Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Иако е глагол сега моето прилепско слеано пишување потегна на таа страна иако “знам“ како таков не се пишува слеано со негација ... Како и да е фала за исправката но нели темава не треба да е танчење за збор по збор. Ако е така ќе треба цел правопис да го разработиме и го дипломираме на крај а никаква поента нема да се добие од сето тоа.Не знам*![]()
тримесечјеТромесечие или тримесечие?
( се смисли секое полугодие има две....)
И јас бев напорен за ова се додека не почнав да го отворам форумот од мобилен. Кириличната тастатура не ми врши работа од повеќе причини, па ќе мора да ме трпите. Мислам дека правилата околу кирилицата беа донесени пред смартфоните, сега би требало да има поголема толеранција.Кирилица Кајганџии Кирилица !!!
Секако, но правам маубет за сосила латиница кога се може не се сака, затоа и ctrl+shift...И јас бев напорен за ова се додека не почнав да го отворам форумот од мобилен. Кириличната тастатура не ми врши работа од повеќе причини, па ќе мора да ме трпите. Мислам дека правилата околу кирилицата беа донесени пред смартфоните, сега би требало да има поголема толеранција.
На темата: дали е збор „прибидејќи“?
И јас бев напорен за ова се додека не почнав да го отворам форумот од мобилен. Кириличната тастатура не ми врши работа од повеќе причини, па ќе мора да ме трпите. Мислам дека правилата околу кирилицата беа донесени пред смартфоните, сега би требало да има поголема толеранција.
На темата: дали е збор „прибидејќи“?
сега уште едно прашење ( кое ти го постави )
сега уште едно прашење ( кое ти го постави )
Тримесечие или тримесечје
Г. Убермодератор,Лил, македонскиот јазик е многу важен, а исто така важно е да се изразуваме литературно!
Не е ухо туку уво!
Не е палит туку пали!
Г. Убермодератор,
Штом ти е важно да се изразуваш според кодифицираните норми, тогаш прво ти малку поднаучи ги. Еве троа бисерчиња од твоиве десетина последни постови. Ме мрзеше да копам натаму, а ги има баѓи, жими тебе.
1. „артикли“ не е превод на „аrticles“, ами „(научни) трудови“ или „написи“ . Артикли се оние што ќе ти ги наплатат на каса во „Тинекс„ или „Веро.“
2. Не се вели „особа“, ами „личност“
3. Не се вели „једин начин„ ами „единствен начин“
4. Не се „митоси“ туку „митови“
5. Не „сасим трет“ туку „сосема трет“
6. Не е „количина“ ами „количество“
7. Не е „послем“, ами „после“
Ова „послемов“ го има во секој втор твој пост и многу кажува за твојата јазична експертиза. Затоа, оди прај се џандар таму на „Религија“. Не се топори кај што си недоучен. Тоа е једин фер начин.