Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.158
Поени од реакции
42.890
Мене Гудфелас ми беше многу досаден, но сепак го сметам за поквалитетен филм од Волкот.

Ако ме потсетуваше на некој филм Волкот тоа е на Фати ме ако можеш
што имаат заедничко тие филмови освен ди каприо?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.572
Ма не викам јас дека е лош филм @Zlatikevichius , филмовите на Тарантино се култови од посебен аспект, највеќе поради storytelling-от, али да го дадеш на поголема маса да го гледа највеќе ќе останат у некој воид каде нема да бидат сигурни што гледале, такви се и ден денес експресиите од гледачите.
Must see ранг имаат филмовите најпрво со квалитетни стории, после следи сето она другото. Филмовите на Тарантино немаат како прво структура да бидат прифатени од поголем дел од народот(или од секого), и не ги обвинувам, не е секој кино фанатик.
А, да, тука си во право. Го повлекувам она од погоре. :P

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.528
Exam (2009)

Прејак филм, ебати приказната, па и крајот нема шанси да го предвидите точно.

@wot мора да го погледнеш и останатите љубители на трилери.
А нему не можеш да му спискаш, туку си политички коректен како кафе да те чести секој понеделник.

Не Бомбастичен, она што Њот не ти кажува е дека Exam не е прејак туку е само уште еден обичен филм од најобичните.

On unrelated topic: се спремам ја така да излегувам (со мислите се спремам, иначе вкревет со даљинското мотам канали) и таман си реков ајде Ио доста е, луѓе те чекаат саат време доцниш... налетав на One Day со Ането.

По што го завршив процесот на размислување со легендарното „кој ги ебе нека чекаат“ и си продолжив да уживам.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
How to Train Your Dragon 2 со подобри и подетални анимации, го има задржано добриот хумор од првиот дел. Приказната ми беше така така но реткост кој продолжеток има подобра приказна. Супер беше.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Bicycle Thieves, убајна од филм.

Имаше моменти во кои грутка ми се чинеше во грлово. Да не мавам сполјери, ако некој го нема гледано. Толку реално доловена сурова реалност, ретко се гледа на филмското платно. Особено крајот, максимално погодува во суровоста на животот, битката да се преживее, селективната (не)правда.....

Ремек дело со два збора.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Кој не знаел, има веќе две недели торент од новиот француски филм со Марион Котиљард, Two Days One Night, воедно и белгиски кандидат за Оскар годинава. Мене сега ми текна на филмот, а вечер планирам да го изгледам, па ете кој сака еве го торентот.

Two
Days One Night 2014 1080p BluRay x264 AAC - Ozlem

Иначе на Ротен има 96% позитивни критики, а на имдб 7.6, досега сум гледал мн добри белгиски филмови ќе го видиме овој :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.528
Да не генерализирам ама последниве 2-3 години многу фама се дигна околу француски филмови и сите до еден беа overrated.

Ако се сеќавам добро Incendies беше белгиска продукција, тој филм е класа.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Bicycle Thieves, убајна од филм.

Имаше моменти во кои грутка ми се чинеше во грлово. Да не мавам сполјери, ако некој го нема гледано. Толку реално доловена сурова реалност, ретко се гледа на филмското платно. Особено крајот, максимално погодува во суровоста на животот, битката да се преживее, селективната (не)правда.....

Ремек дело со два збора.
Уф крајот најак продолжи да чекори во масата празен неисплонет со грутка голема колку карпа скршен од животот не иде маме му ебам[DOUBLEPOST=1413998952][/DOUBLEPOST]
Да не генерализирам ама последниве 2-3 години многу фама се дигна околу француски филмови и сите до еден беа overrated.

Ако се сеќавам добро Incendies беше белгиска продукција, тој филм е класа.
Ај може вака нешто што е квалитетно и добро не може да биде overrated глеам не вадат сешто од филмови кога ќе дадат дадено е

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Уф крајот најак продолжи да чекори во масата празен неисплонет со грутка голема колку карпа скршен од животот не иде маме му ебам
Таа сцена, и онаа кога ќе јадат со Бруно во ресторанот, веднаш до фамилијата која го тераше животот на висока нога. Поучни 90-тина минути, со голем импакт.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Таа сцена, и онаа кога ќе јадат со Бруно во ресторанот, веднаш до фамилијата која го тераше животот на висока нога. Поучни 90-тина минути, со голем импакт.
За да јадеме ко нив треба да заработуваме милиони или моментот со мостот Леј коа ќе му дае шамар и после потрага урла насегде бруно бруно :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
За да јадеме ко нив треба да заработуваме милиони или моментот со мостот Леј коа ќе му дае шамар и после потрага урла насегде бруно бруно :)
http://www.imdb.com/title/tt0376968/?ref_=nv_sr_1
Овој гледан ти е? Ако не ти е обавезно, има мала жичка со овој кој до дискутираме околу односот татко/син воспитување. Плус најголема иронија е што еден од главните ликови, постариот син, загина трагично по снимањето на филмот, речиси идентично како почетната сцена од филмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom