Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
I Origins - колку преубав филм.
I liked it very fucking much.
9/10
Добро да ве прашам, какви искуства имате од барање мк преводи за филмови на интернет? Досега преку 15-20 филмови за кои барав превод, претежно на titlovi.com преводот не им е снимен како unicode и во филмот, па и во самиот текст фајл излегува сиот hksghsaghsfgjabsjgjasnrjg :yid::yid::yid: a местам cyrilic во плеерот и се тоа...Толку се глупи луѓево што преведуваат или јас не знам некоја финта?!
Филмови гледам со англиски превод. Последен пат кога пробував да гледам со македонски превод налетав на сличен проблем. Не работеше Cyrillic но работеше Russian. Јас гледам со MPC-HC. Кажи неколку филма што си ги пробал и линк до нивните преводи (прати ги по пп за секој случај едно време се дискутираше дали и преводите се пиратерија ама тоа беше кога јосоно беше модератор и глумеше лудило сега не е така да моеш и тука да ги стаиш не знам вот која страна ја имаше земено на тоа ама мислам дека веќе ова во заградава е предолго и требаше да ја подзатворам одамна али нема везе ок).

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Pa i ne bese bas publicity stunt, ke go pustat u malku independni kina mostly Canada, a filmot veke dobi vod release (video on demand, netflix, xbox i slicni za smesni pari so rentanje i kupuvanje pa koj bi odil u kino) taka da ne mislam deka se poveke vo kjar odosto da idese regular screening, no ne, by all means, ne gi vadete foliite od glava. Poso Amerika. :D

Inaku Seth stvarno nema pojma od glumenje, ama sklopil smesno filmce, co producent, co writer i slicni co-a e vo filmot.

A jas kolku se smeev, its all on me. :D

http://www.hollywoodreporter.com/news/watch-seth-rogen-cheer-first-760359

alal da im e :D

ps i ja neam fave batman, pa i ja racunam afleck da ostane zapamten ko dobar, se soglasuvam so Mojso. :D

Ocekuvav horori. wtf :D

Море dzesika, шо е со латиницава? Ќе ме немат некое време и се распушти низ подфорумов. (ко бидиков звучам)

Иначе шо прајте, добар си? Некои предлози шо се хит во катчево имате за предложвење?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
I think you're crazy, wot-e,
I think you're crazy, wot-e,
I will see you, in the neeeeext life...
I Origins 8/10. :)

P.S.
Има сцена после одјавната шпица.

Znajeme.
Taa go dokusuri filmmot. Oti neli, napomenaa u sred film deka taa fintata mozela i od fotografija se dodeka bila u hd.
E sea neznam precednicite kaj gi najdoa 1900x1080 rezolucija sliki, ama sigurno toa e deka koristea xp vo 2020ta. :D

Хаха, око соколово имаш значи... Штета што си интелектуално небалансиран за независни филмови :D

Najjak working around the budget im bese koga si smenija cvikerite.
Pola film ona gi nosese, 20 godini podocna, pola film toj.
A tie pustite, onakvi, tigrasti. :D

Nego, vcera go gledav Tusk. Nenormalen me napravija u drustvo. Se smeev ko morz. :DDDDDD
4/5. Ne go gledajte. :D @џимеј posebno ne ti, da ne se izlazes po Kevin Smith. Lately mnogu lesno sum amused.

@Болиглава mrza brad :D nema nisto kvalitetno godinava, 2-3 filmcinja edvaj, cekame oskari
@Anon da dozvoleno e javno prevodi, slobodno, moze i tema da otvorime za preglednost
@Zlatikevichius ke brkas tradicija? nova tema da te cekame ili? moviespottingavata. :D

Foxcatcher 2014 HC HDRip XviD AC3-EVO

јас денес го завршувам Moviespotting 2014 така да очекувајте последна листа таму во текот на денот, сите останати од 2014 ќе се најдат во 2015, а конечната моја листа за најдобри филмови по категории и топ 10 некаде средина на февруари кога ќе се опфати се од она вредното што треба да го дочекаме од годинава. :)

@dragonsky кажи две смешни сцени од Horible Bosses 2....i dare you, i doubledare you, you motherfucker.
Еј шит сега го гледам ова у меѓувреме подзаборавив на сцените :D

Интрото во емисијата кај едниот од Кеy and Peele беше смешно, сеансата на Џенифер Анистон беше добра, не ми текнува сега многу, планот за убиството на Волц, интервјуата со вработените, работите од трејлерите да не ги повторувам, а и уште неколку работи што ваљда ми биле смешни или барем интересни а не ми текнуваат.

А и не е само тоа, глумењето беше добра, хемијата меѓу актерите беше добра, приказната беше интересна, добар микс од хумор+акција/криминални активности и сл.

Ама џабе пишувам кога ти па ќе ми пишеш дека е срање филмот :D

Ваљда уште некој го гледал филмов од тука да пише нешто ? :D[DOUBLEPOST=1419802708][/DOUBLEPOST]
Само да не добие танчерот оскар за оваа улога, тоа ќе ме изнервира повеќе и од оскарот на Џенифер Лоренс
Нема да добие, али интересно ми е како на (претпоставувам) недогледан филм доаѓаш до заклучок дека глумењето му било тапа у филмот.

Нема да добие, али интересно ми е како на (претпоставувам) недогледан филм доаѓаш до заклучок дека глумењето му било тапа у филмот.
Не реков дека тапа му било глумењето, баш напротив прочитав добри критики за филмот. За мене лично е срање глумец и не сакам да добие Оскар :)

Инаку филмот планирам да го гледам и покрај него

I Origins - колку преубав филм.
I liked it very fucking much.
9/10

Филмови гледам со англиски превод. Последен пат кога пробував да гледам со македонски превод налетав на сличен проблем. Не работеше Cyrillic но работеше Russian. Јас гледам со MPC-HC. Кажи неколку филма што си ги пробал и линк до нивните преводи (прати ги по пп за секој случај едно време се дискутираше дали и преводите се пиратерија ама тоа беше кога јосоно беше модератор и глумеше лудило сега не е така да моеш и тука да ги стаиш не знам вот која страна ја имаше земено на тоа ама мислам дека веќе ова во заградава е предолго и требаше да ја подзатворам одамна али нема везе ок).
Изгледа до плеерот ќе да е. Пробав со Frozen сега, на КМ Player излегуваат хиероглифи ама на BS Player во ред е кога ќе наместам cyrilic. (y)[DOUBLEPOST=1419841997][/DOUBLEPOST]
I'm just gonna leave this here.
Your politics bore me.
Најјак :D
Изгледа како cool филмче а? А што треба да изгледам пред него за да ми биде познато отприлика што како...?

Изгледа до плеерот ќе да е. Пробав со Frozen сега, на КМ Player излегуваат хиероглифи ама на BS Player во ред е кога ќе наместам cyrilic. (y)[DOUBLEPOST=1419841997][/DOUBLEPOST]
Изгледа како cool филмче а? А што треба да изгледам пред него за да ми биде познато отприлика што како...?
Ај пробај со VLC Player, има добра подршка за кодеци и преводи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom