Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Shnajderlin i Vidal si imaat svoi pozitivni karakteristiki.

Prviot e zdrav, pomlad i dokazhan u PL. Doprva ke vidime kako ke se snajde u LS. Vtoriot igra na edno skalilo pogore od prviot, no toa negovo koleno e problemot. Ushte Edna losha povreda i teshko deka ke se vrati vo prepoznatlivata forma.

Od sumi koi figuriraa vo 50-60 mil. Funti, se dojde do 20, shto mi vika deka ima neshto. Plus i evroto padna vchera vo pogled na funtata, taka da, ke zimaat Englezive igrachi za kilo semki.

So Giroud I Welblack ne se osvojuva PL. Ako ne zemat klasa striker, pak ke si lapnat top4 I FA cup. Kako ke mu zavrsheshe rabota Suarez...
Zdrav bil prviot ? Pa minatava sezona vo golem del ja propushti zaradi povredi

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Јас само ја потенцирав ситуацијата ако Видал дојде во Арсенал. Мене ми беше голема желба да дојде у Јунајтед ама Јуве лани не го дадоа, а годинава потајно се надевав, ама вие не го потпишавте Шнајдерлин и така испаднаа работите како шо испаднаа, иако нас и те како ни треба некој како Видал.

Да, да. Вилшир го заборавив дека може да игра дмф, нез ни зошто до сеа Венгер не го пробал на таа позиција, а во Англија пружа одлични партии таму.

Таа е таа хиперактивност шо те фаќа у 4 саат сабајле. :D

И секој шо ќе рече дека овој тим на Арсенал не е претендент за титула е deluded :)
Плус, ако замислиме хипотетички дека ќе земите класа напаѓач од типот на Бензема, ќе имате најголеми шанси.
Ако пробаа да загризат за Видал нашиве не веруам дека било кој друг тим може да им се испречи во тоа. Проблемот во тоа е што Ван Гаал бараше рамнотежа во составот и истото го виде во Шнајдерлин кој и тоа како би можел да го донесе тоа. Видал е супер играч ама дефинитивно боља опција за кај нас е Шнајдерлин.Тој бара играч што е сличен со Керик а Шнајдерлин е во доста сегменти во играта баш таков.

Последно уредено:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Шнајдерлин за мене е еден од најдобрите задни везни во лигата. Има буквално се, многу комплетен играч е. Нешто слично на Патрик Виеира. Е сега, ќе треба да видиме како ќе се докажи на голема сцена, мада јас мислам дека нема да му биде тоа проблем. @vidooq, гледам си пишал дека Шнајдерлин не се повредува. Баш обратно, доста е склон на повреди (не е баш Кирон Даер кога се повредите во прашање, но во последниве 2 сезони, имаше 2-3 потешки повреди).

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Чекај, официјално потпиша Шнајдерлин за Јунајтед? или само шпекулации како и за Видал?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Чекај, официјално потпиша Шнајдерлин за Јунајтед? или само шпекулации како и за Видал?
До среда би требало да потпише, бонусите треба да ги договорат, дали ќе биде 21+4 или 25 милиони фунти одеднаш... :)

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Ако пробаа да загризат за Видал нашиве не веруам дека било кој друг тим може да им се испречи во тоа. Проблемот во тоа е што Ван Гаал бараше рамнотежа во составот и истото го виде во Шнајдерлин кој и тоа како би можел да го донесе тоа. Видал е супер играч ама дефинитивно боља опција за кај нас е Шнајдерлин.Тој бара играч што е сличен со Керик а Шнајдерлин е во доста сегменти во играта баш таков.
Проблемот е, барем колку што јас го имам гледано Саутемтон сезонава, Шнајдерлин никогаш не игра последен играч во средниот ред, туку тоа е Ванјама.
Далеку од тоа дека Шнајдерлин е слаб играч, напротив, многу ми прави мерак неговото позиционирање, размислување и пас игра.
Но од друга страна, исто така и он е склон на повреди, не е имун на тоа.
Може најголема предност пред Видал му е искуството у ПЛ и што е помлад неколку години. Прашање е како Видал би можел да се адаптира у ПЛ.

Но, да си бидеме реални. Кој би го земал ти, ако двајцата имаат иста цена? (околу 22М фунти)?

Ја без размислување би го земал Видал.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ми се сврте памет, снага ми се стресе.
Никад титула да не видите, да му ебам све на тој Роџерс копилето неспособно што само со таленти се шлепа да му ебам тоа неталентираното створење.

форца евертон, форца манчестер, форца арсенал, форца челзи

манчини мајку да ти ебам 100 матер да ти ебам

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.617
Zdrav bil prviot ? Pa minatava sezona vo golem del ja propushti zaradi povredi
Toa му се 3-те повреди што ги има, откако е во Саутемптон. Истегнати лигамени и мускули. Среќа нема кинати лигаменти, кршени нозе или па проблем со вкрстени лигаменти.
Зборев во контекст на Видал, кој лани на 90% од утакмиците држеше лед на коленото по завршувањето на мечевите.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.771
Поени од реакции
9.567
Проблемот е, барем колку што јас го имам гледано Саутемтон сезонава, Шнајдерлин никогаш не игра последен играч во средниот ред, туку тоа е Ванјама.
Далеку од тоа дека Шнајдерлин е слаб играч, напротив, многу ми прави мерак неговото позиционирање, размислување и пас игра.
Но од друга страна, исто така и он е склон на повреди, не е имун на тоа.
Може најголема предност пред Видал му е искуството у ПЛ и што е помлад неколку години. Прашање е како Видал би можел да се адаптира у ПЛ.

Но, да си бидеме реални. Кој би го земал ти, ако двајцата имаат иста цена? (околу 22М фунти)?

Ја без размислување би го земал Видал.
Различен профил на играч се двајцата прво. Таа улога што ја има Видал во Јуве е доста поофанзивна од оваа што ја има Шнајдерлин во моментов да се разбереме. Нас ни треба играч кој ќе може да игра и последен кога имаме тројца средни играчи и како партнер во таа двојка со 4-2-3-1. А Видал е нешто поофанзивен и не толку корисен дефанзивно иако е доста физички јак да се носи и на таа позиција. Доколку се достапни за наведената сума би земал и двајцата, ама на Јунајтед му треба Шнајдерлин моментално повеќе од Видал. Инаку Јуве не верувам да го пушти за пониска сума од 35/40м фунти.

R

red.devil

Гостин
Можам да замислам како после секое означување на @Џонтра Волта од страна на Пеџа, почнува срцето забрзано да му чука и ладна пот да го облева. Па следува вртоглавица, замрачување пред очите и полека доаѓаат мислите: "... нека не биде Матео, нека не биде Матео!! Те молам господе само Матео да не биде, еве ќе навивам за Јувентус сезонава и ќе им ги признаам двете титули од калчополи. Нема да пцујам цел ден на форумов и ќе продолжам да придонесувам во Кајгана просечни кладилничари на српски јазик. Те молам само да не е фа... (упс и се крсти три пати) Матео!!!.... "

:icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom