Ме избркаа од работа затоа што не станав ВМРО

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Па јебем му матер, знаете ли вие нешто друго освен тоа да го браните грујовизмот бе? Не ДПМНЕ, туку грујовизмот, затоа што сметам дека во таа партија има чесни луѓе што можат да ја реформираат партијата после џганов, а таа партија и е потребна на Македонија.

Али имате ли мозок прво кажете ми? Човекот останал без работа заради своите политички убедувања. Тука завршува приказната, не е битно зошто сам не си дал отказ (патем, договор на дело, не знам каков е договорот, али можда има некои обврски према работодавецот), не го отпуштиле заради тоа што лошо ја извршувал работата, туку го отпуштиле пошто не сакал да биде куропушач (како некои други, па ги има и на форумов). Разумен човек не може да оди против себе. Јас сега да кажам дека ова што се дешава е супер, дека сме демократска држава, во која има владеење на правото и дека сме правна држава, ќе одам против себе. Па уште викате ако му е...какви луѓе сте вие бе? Искрено, за 5 години да ви се деси истото на вас, јас повторно ќе кажам дека тоа не е во ред и ќе бидам на ваша страна. Иако тоа не го заслужувате.

Па уште читам, граѓански активист кој го нарушува уставен поредок. Абе битушанец, знаеш ли ти што е Устав, знаеш ли што е поредок?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Коа читам мислења на поединци си мислам дека ни е малку и треба уште појако да ни ја ебат мајката..
Веќе не заебаа со донесувањето 250,000 Косовци, Рамковниот и територијалната поделба.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Јас ништо не продавам, туку имам свој став.
И секако најчудно ми е кога некој кој тврди дека не сака втор официјален јазик, а да поддржува некоја опција која од старт СЛОБОДНО НУДИ двојазичност и подлабоко одење во Рамковниот, а повеќе од овој систем може да биде само федерализација. Кој знае што ќе се даде ако се дојде на власт, земајќи го претходното искуство како 250,000 државјанства на Косовци, законите за знамиња, јазикот, референдумот и секако законот за територијалната промена.
Не поддржувам опција која нуди двојазичност.
Само сум против актуелната влада. Која постави терорист, кој пукаше на македонци на чело на Министерството за Одбрана. Ама еве ќе го преќутиме тоа, така?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
Твојот "неутрален" став дека у моментов има политички натпревар за доаѓање до функции а не движење за симнување на криминогените структури е штетен за нашето граѓанско општество, кое практично и не постои. Со тоа ти го делегитимизираш секое движење и ги ставаш у нечиј партиски кош тие кои се контравлада, како да протестираат без причина и со заден мотив. Истото го кажаа без срам и за средношколците, за студентите, нормално и за сите други.
Твоево размислување е доста лошо и ги подрива обидите да се издејствува некаква смена на ситуацијата, им давате боја и карактер на луѓето.

Се бара преодна влада, формирањето, дејствувањата и функциите на таквата не се осигурани фотељи за никој, грешка нагаѓаше прееска малце поразлично и покомплексно е од тоа, не импровизирај. А за систематски смени може да се размислува у некое друго време, кога ќе постои погодна атмосфера.
Па тоа е затоа што 99% од се што е организирано на поголемо ниво за жал денес е организирано од партиите. Првично средношколците и студентите може беа до некаде независни ама потоа и тоа се разводени.

Конкретно јас сакам да видам промени ама сакам да знам дека тие што ќе дојдат потоа ќе ги спроведат и систематските промени кој се неопходни и ќе ги судат сите (независно од која партија) за кој ќе има докази дека напрвиле прекршок. Јас тоа не го гледам сега. Систематски смени мора да има сега, зашто подоцна ќе биде касно, кој и да дојде на власт ќе сака ваков систем каде кога ја конторлираш администрацијата сигурно победуваш на избори.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Човек, со тебе навистина не е нешто во ред. Сериозно. И за човек сендвич си премногу куропушач. Барај стручна помош под итно. Најдобронамерно ти го велам ова.
Ете јас за сендвич се продавам и прост сум, не сум толку паметен и “слободоумен да поддржувам албанизација, федерализација и така влегување на Македонија во големо Косово или голема Албанија.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ете јас за сендвич се продавам и прост сум, не сум толку паметен и “слободоумен да поддржувам албанизација, федерализација и така влегување на Македонија во големо Косово или голема Албанија.
Ти си дно на дното. Полош си од Курир, а тоа е навистина достигнување. Добро, што мислиш, кој те чита овде? 60 годишни баби и дедовци кои ќе ги плашиш со федерализација?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не поддржувам опција која нуди двојазичност.
Само сум против актуелната влада. Која постави терорист, кој пукаше на македонци на чело на Министерството за Одбрана. Ама еве ќе го преќутиме тоа, така?
И јас сум против оваа влада, но да се смени когаќе има здрава и подобра опција, а не со некој кој ќе не` албанизира и федерализира.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Веќе не заебаа со донесувањето 250,000 Косовци, Рамковниот и територијалната поделба.
Друже разлика меѓу мене и тебе е во тоа што јас не сум за СДСМ јас сум против оваа гарнитура, ако утре ново ВМРО има бољи план на ќе ги гласам ама мене не ме купуваат на национачистичка база или за вреќа брашно и 500 денари. Јас не им верувам слепо ко ти, до мене Сителот не стига, не ме трујат секојдневно.
Сдсм си плати за нивната политила од 2002 до 2006, сеа се наред ТВОИВЕ ШТО би ги бранел и би одел против близок твој ако не е дел од вашата агенда и размислува поразлично.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Имам стара облека која била помалку перена од тебе. А носена е, често.
Албанизацијата ти е веќе тука. Нема магично со доаѓање на власт чак и на ДУИ и ДПА да станеме ние голема Албанија.
Мнозинството од граѓаните на државава се Македонци, и секој потег кој нема да одговара на македонските граѓани нема да пројде туку-така зошто некој е на власт. Ама поради моменталната диктатура вие се чувствувате беспомошни како народ, и сметате дека неможете да направите некаква разлика кога станува збор за власт. Доека ве ложат на тие лоши муабети дека се што не е ВМРО е анти-македонско, до тогаш ќе поддржувате криминалци и лопови. И пред се дегени.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.339
Поени од реакции
4.661
Па јебем му матер, знаете ли вие нешто друго освен тоа да го браните грујовизмот бе? Не ДПМНЕ, туку грујовизмот, затоа што сметам дека во таа партија има чесни луѓе што можат да ја реформираат партијата после џганов, а таа партија и е потребна на Македонија.
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=7B7F974468B73C49B2C983EED8D51B0D

Oвие кои со 99,99% го изгласаа пак се чесните?

Член од
20 јануари 2013
Мислења
399
Поени од реакции
472
Најголем патриот за мене ке биде оној кој ке каже јавно на политичката сцена дека мора да се отпушти пола администрација,за да со тие пари се зајакне стопанството, па ке видите како ке станеме Шведска.
НИЕ НЕ СМЕ ДОРАСНАТИ ЗА ДЕМОКРАТИЈА...

W

wicked_1

Гостин
Па тоа е затоа што 99% од се што е организирано на поголемо ниво за жал денес е организирано од партиите. Првично средношколците и студентите може беа до некаде независни ама потоа и тоа се разводени.

Конкретно јас сакам да видам промени ама сакам да знам дека тие што ќе дојдат потоа ќе ги спроведат и систематските промени кој се неопходни и ќе ги судат сите (независно од која партија) за кој ќе има докази дека напрвиле прекршок. Јас тоа не го гледам сега. Систематски смени мора да има сега, зашто подоцна ќе биде касно, кој и да дојде на власт ќе сака ваков систем каде кога ја конторлираш администрацијата сигурно победуваш на избори.
Без разлика од кој е организирано или кој го поттикнал, никој не е присилен да присуствува, мотивот да се протестира е оправдан, и не ја оцрнувај секоја општествена група која има храброст да излезе и да си изрази незадоволство.

Дури и да има доза неутралност у оваа што го пишеш, треба да знаеш дека смена на систем и ротација на функции, преместување на надлежности и слично, не може да дојде пред чистење на држателите на функциите чиј авторитет обезвредниле и делегитимизирале, ако тие останат на власт, џабе е секаква "систематска промена"
Не се гради куќа од покрив, незнам како да го поедноставам оваа.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И тие стари финти за бугараштво на ВМРОвците веќе не палат кај народот, после јакнењето на македонскиот патриотизам и националната свест последниве 9 години, особено преку потенцирањето на античкиот корен на современиот Македонец.
Последни 9 години
антички корен современ македонец
јас не сум вмро

Хммм... чудно.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ти си дно на дното. Полош си од Курир, а тоа е навистина достигнување. Добро, што мислиш, кој те чита овде? 60 годишни баби и дедовци кои ќе ги плашиш со федерализација?
Идеите за федерализирање на Македонија јавно се кажани пред косовската јавност, јас никого не плашам. Само сум исплашен што може уште да им текне на оние кои дадоа 250,000 државјанства на Косовци, на оние што го донесоа законот за територијалната поделба со која се врши албанизација на Струга, Кичево, Скопје, оп. Долнени и оп. Чашка.

Јас не нудам официјализирање на албанскиот јазик како службен во Македонија преку обврзување на Македонците да го изучуваат од претшколска возраст, јас не зборам за продлабочување на рамковниот договор (а подлабоко може да биде само федерализација или конфедерација), јас не зборам дека дома ќе чувам знаме на Р. Албанија.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Види го уште тупи федерализација на Македонија...

АЛОО ВМРО НЕМА ВРСКА ТОА СО ТЕМАВА!

Kajgana Shop

На врв Bottom