Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Дедо ми има парно на пеливина. Со 2 иладарки се грее цела зима.
Те замолувам да нешто попширно напишеш или постираш фотографии или на оваа тема или на алтернативно затоплување. Секое искуство е добродојдено. Однапред ти заблагодарувам во име на сите кои ќе имаат корист од твојот труд

Те замолувам да нешто попширно напишеш или постираш фотографии или на оваа тема или на алтернативно затоплување. Секое искуство е добродојдено. Однапред ти заблагодарувам во име на сите кои ќе имаат корист од твојот труд

Утре ќе одам кај него ќе сликам и ќе поставам тука. :)

Го глеав American Hustle синоќа. Waste of my time, исто како Џанго. Едино го догледав до крај со надеж дека ќе ја довршат the ice-fishing story. И не ја довршија .!.

blagodaram mr.deniijas go pronajdov tokmu toj e imam i link slikata e odlicna ima i prevod

neznam dali smeam da postavuvam linkovi posto sum nov ako e taka nema da se povtori

Oпростено чедо, али ум за другпат. :)

На балканот листата би била вака:
Изгледај ги : Ферхунде,Изгубената невиност на Џеварира,Лисјата,
Прочитај : Свет и магистерската на грујо
Види го Скопје2014,Дубровник и сава центар со концерт на Дрљача
Пробај Ајвар..

Нема семпл вака на наслов се чини супер снимка

300.Rise.of.an.Empire.2014.720p.WEB-DL.x264.AC3-SmY

Некој на темава порано имаше спомнато концепт на римски стреи. Во меѓувреме најдов нешто што до утилизира истиот концепт во комбинација со термална маса и вентилација.

Работата се вика Тромбов Ѕид и ја користи разликата на аголот меѓу летното и зимското сонце. Има стреа која е долга доволно да летно време прави сенка на ѕидот, а зиме сонцето го грее ѕидот.
Тука концептот оди со стаклена преграда пред самиот ѕид, кој е термалната маса. Масата се загрева дење, и ја оддава таа топлина навечер (а стаклото спречува пола од топлината да се губи назад надвор).
http://en.wikipedia.org/wiki/Trombe_wall

Illust_passive_solar_d2_319pxW.gif

Леле јак Gangs of New York зошто не сум го гледал порано.
Иако иам други остварувања на Скорсезе шо ми се далеку поомилени, овој некако ми беше ептен јак. Приказната, целата костимографија и огромната сценографија многу ми се допаднаа. Препорака дефинитивно

Ja го симнав за татко ми да го гледа , денес му ги пуштив Blood Diamont и 300 , дијамантот многу му се свиѓаше , а 300 сеа го глеа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom