Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
нема во Македонија клима со енергетска ефикасност А+

Ima.ima i so A++, samo treba da platis

Се е маркетинг и неото и самсунгот што ги имам се со многу слични перформанси арно ама едната е декларирана како А+ и во ладење и греење додека другата си е коректно заведена како Д класа

Вечер на Вес Андерсон вечерва, Mooonrise Kingdom (R) + Budapest :love::love::love:
Ја цел месец си гледам Вес филмчиња, ми остана уште еден два да можам некој си ранкинг да им направам :D

Ја цел месец си гледам Вес филмчиња, ми остана уште еден два да можам некој си ранкинг да им направам :D
Мене уште Rushmore и Blue Rocket или како и да беше... засега Royal Tenenbaums #1 :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Po zavrsuvanje na grejnata sezona bi spodelil iskustva za greenjeto.
Prva godina se gream so klima, Gree Hansol 12000btu, kupena kraj na Oktomvri.
Vkupno za greenje za cela sezona potrosiv okolu 12000 denari. Zagrevav 40tina m2, 30m2 dnevna so kujna i otvorena vrata od spalna 12m2. Celo zimo spiev samo so edno kebe.
22-23 dena vo Noemvri greenje samo navecer, 5-6-7 saati dnevno. Potoa non-stop uklucena do kraj na Fevruari negde. Mart, April i 10-12 dena od Maj samo navecer.
Koga rabotese non-stop jadese okolu 2500-3000 denari na smetkata za struja. Samo navecer koga se pustase okolu 500-1000 denari (mesecno).
Najveke potrosi sredina na Dekemvri do sredina na Januari, normalno posto i najladno bese toj period. Maglata i mrazot vo Dekemvri gi istera solidno, temperaturata doma mi ostana konstantna, a defrost pravese na saat-saat ipol togas.
Jas sum zadovolen od klimata prvata grejna sezona. Da se greev na paneli ke potrosev poveke struja sigurno (samo neznam kolku poveke bi bilo toa) a ke bev mnogu pomalku stoplen. Ke se toplese samo dnevnata po cel den, a navecer ke trebase da se prefrla panelot vo spalna.
Drug nacin na greenje ne mi bese opcija. A bidejki za letno vreme sekako mi treba klima, na jug i zapad gleda stanot, toa mi bese i najisplatliva varijanta.

Run nigger run well the pattyroller will get you
Run nigger run well you better get away

[DOUBLEPOST=1401919832][/DOUBLEPOST]
Скоро се што напишав во мојата рецензија. Thank you Neil.

искрено почна да ми иде на живци типот

Everything wrong with CinemaSins

Последно уредено:
Не си придавај толку важност :) (ако некој лично именувам, тагирам)

Еве едно предлоКче.

Последно уредено:
@Corvus a ja dovrsi li sfu? Priznavam znae da stane dosadna i monotona. Toa poso zalikuva na real life. Pa bolje ke go zivees negoli gleas. :D

Како оди процедурата за набавка на керозин?
Немам авион (за жал :D) така да ми треба помала количина за печка на керозин...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom