Western & Southern Open - Cincinnati 2015

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Western & Southern Open 2015

• Вкупно гласачи
    40
Ова е тој страв од победа.
Ако утре Новак планира да игра дефанзивно и да игра полуспинови против Стан, пак ќе го снајде Ролан Гарос. Мора да пристапи понапред и тој да го диктира темпото.

Како само успеа да се врати Јелена, кое искуство го има чоече, не и е прв пат!
БРАВО!

А зашо утре само јас мислам дека Долгополов може да го тепа Бердих, или се лажам?

Ја сум сигурен дека тепа Новак утре. Чим денес не испадна тешко дека од Стан ќе испадне на кого не му лежат баш највеќе брзите бетони, плус влече и повреда на рамото уште од Вимблдон.

Ана ја обрна против Слоун и си закажа нов дебакл од Серена. [emoji13]

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Ако сте во можност гледајте го натпреварот помеѓу Надал и Лопез, сеуште е на почеток но досега имаше многу добри поени.

Murray i Dimitrov , kakov tenis (y)[DOUBLEPOST=1440115674][/DOUBLEPOST]Dimitrov e nevozmozen . :cuc:

Фелициано Лопез - поштено, убав тенис си изигра. Честитки.
(ова го пишуем као фан на Рафа).
Иначе незнам шо ке се праи со Рафа, мнгоу тешко игре, не е константен, лесно му прават брејк или лесно идат до брејк лопти, шознам.

И Mареј и Џокович вечерва се извлекоа за влакно, откако изгледаше дека е готово за нив. Изгледа тоа е разликата помеѓу големите играчи и останатите. Мислам дека моментално на Надал најмногу му фали ваквата ментална цврстина.
Да видиме сега уште како ќе изигра Федерер, со оглед на тоа што останативе од големата четворка се намачија оваа рунда.
EDIT: По се изгледа дека Федерер ќе си помине со лесно. Игра како да е 2006та.

Последно уредено:
Коа го гледаш Надал ваков стварно да ти одмиле тенис,колку падна човекот тоа е чудо а сите очекуваа да го стигне Федерер со титули на слем,сеа ми е јасно дека нема шанси да се деси тоа.
Иначе Федерер поштено си гази човекот :D

Мареј докажа денес зошто е рекер број 2 у свет!

Значи Ноле каква тапа е тоа е чудо. Исто како лани американската турнеја му е катастрофа. Решил Надал да го копира. Игра само дефанзива. А и кондицијата му е нула. Како едвај топчето да го префрла.[/quote
Колку би чинела влезница, во тој момент ке сум таму и кој ке учествува не сум многу запознаен
Фала однапред.

Ништо од Федал, маестрален Роџер, Мареј со 9 живота и Надал надигран од Фелисисано.

Надал го доби првиот сет некако со многу брејкови, Лопез направи брејк на стартот на вториот го задржа и го доби со 6-4, во третиот сет Фелисиано убедлив во ТБ...

Кој чокер е Григор во третиот сет на 5-3 сервира за меч и прави две дупли грешки, имаше неколку луди поени, штета што загуби...

Си го чува Рафа својот h2h со Федекс да го покажува на внуците [emoji38]

Денеска мислам дека Долго ке изненади, Новак, Енди и Роџе лесно ке си пројдат преку Стен, Гаске и Фелисиано.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Не знам, тоа ќе треба да се види кога ќе почне турнирот, на лице место.

Инаку Надал е во тежок канал, нема силина во ударите, нема длабочина, нема добро движење што е многу битно, а најбитно од се е што веќе го нема fear факторот, односно никој не му се плаши и секој мисли дека може да го добие. Ритернот е заборавен негде во 2006/2007 година, не може серва да врати човекот. Стварно жално е еден ваков врвен спортист да пропадне волку...

Не ми е јасно зошто организаторите 2 дена по ред го ставаат Новак да игра во 17 часот (во Охајо е 11 сабајле)? Во тоа време терените не се ни пола исполнети пошто луѓето се на работа, а Стан-Новак е најинтересниот 1/4 финален меч.
Енди вчера се извлече, ама со овој пристап и не сум сигурен прво дали ќе го победи Гаске, за Роџер не правиме муабет. Заморот може да биде уште еден фактор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom