Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
H

HoT IcE

Гостин
Да, братучед ми пишуваше.

Зашто имаше смена на генерации. Арсенал зашто 15 години не е у борба за титула?
Затоа што го боеа Лондон во црвено. А и клуб со реноме и историја се, што се чудиш толку. :D

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Да бидеме реални, Арсенал може многу да му понуди на Видал. Више не им се амбициите 3-4 место и следната година јако ќе загризат за титулата, ништо чудно и да ја освојат, ако ете, го купат Видал и некој класа напаѓач или конвертибилно крило како Алексис па да се ротираат 3цата напред со Волкот. Плус, финансиски се стабилни и имаат пари да потрошат летово 50+ М фунти.

Ливерпул се далеку од компетентни за борба за титула, а богами и ние не сме поарни, и не верувам искрено дека ќе се замешаме. Значи, борбата ќе остане на Челзи, Сити и Арсенал, каде што Арсенал има и баш добри шанси за освојување.

Ако се прашувате што ќе му е Видал на Арсенал? Тоа е лесно да се одговори. Венгер во повеќе наврати докажа дека не преферира класичен ДМФ на таа позиција, него повеќе box-to-box играчи и конвертибилни што знаат да играат добра пас игра и да покриваат назад, а и да напаѓаат. Видал ќе им ја даде таа димензија во играта и би можел да ја превземе улогата на Артета што ја имаше, а со огледот на тоа колку повреди им се дешаваат у сезона, може да пополни и како АМФ. Да се напомене и дека е тотална спротивност од Кокелан, а тоа се бара. Ако го земат за 21М фунти, ќе испадне прав грабеж.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.381
Поени од реакции
12.812
Абе Алексис и Видал се гејови, не знаевте ли?Сега по ова со "виножитово во светот" ќе сакаат брак да склучат и дечиња да посвојат, а истовремено да играат фудбал заедно.Арсенал може да му овозможи на Видал да игра со својата љубов.Затоа ќе додеј кај нас.окпозз!

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Бејгате од Мојсо, од влада е он.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.498
Поени од реакции
10.254
Да бидеме реални, Арсенал може многу да му понуди на Видал. Више не им се амбициите 3-4 место и следната година јако ќе загризат за титулата, ништо чудно и да ја освојат, ако ете, го купат Видал и некој класа напаѓач или конвертибилно крило како Алексис па да се ротираат 3цата напред со Волкот. Плус, финансиски се стабилни и имаат пари да потрошат летово 50+ М фунти.

Ливерпул се далеку од компетентни за борба за титула, а богами и ние не сме поарни, и не верувам искрено дека ќе се замешаме. Значи, борбата ќе остане на Челзи, Сити и Арсенал, каде што Арсенал има и баш добри шанси за освојување.

Ако се прашувате што ќе му е Видал на Арсенал? Тоа е лесно да се одговори. Венгер во повеќе наврати докажа дека не преферира класичен ДМФ на таа позиција, него повеќе box-to-box играчи и конвертибилни што знаат да играат добра пас игра и да покриваат назад, а и да напаѓаат. Видал ќе им ја даде таа димензија во играта и би можел да ја превземе улогата на Артета што ја имаше, а со огледот на тоа колку повреди им се дешаваат у сезона, може да пополни и како АМФ. Да се напомене и дека е тотална спротивност од Кокелан, а тоа се бара. Ако го земат за 21М фунти, ќе испадне прав грабеж.
Работата е што повеќето во Арсенал ја имаат истата карактеристика,така да и не е некоја спротивност,освен со Кокелин.Да дојде нормално ќе го засили составот.Си знае Венгер,останува ние да чекаме и да видиме што и како ќе се случи.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.244
Поени од реакции
18.448
А најинтересно е тоа што може овде да коментираме само една слепа шпекулација од шкљ медиуми.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Работата е што повеќето во Арсенал ја имаат истата карактеристика,така да и не е некоја спротивност,освен со Кокелин.Да дојде нормално ќе го засили составот.Си знае Венгер,останува ние да чекаме и да видиме што и како ќе се случи.
Па сигурно ќе биде подобро засилување од ние што го земавме Шнајдерлин. Не дека е он лош, далеку од тоа, но Видал е сепак класа, а се спомнува слична цена.

Па баш поради тоа ќе има unlimited choices кој да стави у среден ред. Некој од комбинациите
Голман: Чех, Шчежни/ Оспина (?), Мартинез
Лев бек: Монреал/ Гибс
ЦБ: Косчиелни/Габриел/ Монреал
ЦБ: Мертесакер/ Чемберс/ Дебуши
Десен бек: Белерин/ Дебуши/ Чемберс
ДМФ: Видал/ Кокелан/ Артета/ Фламини /Диаби (?)/ тој пољакот што го земавте
B2B: Ремзи/ Вилшир/ Видал/ Росицки/ Казорла/ Диаби (?)
Десно крило: Волкот/ Чемберлејн/ Казорла/ Ремзи/ Гнабри/ Росицки
АМФ: Озил/ Казорла/ Видал/ Росицки / Зелалем (не сум сигурен шо позиција беше)
Лево Крило: Алексис/ Велбек/ Озил/ Подолски (?) / Кембел (?)
Напад: Жиру/ Велбек/ Алексис/ Волкот/ Акпом/ Саного (?)

* (?) Прашање дали ќе останат

Овака ако се гледа, единствено шо ви фали е класа напаѓач.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.498
Поени од реакции
10.254
Па сигурно ќе биде подобро засилување од ние што го земавме Шнајдерлин. Не дека е он лош, далеку од тоа, но Видал е сепак класа, а се спомнува слична цена.

Па баш поради тоа ќе има unlimited choices кој да стави у среден ред. Некој од комбинациите
Голман: Чех, Шчежни/ Оспина (?), Мартинез
Лев бек: Монреал/ Гибс
ЦБ: Косчиелни/Габриел/ Монреал
ЦБ: Мертесакер/ Чемберс/ Дебуши
Десен бек: Белерин/ Дебуши/ Чемберс
ДМФ: Видал/ Кокелан/ Артета/ Фламини /Диаби (?)/ тој пољакот што го земавте
B2B: Ремзи/ Вилшир/ Видал/ Росицки/ Казорла/ Диаби (?)
Десно крило: Волкот/ Чемберлејн/ Казорла/ Ремзи/ Гнабри/ Росицки
АМФ: Озил/ Казорла/ Видал/ Росицки / Зелалем (не сум сигурен шо позиција беше)
Лево Крило: Алексис/ Велбек/ Озил/ Подолски (?) / Кембел (?)
Напад: Жиру/ Велбек/ Алексис/ Волкот/ Акпом/ Саного (?)

* (?) Прашање дали ќе останат

Овака ако се гледа, единствено шо ви фали е класа напаѓач.
Прво што не треба да се прави е состав на Арсенал со Видал :D
Сега да се замислиме дека е наш играч друга приказна.Во ДМФ вметни го и Вилшер,дефинитивно може таму да игра,прати го само во Англија што прави.Диаби нема да е дел од Арсенал.Подолски и Кембел веројатно си одат,додека Саного изгледа пак на позајмица.Акпом или позајмица или со У-21,така да не го смети.Фали напаѓач.И она најжалното,Оспина ќе си оди.

Не те заболе раката од толку пишување на презимиња? :D

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Прво што не треба да се прави е состав на Арсенал со Видал :D
Сега да се замислиме дека е наш играч друга приказна.Во ДМФ вметни го и Вилшер,дефинитивно може таму да игра,прати го само во Англија што прави.Диаби нема да е дел од Арсенал.Подолски и Кембел веројатно си одат,додека Саного изгледа пак на позајмица.Акпом или позајмица или со У-21,така да не го смети.Фали напаѓач.И она најжалното,Оспина ќе си оди.

Не те заболе раката од толку пишување на презимиња? :D
Јас само ја потенцирав ситуацијата ако Видал дојде во Арсенал. Мене ми беше голема желба да дојде у Јунајтед ама Јуве лани не го дадоа, а годинава потајно се надевав, ама вие не го потпишавте Шнајдерлин и така испаднаа работите како шо испаднаа, иако нас и те како ни треба некој како Видал.

Да, да. Вилшир го заборавив дека може да игра дмф, нез ни зошто до сеа Венгер не го пробал на таа позиција, а во Англија пружа одлични партии таму.

Таа е таа хиперактивност шо те фаќа у 4 саат сабајле. :D

И секој шо ќе рече дека овој тим на Арсенал не е претендент за титула е deluded :)
Плус, ако замислиме хипотетички дека ќе земите класа напаѓач од типот на Бензема, ќе имате најголеми шанси.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.924
Поени од реакции
67.626
Shnajderlin i Vidal si imaat svoi pozitivni karakteristiki.

Prviot e zdrav, pomlad i dokazhan u PL. Doprva ke vidime kako ke se snajde u LS. Vtoriot igra na edno skalilo pogore od prviot, no toa negovo koleno e problemot. Ushte Edna losha povreda i teshko deka ke se vrati vo prepoznatlivata forma.

Od sumi koi figuriraa vo 50-60 mil. Funti, se dojde do 20, shto mi vika deka ima neshto. Plus i evroto padna vchera vo pogled na funtata, taka da, ke zimaat Englezive igrachi za kilo semki.

So Giroud I Welblack ne se osvojuva PL. Ako ne zemat klasa striker, pak ke si lapnat top4 I FA cup. Kako ke mu zavrsheshe rabota Suarez...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom