Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Una Pura Formalità

МОРАМ да го цитирам нортон неможам да не го сторам тоа

''I see this shit going on and I don't see anyone doing anything about it...and it fuckin' pisses me off!!''

Стварно незнам ајде помогнете што кур се случи у чистата формалност

Дали свињата стварно се уби и всушност целава прича уствари е дека он е дух кога во последната реченица кажа никој на почетокот не знае и никој не знае кај се наоѓаме нешто у тој стил што логиччки ме води дека се е всушност големо мотање ?Налик на сикс сенсе ?
тоа ми е можна теорија за што всушност се случило иако пак има ебење сеа го изгледав и издркано се чуствувам

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.785
Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Потсвесно или свесно (појма немам) некако бегам од sci-fi филмови, одбивност имам кон нив некоја дури и да се работи за sci-fi примеси мали...Пред две недели за прв пат во животов го гледав Avatar :oops: и најискрено бев позитивно изненадена до максимум...Е сега во контекст на ова-
од утре натаму на watchlist први ми се:
- I Origins (2014) - плус главниот лик ми е колега и морам, морам да го гледам... :)
- Lucy(2014)- со мојата Скарлет :) (ама осеќам дека филмот у комплет нема да ме воодушеви баш)
- Interstellar(2014) - гарант сега си мислите оваа како можела сеуште да не го гледа

Па ќе пишам впечатоци...
И да- велат Horrible bosses 2 бил супер, ама превод док не му најдам не го гледам... :)

После горенаведените ќе се сконцетрирам на Оскаровските...

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.785
Па ќе пишам впечатоци...
И да- велат Horrible bosses 2 бил супер, ама превод док не му најдам не го гледам... :)
Воопшто ја читаш/надгледуваш или бар си ја разлистала темава ? :icon_lol:

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Воопшто ја читаш/надгледуваш или бар си ја разлистала темава ? :icon_lol:
Да...Поготово вчера читав доста страници на назад за да видам што сум пропуштила...
И за Horrible bosses 2 немаше нешто многу коментирано...На Iceboy мислењето го прочитав и уште 2-3 други имаше...
Критиките на IMDB не се баш лоши...
Појма немам дури не го гледам...
Тогаш ќе коментирам...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Разочаран сум малце од Foxcatcher.. на таа приказна да направиш не премногу интересен филм.. (n)

А и Марк Шулц вчера нешто прсна и освен првичните позитивни мислења за филмот и актерите во него почна да го хејта режисерот за тоа како бил прикажан во филмот.

Глумењето добро, кинематографијата добра, па и шминката на Карел добра, ама на таква real life приказна очекував да се направи ептен добар филм

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
The Hunger Games Mockingjay - Part 1 (2014) HC 720p HDTS x264 HQ-CPG

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Still Alice е добра драма, сепак имам мала забелешка за кастингот. Едната керка е мизерија (мислам на помалата), другата е прекрасна но ми делуваше премногу возрасна за да и биде дете :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Still Alice е добра драма, сепак имам мала забелешка за кастингот. Едната керка е мизерија (мислам на помалата), другата е прекрасна но ми делуваше премногу возрасна за да и биде дете :)
Па добро, оваа замерка ти е подобра она онаа за типот дека иста кошула носел 3 дена. :D Не ми текнува за кој филм беше.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Прашање до филмаџиите на кајгана, кои филмови од 2014 според вас се must see ???

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Прашање до филмаџиите на кајгана, кои филмови од 2014 според вас се must see ???
Ова е крајно субјективно прашање. Секој ќе ти даде различен одговор.
За мене годинава 2 филма се издвојуваа од останатите Gone Girl и Interstellar :)

Kajgana Shop

На врв Bottom