Ме избркаа од работа затоа што не станав ВМРО

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Ама не затворија ни едните ни другите нели? Зашто мислиш дека сега ќе биде различно? Сите си ги знаат срањата едни за други и дур народ се расправа овде они кафиња си пијат заедно во клуб на пратеници.
И?По таа логика,бидеќи реално шанса за трета опција нема и нема ни да има,да го избереме груј 16ти за доживотен владетел?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.877
Поени од реакции
12.410
Ама не затворија ни едните ни другите нели? Зашто мислиш дека сега ќе биде различно? Сите си ги знаат срањата едни за други и дур народ се расправа овде они кафиња си пијат заедно во клуб на пратеници.
зошто тогаш се прават избори на 4 и 5 години, зошто да се трошат пари? Во прашање се милиони. Ете и така го споредуваат со Тито и неговото не (некои и со Ченто, јбг лудаци :pos:), нека не трошат пари, нека седат 200 години.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
зошто тогаш се прават избори на 4 и 5 години, зошто да се трошат пари? Во прашање се милиони. Ете и така го споредуваат со Тито и неговото не (некои и со Ченто, јбт лудаци :pos:), нека не трошат пари, нека седат 200 години.
Ви кажувам, ова е најновата мантра. Лоши се овие на власт, ама после сите срања кои излегоа на видело, да не ги менуваме, оти другите не се поарни.

Вакво срање само кај ретардиран народ може да помине.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.980
зошто тогаш се прават избори на 4 и 5 години, зошто да се трошат пари? Во прашање се милиони. Ете и така го споредуваат со Тито и неговото не (некои и со Ченто, јбг лудаци :pos:), нека не трошат пари, нека седат 200 години.
Да му забраниме на Грујо да умира треба... :icon_lol::icon_lol:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
И?По таа логика,бидеќи реално шанса за трета опција нема и нема ни да има,да го избереме груј 16ти за доживотен владетел?
Тоа е проблемот, што нема трета опција и нема шанса да има зашто системот е таков, направен е да им одговара само на тие две опции. Мене ми е сеедно, гласај ти за кој сакаш

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
164
Да имаше господ одамна ќе се симнеше и ќе ја собереше вересијава што му шета по земјава.

Само ич не сте ми јасни грујовисти што толку имате против дечкото.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Ви кажувам, ова е најновата мантра. Лоши се овие на власт, ама после сите срања кои излегоа на видело, да не ги менуваме, оти другите не се поарни.

Вакво срање само кај ретардиран народ може да помине.
Па после она со госпот и тн.ми се потврдува теоријата дека Македонија поради немањето историски континуитет е сеуште во феудално општество,кај што монархот е тесно врзан со црквата и државата,односно тој е државата и секој напад на него е сфатен како напад на државата што често може да се забележи во говорите на Груј 16ти, "L'État, c'est moi"!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
Незнам, луда држава, луд народ, углавно за џабе, се е овде на ти го дај ми го :pos:

Без промени нема спас, а промени тешко очигледно

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Незнам, луда држава, луд народ, углавно за џабе, се е овде на ти го дај ми го :pos:

Без промени нема спас, а промени тешко очигледно
ОК, ти благодариме за ова длабокоумно согледување, сега можеш да продолжиш да ја помагаш економијата на Тајланд, овде ќе се може и без тебе.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Не капираш ти , кој што ја отвори оваа тема, дека коските на тие луѓе за кој бараш правда им се превртуваат во гроб, пепел се направија до сеа од толкуте прозивки за нив.
Океј е да си го кажеш твојот случај али не генерализирај како истите оние кој што бесцелно партиски одат на протест за да ја искажат својата фрустра.
Половина од тие луѓе кога беше '' падот на Влатата '' ги знам и тоа беа оние хулигани кој што се во весниците, половина од тие се платени за да прават такви заебанции и да ги тепаат џандарите кој што не штитат, пола се само хулигани кој што идат да прават неред од чисто задоволство, но кога сфатија дека тој процес е сосема политизиран од страна на некои дегенренци, се повлекоа и се анти тој чин. ( во тој случај премногу жал ми падна за полицијата зашто само чуваше територија, а не употреби нималку сила.)
Прва грешка.
Многу малку лица кој присуствуваа на протестот се обидоа да направат немири на протестите, остатокот , кој беа мнозинството, односно 99% од лицата нит замавнаа нит се пцуеа со полицијата.
Случајот Нешковски е затворен, си има виновник кој што го признал делото и се си е по прописна процедура за која верувам дека е исправна. /* Пуци ми беше пријател. (Замисли ја мојата фрустра колкава е!)
Епа очигледно не си го следел случајот.
Ме мрзи да ти копам у моментов, медиумската покриеност на настанот како се одвиваше. 3 дена не знаевме дека станува збор за извесен Мартин Нешковски. После тоа, одбија да прифатат дека било полициска бруталност. Одбија да прифатат било каква грешка од страна на полицијата и раководството.
Во весниците започна да се шири една сторија како тој нападнал полиција па тие го претепале. Втората варијанта искочи дека крадел. Третата дека се дрогирал.
Ништо од тоа не беше точно. Ниту една. Денес го знаеме тоа.
Најбезобразната варијанта ја изнесе Латас, со тоа дека бил член на ВМРО и дека бил претепан до смрт од страна на поддржувач на СДСМ.
Политизирање врз нечив гроб.
Случајот Тамара .. греота е да се споменува и да се користи во свои цели таа трагедија.
Бог дава живот и Бог одзема живот , против тоа се не може... Одговорноста ќе си ја сноси вака или така тој што треба да си ја сноси , не можеш и несмееш ти да кажуваш кој да сноси одговорност.
Ај ако не за се е греота. И за Нешковски, што го претепаа. Воља на Господ било. Да не било ќе ги издржел ударите.
Не се глупирај.
Дали ти, вака, знаеш дека од државните геријатрии никој жив нема излезено?
Ги носат палијативно, ги клукаат со апчиња и ги оставаат да умрат. Толку добро ни функционира здравстовот.
Случајот Тамара е само доказ за нефункционирањето на здравството, развлекувањето по комисии од кои дел се постоечи, а дел непостоечи, за на крај да слушаме дегени како се караат чива е одговорноста што го разгледувале случајот на хартија место во директен контакт со пациентот.
Некој мора да ја сноси одговорноста за тоа. И некој требаше да ја сноси. Ако не министерот бар докторите кои биле членови во комисиите.
Ние таа нивна некомпетентност од буџет ја плаќаме. Прашај ги колку им е платата за членување во комисиите, и види како тоа може една докторка да е член на 10 различни комисии од 10 различни области.

За остатокот од постот сметам дека нема потреба да ти реплицирам бидејќи е чиста бљувотина.
Знаеме сите чив речник е тоа, со самото користење на зборот шизофренија.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.980
Па после она со госпот и тн.ми се потврдува теоријата дека Македонија поради немањето историски континуитет е сеуште во феудално општество,кај што монархот е тесно врзан со црквата и државата,односно тој е државата и секој напад на него е сфатен како напад на државата што често може да се забележи во говорите на Груј 16ти, "L'État, c'est moi"!
Тентов ќе биде државниот историчар, Тајзи државниот композитор, а Миленко -- челичната тупаница на правдата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
ОК, ти благодариме за ова длабокоумно согледување, сега можеш да продолжиш да ја помагаш економијата на Тајланд, овде ќе се може и без тебе.
Не се секирај за мене, мени ми е супер, види ти кај живееш и со што проблеми се занимаваш, мене форумов ми е углавно забава ;)

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.379
Поени од реакции
8.980
Не се секирај за мене, мени ми е супер, види ти кај живееш и со што проблеми се занимаваш, мене форумов ми е углавно забава ;)
Аха, значи ти моментално се забавуваш на тема која некому му е од животно значење? Супер.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
Тентов ќе биде државниот историчар, Тајзи државниот композитор, а Миленко -- челичната тупаница на правдата.
Воздржете се од оф-топик муабети кои ги дефокусираат членовите од суштината на темата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
Аха, значи ти моментално се забавуваш на тема која некому му е од животно значење? Супер.
На никого не му е од животно значење. Дечково што ја отворил ако е паметен ќе си се врати на брод или ќе си ги инвестира парите подобро и ќе почека подобри времиња пред пак да се запосли во државна фирма. За жал друга опција нема.

Другите што бистриме политика овде секако ништо нема да смениме. Може само да размениме некое мислење и да видиме кој како размислува за што треба да се направи. Јас пак ќе кажам нема потреба да се закрвавуваме за џабе, сите сакаме да биде подобро работата е како да се дојде до тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom