True Detective

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Тепачката беше трагикомедија, и има уште неколку недостатоци што се однесува на акцијата. Не се прави серија само со добри дијалози, треба да биде комплетна. До сега прикажаното смешно е да се каже дека е на ВВ левел па кој сака нека дојде да ми реплицира. Следна недела 10 пати повеќе ја очекувам новата епизода TWD отколку TD.

Не ти работи!!

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Факинг добра серија ау. Особено 4тава епизода беше врв. Жалам што нема да бидат глумците и следната сезона исти, Метју е одличен, одсекогаш му прилегале вакви филмови и серии и по стилот и по све.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Супер серија, се е разработено, дијалозите се masterpiece.

Само на крајов на епизодата, малку нелогично во гетото, имаше којзнае колку полиција, хеликоптери, овие го ставија во колата тој, и тргнаа направо во улицата каде имаше полно полиција, следната снимка е како се возат на соседната улица, и никој не ги виде, никој не ги забележа па дури ни хеликоптерите не забележаа дека автомобил бега брзо од местото кај шо се се случуваше.

Малку безвеза, ама ајде, се развива серијава добро, АМА за ББ левел, ќе почека.

Па добро немирите и пукањето беше меѓу црнците и полицијата во куќата а овие беа сосема спротивно од куќата не е ништо чудно што никој не ги забележа. А ако веќе збориме за вакви ситни и можни "пропусти", ги има во сите серии и ги имаше и во ББ ако веќе збориме реално.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Па добро немирите и пукањето беше меѓу црнците и полицијата во куќата а овие беа сосема спротивно од куќата не е ништо чудно што никој не ги забележа. А ако веќе збориме за вакви ситни и можни "пропусти", ги има во сите серии и ги имаше и во ББ ако веќе збориме реално.

Абе нема врска дека било пукањето меѓу црнците и полицијата, овие го почнаа сето, глупо е шо никој ама баш никој не ги виде а цела армија полиција имаше па дури и хеликоптери, и на крај одеа право накај полицијата и следна сцена на соседната улица кај шо нема ништо.

Ама реков нема врска, серијава е (y)

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.505
Поени од реакции
2.424
Па не дека нема веројатност да не ги видат.
1. Се случува за време на ноќта
2. Целата полиција, заедно со хеликоптерот беше насочена кон одредени куќи
3. Раст добро се снајде :D

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Мене па баш последнава епизода не ми направи многу мерак, малу појќе исфорсираја на визуелните ефекти (пукање, акција, тепачка, хелихоптери, дрогирање..), а малу помалку емотивност и полициска рутина, а и малу нелогично Раст така спретно и брзо да реагира со оглед на тоа дека у ситуацијава беше сам против сите, и против црнците и против моторџиите и против полицијата, ама ај како го замислиле така, малу ме потсети на квартските војни од ГТА.
Ипак третата епизода до сега ми беше врвот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Втора епизода сум, после добро споментата сцена ми се ококорија очите и кога ја видов:

Capture.JPG

:vozbud::vozbud::vozbud:

Амишче :love:

Не знам како @Psyside не алармирал за ова. :cautious:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Изгледав се што има излезено во еден ден. Јаки се многу. Метју е глумчина, ме изненади, ликот кој го глуми страшно добро го има креирано. Ваква тензија и цупкање во место немам почуствувано од времето на SFU. Одличен тандем се со Вуди.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Кај сте бе спанковци? Ај да ја тестирам новава спојлер функција...

Побрзо од што очекувавме заврши сагата со Реџи Леду, си крка куршум во глава, дознавме дека сепак Раст е осомничениот кај нигерите (кои ми се ултра напорни) и наредниве епизоди треба да има прилично јаки дешавки, ова беше најдосадниот крај од досегашните епизоди, ама затоа почетната секвенца каде напоредно ги лажат нигерите и кај што до перфекција ја извршуваат акцијата беше перверзии. И ај нека не биди Раст the bad guy. Please. :(

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кај сте бе спанковци? Ај да ја тестирам новава спојлер функција...

Побрзо од што очекувавме заврши сагата со Реџи Леду, си крка куршум во глава, дознавме дека сепак Раст е осомничениот кај нигерите (кои ми се ултра напорни) и наредниве епизоди треба да има прилично јаки дешавки, ова беше најдосадниот крај од досегашните епизоди, ама затоа почетната секвенца каде напоредно ги лажат нигерите и кај што до перфекција ја извршуваат акцијата беше перверзии. И ај нека не биди Раст the bad guy. Please. :(
Глеј, клише би било и да не биде убиец, демек да не наведуваат цело време и на крај да испадне дека не е. Така ќе да ќе видиме како ќе ја средат работата следниве 3 епизоди.

Иначе уште една солидна одлична епизода и сеа ќе видиме како работите ќе одат уште побрзо.

D

dystopian

Гостин
Meh... не верувам дека Раст е убиецот, многу е поверојатно дека ги следел убиствата на The Yellow King од 2002 па натаму и си водел своја независна истрага.

Kajgana Shop

На врв Bottom