Western & Southern Open - Cincinnati 2015

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Western & Southern Open 2015

• Вкупно гласачи
    40
Не бе, се работи за најбрата подлога на свет, тешко дека ќе може да си го пимпла дефанзивниот тенис тука. Федерер освојува, ептен вака освен ако не му е денот...
Abe ja kazuvam deka bi sakala ne velam deka kje ja osvoi...a plus ima realni sansi za toa ako ja dodademe i zelbata i motivacijata da bide prviot koj gi osvoil site mastersi.

Серена цела сезона ја тера на ист начин. Таман мислиш готова е, ќе го обрне мечот во нејзина корист. Дали им се фаќаат рацете на противничките, дали е до толку психички силна, дали од двете по малце не знам...ама стварно делува како ако сака да победи - победува. :)

Серена цела сезона ја тера на ист начин. Таман мислиш готова е, ќе го обрне мечот во нејзина корист. Дали им се фаќаат рацете на противничките, дали е до толку психички силна, дали од двете по малце не знам...ама стварно делува како ако сака да победи - победува. :)
Тоа е тој fear factor за кој зборев вчера кога го спомнав Рафа. Он го нема моментално, а Серена го има и затоа некогаш добива мечеви кои треба да ги загуби. Исто и Гофан со Ноле е чист пример за тоа. Серена е ментална грамада, и кој што сака нека збори али она е КРАЛИЦА и најдобра без никаква конкуренција.

Не бе, се работи за најбрата подлога на свет, тешко дека ќе може да си го пимпла дефанзивниот тенис тука. Федерер освојува, ептен вака освен ако не му е денот...
ne velam deka Fed nema shansi da go pobedi Djovak,posebno gledajki gi kako igraat na turnirot dvajcata,za mene duri Fed ke e favoriot vo eventualnoto finale ako dojde do nego,ama me interesira kako Novak dve godini po red go reshava Fed na Wimby,posebno godinava rutinirano,na najbrzata podloga na turot,so negovoto ,,defanzivno,, pimplanje

ne velam deka Fed nema shansi da go pobedi Djovak,posebno gledajki gi kako igraat na turnirot dvajcata,za mene duri Fed ke e favoriot vo eventualnoto finale ako dojde do nego,ama me interesira kako Novak dve godini po red go reshava Fed na Wimby,posebno godinava rutinirano,na najbrzata podloga na turot,so negovoto ,,defanzivno,, pimplanje
Три добиени сета е одговорот на твоето прашање. Прегледај ги мечевите од Дубаи лани и оваа година, Шангај од лани и се ќе ти стане јасно.

Три добиени сета е одговорот на твоето прашање. Прегледај ги мечевите од Дубаи лани и оваа година, Шангај од лани и се ќе ти стане јасно.
ama ako poglednam godinava I lani indian wales ili lanskiot zavrshen masters,pak ke se zbunam,nema da mi se razjasni :) .

ama ako poglednam godinava I lani indian wales ili lanskiot zavrshen masters,pak ke se zbunam,nema da mi se razjasni :) .
Индиан Велс е најспориот бетон на планетата земја, намерно ти ги спомнав само брзите бетони. Само таму Федерер има шанси затоа што се игра на два добиени сета.

Денес Мареј има многу мали шанси за победа против Роџер. Првично заради неговиот замор (како што и самиот рече на пресот, после мечот чувствувал доза на замор), второ Мареј едвај се довлечка до полуфиналево. Не дека игра лошо неделава но за да се победи Роџер на најбрзиот бетон ќе треба да пружи фантастична партија. Мареј ќе мора да игра поагресивно. Не смее да се повлече зад основна пошто Роџер ќе го избриши бетонот со него.

ako funkcionira servisot na Fed togash sigurno pobeduva.Ako mu chkripi servisot ke bide gusto,ne se znae,Marej umee da igra protiv Fed,pokazal dosega povekje pati.Novak mi e maten,vchera pokaza znaci na budenje,vrakjanje kon poramnite udari,ama Vava ich ne e reper na vakva brza podloga.Mislam deka Dolgopolov ke go namachi mnogu povekje.

ako funkcionira servisot na Fed togash sigurno pobeduva.Ako mu chkripi servisot ke bide gusto,ne se znae,Marej umee da igra protiv Fed,pokazal dosega povekje pati.Novak mi e maten,vchera pokaza znaci na budenje,vrakjanje kon poramnite udari,ama Vava ich ne e reper na vakva brza podloga.Mislam deka Dolgopolov ke go namachi mnogu povekje.
Се зависи од првиот сет кој го добива, ако Федерер го освои првиот сет нема шанси Мареј, ама ако Мареј го освои првиот сет, тогаш ништо чудно и 2-0 да биди ![DOUBLEPOST=1440264100][/DOUBLEPOST]Долгополов брејкна во меѓувреме 3-1(прв сет) ! :vozbud:

Долгополов со само 40% прв сервис и еден ас со две дупли грешки наспроти 6-те аса на Џоле и речиси 70% погоден прв сервис лагано си го добива засега:bravobe:

Коментаторов е крал. Дојде во Ватикан, не го виде папата вика за Долгополов. :pos: По коментарите се гледа оти му е мака, ама тоа е.. Ноле сепак е далеку од топ форма веќе цела турнеја низ Северна Америка. Милион пати поарно за него Мареј да победи вечер. :)

После овие 2 мастерси немој некој да рекол дека оваа генерација има пеколна конкуренција, а Федерер пред 10 години немал или слично.Па полуфинале стигаат Шарди и Долгополов(ае да не ги потценувам), ама финале игра човек кој во полуфиналето со 14 винери и 40 неизнудени грешки успеал да победи.Гулбис, Долгополов, Гофин добиена партија имаа, да не правам муабет за Андерсон на Вимблдон итн, итн...Да не испадне дека го хејтам Ноле, човекот гази, ментално е јак, континуитет има страшен и се, ама вакви психопати, кои 1% притисок неможат да издржат до полуфинале да стигнат на мастерс...И после ќе ти каже некој конкуренција имало сега тогаш немало, која е оваа конкуренција бе.
Мареј неможе да оди 3 меча по ред, со 10% кондиција игра, ги тепа пак.Димитров имаше 4-1 втор сет со 2 брејка, 5-2 3 сет, меч топка во 3 сет.Пак не е доволно.Не е само до Ноле, или Мареј, едноставно моментално не постојат повеќе од 4,5 играчи со добра психа, џабе талентот џабе се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom