Better Call Saul

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Како човек што воопшто не беше фан на Breaking Bad (ја сметав за надпросечна серија со многу лоши и досадни моменти), оваа е доста подобра. Самото тоа што ги нема досадните ликови (по редослед: Мари, Хенк, Скајлер, мали Волтер, другарите на Џеси и големи Волтер (да, Волтер ми беше досаден лик)), а ги има интересните (Сол, Мајк, Туко и компанија) ја прави серијата повеќе од пристојна за гледање. Новите ликови се сите океј. Дејствието е малку порано од тоа што го очекував, но и ова е океј, бидејќи пак има интересни случки и знам дека понатаму ќе станува уште подобра.

Засега има барем 9 оценка од мене.

(да, Волтер ми беше досаден лик)

tumblr_m49wcdx4y61qivhiio1_500.gif

моментот кога Мајк ги уби полицајците broke bad.. само требало подобро да се организираат со син му и да предвидат такво сценарио.. сепак не се Волт и Џеси :)

Па запек беше. Особено во комбинација со жена му, аууууу колку не можев да ги трпам :uzi:

Па запек беше. Особено во комбинација со жена му, аууууу колку не можев да ги трпам :uzi:
Ти си запек. Изгледа ти е досадно и пробуваш пак истиот глуп муабет и на оваа тема да го пренесеш.

Ај доста за Валтер. Нема го у BCS, коа ќе се појаве (ако се појаве) ќе дискуитирате.
Засега пишујте у темата за Breaking Bad.

ESMG6s1.jpg

ебате услугите...

Здраво!
Се потрудив да да ја преведам оваа серија и ги преведов сите 5 епизоди (до сега) на Македонски јазик.
Ги закачив преводите во една датотека овде како зип, така да можете да ги симнете од тука или со BSPlayer.
Преводите се правени според видеата Better.Call.Saul.SxxExx.720p.HDTV.X264-DIMENSION
* Се извинувам однапред ако има некоја печатна грешка ;)
Пробалј дали може да ги ставиш на сајтот prijevodi-online.org

Изгледав прва епизода иако не сум по серии гледање, интересно делува првата епизода.

И ја ја почнав денеска и ги изглеав сите епизоди.

Лелеле колку само ми фали ББ. Живеам во надеж дека од некаде ќе искочат Џеси и В.В ама узалуд нема шанси.

Серијава чиста 10ка!

I-will-find-you-and-i-will-kill-you_thumb.jpg

Еве некој што ми го сфатил муабетот :)

Одговорот е не, нормално. И се надевам не ти беше саркастично прашањето.

Ти очигледно не си ја сфатил серијата, и не сфаќам како праиш разлика помеѓу Валтер и Хајзенберг :facepalm:

Не искрено не е за чиста 10ка, од сериите BB и GOT се за 10ка, мислам дека серијава мора да се одвои од ББ малку повеќе оти сите очекуваме исти ритам а знаеме дека е невозможно. Незнам можеби импактот од ББ сеуште ве држи, јас би ја оценил со 8/10 од досега прикажаното, се надевам на уште подобро коа ќе влезе Соул у матните води (y).

Не искрено не е за чиста 10ка, од сериите BB и GOT се за 10ка, мислам дека серијава мора да се одвои од ББ малку повеќе оти сите очекуваме исти ритам а знаеме дека е невозможно. Незнам можеби импактот од ББ сеуште ве држи, јас би ја оценил со 8/10 од досега прикажаното, се надевам на уште подобро коа ќе влезе Соул у матните води (y).
Исто и ја мислам. Серијава треба да е стендалоун а не да се вади на хајпови од брејкинг бед. Ако не бев хајпнат да видам шо праат карактерите пак покрај тоа шо се вратиле од мртвите - ќе ми беше солидна ама не баш. Мада има уште време да се извади серијава, за мене уште е на почетокот, буквално само ко 2 епизоди да прошле пошо овие досадниве не ги бројам - многу ми се прелазни.

Ти очигледно не си ја сфатил серијата, и не сфаќам како праиш разлика помеѓу Валтер и Хајзенберг :facepalm:
Епа чим ти не правиш, извини, но ти си таа што не ја сфатила :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom