Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
http://www.imdb.com/title/tt0376968/?ref_=nv_sr_1
Овој гледан ти е? Ако не ти е обавезно, има мала жичка со овој кој до дискутираме околу односот татко/син воспитување. Плус најголема иронија е што еден од главните ликови, постариот син, загина трагично по снимањето на филмот, речиси идентично како почетната сцена од филмот.
Не ми е ама го стаив у листа па ќе видиме ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
хех малце ме разочара трејлеров, мислев нешто посериозен филм ќе биде..ама ајде не се суди од трејлер нели

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Кој не знаел, има веќе две недели торент од новиот француски филм со Марион Котиљард, Two Days One Night, воедно и белгиски кандидат за Оскар годинава. Мене сега ми текна на филмот, а вечер планирам да го изгледам, па ете кој сака еве го торентот.
Two Days One Night 2014 1080p BluRay x264 AAC - Ozlem

Иначе на Ротен има 96% позитивни критики, а на имдб 7.6, досега сум гледал мн добри белгиски филмови ќе го видиме овој :)
Ако е барем приближно добар како Broken Circle Breakdown лани - Белгија заслужува Оскар годинава, макар и на стара слава!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Викендов на Телма Swordfish и Prestige (y)

Swordfish знам поран кога го гледав ептен ми се допадна што дури појма немам зошто ама му ставив 9ка...ај баш да видам дали уште ќе ми остане на 9ка и после второ гледање.. (сигурно не ама ќе си ја оставам оценката на IMDb.. :ROFLMAO: )

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Snosti Pulp Fiction, vecerva eyes wide shut.

Odlicni se, zasega, imaat i dobri serii.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.917
Поени од реакции
11.290
Шминкери, ова инфо се става во темата наменета за тоа :P

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ако е барем приближно добар како Broken Circle Breakdown лани - Белгија заслужува Оскар годинава, макар и на стара слава!
Што знам, не би го споредувал со него. Добар е филмот, глумата на Котиљард е одлична како и секаде, ама некако во своите филмови, со француско говорно подрачје повеќе дава максимуми, тоа го имам приметено, иако е секаде квалитетна глумица. La vie en rose - три пати гледан, и три пати исти емоции ми буде нејзината глума!

Филмот се одвива во еден викенд, да не спојлеришем, мирен, со реално отсликување на социјално економски расклизано семејство и нејзината борба за повторно враќање на работа после боледување. Филмот е инаку од Дарден Браќата, познати по својата работа. The kid with the bike ми е гледан др од нив, солидно филмче. Иначе на овој му дадив 7/10 :)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.787
Интересно изгледа ептен...ама многу го заебале Quicksilver...ептен lame делува, а баш беше ѕвер направен во X-Men

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Абе нема утка со Marvel, знаеш барем дека тие 2 часа колку што им траат филмовите во просек ќе се изнагледаш ефекти и пуцање. Денес ги гледам, утре не се сеќавам што сум гледал ама барем знам дека добро сум си поминал во кино! Добра забава се. (y)

Се сложувам, актерот од American Horror Story беше добар Quicksilver.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Eyes Wide Shut...за филмов колку може да се дискутира тоа е чудо, скриени пораки, симболи, значења и уште многу други работи, не е толку едноставен филм иако делува така.
Како и да е филмот е одличен, те вози повише од два саата, ни за момент не е досаден, иако дејствата се случуваат многу споро.

Kajgana Shop

На врв Bottom