- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.437
- Поени од реакции
- 84.801
Мартин му ги диктира на Миле, а Миле пренесува у база.Абе од кај ги копаш кодексиве?
Мартин му ги диктира на Миле, а Миле пренесува у база.Абе од кај ги копаш кодексиве?
Од под Триумфална...Абе од кај ги копаш кодексиве?
Релевантен суд кажува дали некој прави криминал или не, а не некои партиски поттрчковци. Секој поединец својот суд си го искажува единствено преку ИЗБОРИ, а не преку насилни преврати, барем така е тоа во демократските земји. Демократијата е владеење на демосот, односно народот.Значи по твојава логика вработените во државна администрација треба да ќутат доколу државата прави криминали и не работи во служба на народот? Или како?
Зашо човеков протестирал против низа постапки на државата кои немаат врска со институцијата во која работел. Или и тоа не е морално однесување во кодексот на работната организација? Абе од кај ги копаш кодексиве?
Какви насилни преврати бе, човеков мирно протестирал, што е и негово законско право.Релевантен суд кажува дали некој прави криминал или не, а не некои партиски поттрчковци. Секој поединец својот суд си го искажува единствено преку ИЗБОРИ, а не преку насилни преврати, барем така е тоа во демократските земји. Демократијата е владеење на демосот, односно народот.
Не е толку страшна работа учење на нов јазик.
(не верувам во точноста на преводот на видеото нит про-сдс пропагандата зад uploader-от)
Си бил у Тетово, Гостивар, Куманово и Дебар во скоро време?Јас како здраворазумен човек, правам разлика кога некој сака правно воведување друг официјален јазик и кога некој доброволно зборува друг јазик без истиот да сака да го воведе како официјален. Воведувањето два или повеќе официјални јазика е државна карактеристика на земјите со конфедеративно или федеративно државно уредување како Швајцарија, Белгија итн..
Ами и Груки прича добро аљбанаес. Многу е симпатичен.Јас како здраворазумен човек, правам разлика кога некој сака правно воведување друг официјален јазик и кога некој доброволно зборува друг јазик без истиот да сака да го воведе како официјален. Воведувањето два или повеќе официјални јазика е државна карактеристика на земјите со конфедеративно или федеративно државно уредување како Швајцарија, Белгија итн..
Човек, со тебе навистина не е нешто во ред. Сериозно. И за човек сендвич си премногу куропушач. Барај стручна помош под итно. Најдобронамерно ти го велам ова.Си ги помешал лончињата. Државата не кажува како да се чувствуваш, само оваа власт им ги овозможи основните човекови права на Македонците слободно да мислат и слободно да се изразуваат, а со тоа и да ги слават своите антички корени, за разлика од претходниот немакедонски режим кој се дрзнуваше на Македонците да им наредува како треба да се чувствуваат и како да го дефинираат своето потекло, што е кршење на правото на мисла и слободно изразување.
Хаха, абе ти глумиш прагматичар и реалист ама твоево размислување уопште не одговара на нашето општество, ти дали уопште може да сфатиш дека сите кои не се 100% грујовисти се у ќош однесени и опциите им се бројат на прсти, од кои едната како најдоминантна е да земеш бугарски пасош и да бегаш надвор. И да, тоа не е избор како да смениш тв канал по реториката на одредени мегафони. Луѓето и повеќе од добро ја имаат согледано реалноста и знаат што презентира, затоа и има околу 100 илјади иселени, ти сеуште мислиш дека некој живее у хипи свет овдека?
Овој бил моментот да се врши притисок врз опозицијата
Какви ставови бе, какви програми ти дали ги пратиш политичките разврски у државата? Колку и да сакаат некои да се прикаже ова како политичка борба за власт, не сме у време на предизборни кампањи, приоритет во моментов е оставка на моменталните владеачки структури
![]()
Јас ништо не продавам, туку имам свој став.Си бил у Тетово, Гостивар, Куманово и Дебар во скоро време?
Има делови во градовите во кои не постои двојазичност, постои еден јазик - албанскиот.
Каде е бунењето за тоа? Кој го дозоволува истото?
Јас сум против воведување на албанскиот како официјален јазик, и ќе бидам против. Но не се обидувај да продаваш партија на цена на патриотизам, кога исти гомна се.
Твојот "неутрален" став дека у моментов има политички натпревар за доаѓање до функции а не движење за симнување на криминогените структури е штетен за нашето граѓанско општество, кое практично и не постои. Со тоа ти го делегитимизираш секое движење и ги ставаш у нечиј партиски кош тие кои се контравлада, како да протестираат без причина и со заден мотив. Истото го кажаа без срам и за средношколците, за студентите, нормално и за сите други.Очигледно тој што ја отворил темата не ја согледал реалноста.... Јас сфаќам убаво не се секирај.
Баш овој, зашто после ќе биде касно, ако дојдат на власт има за секунд се да заборават и да се концентираат на поставување свој луѓе на функција, а ако не дојдат тогаш се е џабе секако. Ова е баш борба за власт, тоест смена на истата, и сега треба да се дискутираат суштитнски смени на системот а не кој ќе ја сочинува, тоа е уствари најмалку битно ако направат добар систем.
Баш така. И онака ќе останат само таквите поединци, другите веќе си заминале или размислуваат за заминување.Коа читам мислења на поединци си мислам дека ни е малку и треба уште појако да ни ја ебат мајката..
Како прво, јас не сум од ВМРО, нит планирам да бидам.Ами и Груки прича добро аљбанаес. Многу е симпатичен.
Ќе ви каже он самиот некој ден тоа ти што го тврдиш и сите ќе го прифатите без А и Б.
Исто како и за хашките случаји.
Исто ко за време на Љубчо; Македонија, Македонија !
Се шушна да се пишеме бугари и типичен одговор на вмрофци; "еми ако треба и ќе се пишеме.."
Во двете колена. Во двете!
п.с. инаку не е тоа темата.
п.п.с. продавајте патиротизам на кванташки