Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Нишикори - Ферер - Ферер +4,5 @ 1,85

Одма ќе кажам дека мразам да играм на Ферер на гренслемови, со појаки противници пред се заради послабиот сервис што го има од тенисерите од топ10 и што многу повеќе се мачи за да си ги освојува гејмовите. Ферер досега трите кола победуваше со ист резултат, 3-1 со Белучи, Стаховски и Симон. Доста се мачеше со Симон, иако во четвртиот сет имаше 5-1 водство, сепак на крај го добиваше сетот во тај-брејк. Нишикори од друга страна првото коло го доби Алмагро со 3-0, а наредните две кола губеше по еден сет од Додиг и Џонсон. Џонсон го исчисти во наредните 3 сета, но со Додиг доста потешко му одеше. Кеи не e толку стабилен на турниров според мене за да биде толкав фаворит со Ферер, едноставно многу греши од основната линија. Очекувам еден долг меч и мислам нема теоретски шанси Ферер да загуби убедливо.

Денес Литванци ќе ни суделе.

Од каде информацијава?Ако може линк да пратиш,зошто ако се стварно тие што ни судеа и во групата ондак ќе има доста искулувања.

П.С Најдов,тие се.Би требало да кинеме живци со исклучувања едино ако не игра некој на исклучувања во бетсити па да се моли секој напад за врат да се фаќаат.

Нишикори - Ферер - Ферер +4,5 @ 1,85

Одма ќе кажам дека мразам да играм на Ферер на гренслемови, со појаки противници пред се заради послабиот сервис што го има од тенисерите од топ10 и што многу повеќе се мачи за да си ги освојува гејмовите. Ферер досега трите кола победуваше со ист резултат, 3-1 со Белучи, Стаховски и Симон. Доста се мачеше со Симон, иако во четвртиот сет имаше 5-1 водство, сепак на крај го добиваше сетот во тај-брејк. Нишикори од друга страна првото коло го доби Алмагро со 3-0, а наредните две кола губеше по еден сет од Додиг и Џонсон. Џонсон го исчисти во наредните 3 сета, но со Додиг доста потешко му одеше. Кеи не e толку стабилен на турниров според мене за да биде толкав фаворит со Ферер, едноставно многу греши од основната линија. Очекувам еден долг меч и мислам нема теоретски шанси Ферер да загуби убедливо.
Toa so гемовите тие лотарија. Може еден сет да изгуби 6-1 на пример, а да добие во тај брејк и ништо не си направил. Ако си толку убеден дека ќе биде долг меч, пробај на сетови Хендикеп сетови +1.5 за Ферер. Имаш 1,95 во бет сити.

Ако биде 3-2 за Нишикори добиваш, а и ако добие Ферер со било кој резултат.

Мада ја мислам најмногу сет ќе изгуби Нишикори.

Блазесиму тие шо ја стигнаја Лион :bravobe:
1-0 еве и црвен за Метц, нормално Лаказет пак

@the_kop И ти така викаш Мареј лаганица го добива Димитров, ние погрешни утакмици сме гледале турниров а ? :D

Ја гледаше утакмицава, или од Резултати гледаш како се движел резултатот? Пошто ако ја гледаше, ќе видеше дека Мареј пропушти еден рој брејк шанси, сервираше за 2-0..мечов ги имаше сите показатели да заврши во 3 сета.
На крајот на краиштата јас пишав дека Димитров најмногу може да му земе 1 сет на Енди. Погрешив?

Блазесиму тие шо ја стигнаја Лион :bravobe:
1-0 еве и црвен за Метц, нормално Лаказет пак
јас ја изиграв да тепа лион и да биде 3+, мене повеќе ми е криво за Реал Мадрид кошарката што ја испуштив со Гранд Канариа.

Ја гледаше утакмицава, или од Резултати гледаш како се движел резултатот? Пошто ако ја гледаше, ќе видеше дека Мареј пропушти еден рој брејк шанси, сервираше за 2-0..мечов ги имаше сите показатели да заврши во 3 сета.
На крајот на краиштата јас пишав дека Димитров најмногу може да му земе 1 сет на Енди. Погрешив?
А бе не дека погреши, али Димитров играше сасвим ок, и не беше така лесна задача ова за Мареј ти како што рече :)

А бе не дека погреши, али Димитров играше сасвим ок, и не беше така лесна задача ова за Мареј ти како што рече :)

Зависи ти колку мислеше дека ќе биде "лесна задача". Победа со два сета разлика, во грен слем е доста солиден резултат за да кажиш дека задачата била "лесна". Не играше против Матошевич па да го растури 3-0.

Ти ако ја гледаше ќе кажете дека во 4-тиот сет судијата направи кардинална грешка на 40-40 каде Димитров имаше пол позиција за брејк на 5-2 за него каде излезе на мрежа и ја погоди линијата но слепецот од судија извика аут и поенот се повтори..тогаш се скрши играта и Димитров психопатот се изнервира,потоа на 6-5 кога сервираше доби еден поен и судијата пак го повтори поенот и дополнително го изервира и го изгуби добиениот сет

Makedonija 2 2.25
Hrvatska 1 1.15
Brose Baskets 2 1.35
@ 3.50
X500

јас ја изиграв да тепа лион и да биде 3+, мене повеќе ми е криво за Реал Мадрид кошарката што ја испуштив со Гранд Канариа.
Од betshoot ја прочита Лион така?
Таму беше даена Лион да дај над 3 гола, ти на посигурно 1 и 3+ :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom