ОК, се согласувам, музиката не ја забележав, значи не била WOW, ама колку беше само студен филмот, никаква емоција, ниеден карактер не ме натера да се грижам за него, а колку само ветуваше темата. Мене ми беше убер-здодевен, а јас сум личност кој ја обожува скандинавската кинематографија.Мрш, филмот е топ. Од мене 3.5 или 4/5 доби, визуелна бомбона, добра музика, добра драма со чат пат по некоја смешка, прв филм на Каурисмаки што сум го гледал, се надевам и другите ќе бидат такви. Стварно не знам што е со 2.5-ката што си ја ставил.
Force Majeure? Аууууу, пак колку не!Убер-здодевен е оној шведскион (претходниот филм на режисеров на The Square), али океј различни вкусови.