True Detective

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Инаку не верувам да има повеќе од десетина епизоди, нешто во стилот на Band of Brothers, ако има следна сезона, најверојатно ќе се работи за други ликови и нормално, актери, во некоја друга сојузна држава...

Сериозен си за ова?! Значи 100 пати се спомна дека само 8 епизоди ќе има и дека ќе се менуваат актерите. А ти викаш „не верувам“, „најверојатно“...

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Четвртава епизода некако поинаква од предходните, веројатно дека имаше каде каде повеќе акција за разлика од предходно. Последаната сцена ...:cuc:

Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Само што завршив со маратонот на 4ве епизоди, и шо да ви речам?:)
Фасциниран сум.
Преуба серија, класика.

Многу ми се допаѓа начинот на кој се развива приказната и карактерите на Раст и Марти. Ме потсетува на ББ, ама не е исто, серијава си има свој шмек, дефинитивно по тоа досега што видов може да се каже дека е една од најперфектните серии, во поглед на приказна, костимографија, сценографија и глума посебно. Преуба мрачна атмосфера има, преубав саундтрак и едно од најубави интра. У глобала то.
Да пишам 2-3 збора за Метју. Колку е Метју трансформиран и освежување во филмскава индустрија говори самата глума во серијава. Феноменален, уживаш дур го гледаш и кога збори, како е соживеан со ликот, и како успешно го доловува она мистериозното, мрачното во него кое полека се открива. Дали е овај Метју од How to Lose a Guy in 10 Days коа глумеше со одвратната Хадсон или е ова друг глумец? Како и да е, небитно, човеков е феномен, и еден од главни кандидати за Оскар, мора да добие Оскар, и искрено се надевам дека ќе биде крунисан со златното.:cuc:

Вуди е стандардно добар, за разлика од претходните епизоди во последнава на почетокот доби повеќе внимание, и видовме за каков глумец се работи. Вистинско уживање е да го гледаш во тандем со Метју, досега едни од најдобри дуа у криминални серии, дефинитивно.

Сеа бегам да спијам, уште сум под импресија од маратонот и може сум ко напалена тинејџерка коа делам комплименти и утисци од серијава, ама неверувам многу да се смени и утре наспиен. :D

Ф

Фил Ајви

Гостин
Тепачката беше трагикомедија, и има уште неколку недостатоци што се однесува на акцијата. Не се прави серија само со добри дијалози, треба да биде комплетна. До сега прикажаното смешно е да се каже дека е на ВВ левел па кој сака нека дојде да ми реплицира. Следна недела 10 пати повеќе ја очекувам новата епизода TWD отколку TD.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.874
Поени од реакции
10.389
Тепачката беше трагикомедија, и има уште неколку недостатоци што се однесува на акцијата. Не се прави серија само со добри дијалози, треба да биде комплетна. До сега прикажаното смешно е да се каже дека е на ВВ левел па кој сака нека дојде да ми реплицира. Следна недела 10 пати повеќе ја очекувам новата епизода TWD отколку TD.

Обично не реплицирам, а уште помалку дискутирам за вкусови. Арно ама...сериозен си? Трагикомедија? Непрекината сцена од 6-7 минути со хеликоптери, гето блокови, куќи, 50 актери и статисти, коли и остали срања за тебе е трагикомедија? Што е за тебе добра акциона сцена, Шварци удара аперкат, типот лета 20 метра у ваздух и му ја прска главата со базука пред да падне на земја? Ако овие непрекинати сцени беа едноставни и лесни, почесто ќе ги правеа. Уште ми е во глава сцената со стадионот од The secret in their eyes, или онаа од Children of men. Вакви сцени не се забораваат. Тоа што ја ставаш TWD над TD е твоја работа и личен избор, јас со тоа не би се фалел јавно.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.912
A prestrelkata u BB kakva bese ? Just sayin :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
До сега прикажаното смешно е да се каже дека е на ВВ левел па кој сака нека дојде да ми реплицира.
Се согласувам. Првата сезона на breaking bad е невидена СЕРКА. Првата сезона на true detective е многу блиску до masterpiece. Серијава е на некој начин 8 часовен филм.

А башка 6 ипол минути long shot :cuc:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Епизодава партали, на последната сцена акцијата воопшто не беше исфорсирана, све си беше на место, плус вриштеше режија!

Имам една мала забелешка на моментот кога црнњата го мавна Метју со палка и му вика get your ass up, види ти црнњава поштен му дава шанса да стане:ROFLMAO:
Тоа малце нереално но како и да е, i'll let that shit slide, сепак е серија нели? :)

И во оваа епизода не изостанаа одличните дијалози, констатноста на квалитетот не опадна ни малце, генијални умови работат позади серијава, нема заебанција, браво.:cuc:

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
It all went smooth.
TWD е комедија во споредба со ова, а демек зомби има треба да го има и тој хорор ефект.

Како и да е, кога останатите серии потфрлаат сериозно во смисла на квалитет, серијава е сериозно освежување. Сосема достоен наследник на ББ ако може да се каже. Покрај ГоТ и нешто друго за кое вреди да се чека.:cuc:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Супер серија, се е разработено, дијалозите се masterpiece.

Само на крајов на епизодата, малку нелогично во гетото, имаше којзнае колку полиција, хеликоптери, овие го ставија во колата тој, и тргнаа направо во улицата каде имаше полно полиција, следната снимка е како се возат на соседната улица, и никој не ги виде, никој не ги забележа па дури ни хеликоптерите не забележаа дека автомобил бега брзо од местото кај шо се се случуваше.

Малку безвеза, ама ајде, се развива серијава добро, АМА за ББ левел, ќе почека.

Kajgana Shop

На врв Bottom