НАВИСТИНАЕј значи стварно му фалеше на форумов тема за елитистичко препуцавање.
Стварно не е превземен збор туку е чисто народно македонски и се употребува секаде...НАВИСТИНА
се' уште!Извинете, мене сеуште ми звучи српски.
ВИСТИНСКИУ право е.
стварен
ГЛАВНО, нема потреба од предлогот ВО во случајов, а е многу честа грешка која доаѓа од српското „углавном“ кое сами сме го трансформирале во разговорниот јазик, а е погрешно. И јас многу често ја правам истата грешка.Ако, јас пишувам на темава за да ме поправате. Во главно грешам зошто не водам сметка, ама и сум подзаборавил некои работи. Не е срамота да се признае.
Па тоа црвеното зборче ми е линк кон „дигитален речник на македонскот јазик“.ВИСТИНСКИ
Не сум сигурен, можеби сте во право, треба да се провери во толковниот речник на македоснкиот јазик дали постои зборот. Ако постои, тогаш јас грешам.[DOUBLEPOST=1411906910][/DOUBLEPOST]
ГЛАВНО, нема потреба од предлогот ВО во случајов, а е многу честа грешка која доаѓа од српското „углавном“ кое сами сме го трансформирале во разговорниот јазик, а е погрешно. И јас многу често ја правам истата грешка.![]()
Само толковниот речник го признавам како веродостоен извор.Па тоа црвеното зборче ми е линк кон „дигитален речник на македонскот јазик“.
Сега за сега, немам забележано да направат грешка во тој поглед.
За ова кај комшииве ке се обратиш.Кирилица Кајганџии Кирилица !!!
сè уштесе' уште!
Како што гледам, ќе почнеме да се поправаме за постови кои се тука на темава!
Aрно ама го немаат сите толковникот во раце а него го нема на web/pdf или слична електронска верзија. ДР е блиску до него, бар се трудат тие што го прават но тој е жива материја која се менува постојано. Луѓето викаат се спрема нов правопис па се надеваме дека таа нова и прочистена версија заедно со толковникот ќе се имплементира брзо во ДР и биде општо пристапен. Инаку секако печатеното е законСамо толковниот речник го признавам како веродостоен извор.![]()