True Detective

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ќе има ли нешто лошо во серијава бе? Последните 15 минути беа епик, движењето на камерата и како течеше дејствието непрекинато! :cuc:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Таман помислив Марти ќе е малку центар пажња, брилираше првите 30 минути и бум, Раст stole the show AGAIN :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Последната сцена ме потсети на сцената од Children of Men, кога исто имаше долг кадар со многу пукање, акција и голем број на статисти. Ама тоа е филм, ова е серија, нешто стварно до сега невидено.

Сеа ми текна и на ова - кога Марти го копираше Раст со тоа што си го гледа окото во малото огледало, покажува дека конечно почнува да го прифаќа каков што е.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.872
Поени од реакции
10.382
What the fuck? Чекавме 2 недели ама епизодава вредеше у пм. :cuc::cuc::cuc:

Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
Ги симнав сите епизоди, од моментов се гасам од форумот and i'm on fire.:coffee:

Член од
26 ноември 2013
Мислења
153
Поени од реакции
181
спреми си пуканки и пази да не заспиеш.
My body and mind are ready, не бери гајле, станав од спиење у 4 саат се успав за на факс. Верувам дека ќе уживам во серијава, од проста причина што сум голен фан на Метју, уште од глупите комични романси дур глумеше, има некоја харизма и специфичен глас според кој неможеш да не го сакаш. А да не зборам пак каква трансформација имаше во Dallas Buyers Club.:)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Кога седеа во барот мислам дека во позадина интрото од серијата пееше.
Страшно добра е серијава, само се разочарав кога видов дека ќе има само 8 епизоди, уште 4 и готови сме, а одлична е, далеку над The Killing, за со BB има време да се рамни, ама ако продлжи со ова темпо нема кај да бега.
Marty: You are like the Michael Jordan of being a son of a bitch:pos:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Уште не сум ја гледал, ме задржаа ептен на работа ;)

Ајде вечер ќе ја изгледам и ќе направам уште некоја слика, верувам дека имало уште многу феноменални муабети од Раст Кол

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Последната сцена од 4та епизода ептен е „акциска“според мене не е баш соодветна... инаку интересна поврзаност помеѓу пречесниот од првата епизода, кога се направи обид убиството да се стави во „контекст“ на борбата против црквата, (антихрист) како некој вид риутал, потоа во втората епизода кога се утврди дека убиената девојка била дел од некој бордел среде никаде, и на крај, сцената со изгорената црква, и цртежот на ѕидот, и спиралниот жиг-тетоважа кој се појавува, споменува низ сите епизоди...
Третата епизода, патувачката црква, во суштина истиот „пречесен“ со истиот табор(интересен е изборот на припадници на истиот) од изгорената црква т.е епархија... континурано се појавуваат т.е поврзуваат убиства кои методолошки-модус операнди се поклопуваат, истите индицираат сериски убиец/убијци...за во четвртата епизода, се спомене сатански култ, или секта, чиј белег е спиралниот жиг-тетоважа,а чии членови се богати луѓе, кои патем изведуваат ритуални убиства...на крај може да се испостави дека (нај)богатите и (нај)влијателните од сојузната држава Луизијана имале „лошо хоби“...

Инаку не верувам да има повеќе од десетина епизоди, нешто во стилот на Band of Brothers, ако има следна сезона, најверојатно ќе се работи за други ликови и нормално, актери, во некоја друга сојузна држава...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.135
Серијава треба да се гледа на екс, цела сезона да и седнеш и да се избезумиш, им завидувам на тие што се карактер да си причекаат, на нив ќе им биде најјако.
Имам некои теории за што може да се деси понатака што ми се на 10% сигурност, ама затоа на 100%,1-1 со 1.15 квота е дека ќе Раст ќе ја напучи жена му на Харт. :icon_lol:

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
па ова и скоро сигурно ќе биди најдобра сезона во шоуто зато уживајте дур можите.. подобро актерско дуо од ова и подобри цицки тешко пак да видиме ( освен бејл и ди каприо да се детективски пар а кејт аптон да е таа со цицките, ама малце потешко )

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Според мене најслабата епизода од досегашните !

Ова може и сам на себе да си го кажува, се ближат оскарите ;) Untitled.jpg

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Цел ден ми се врти песната од интрото во главата. Стварно ми влезе под кожа серијава, ја обожавам.

"Why do you make me say this shit, man?"

Шанкерот со "Kiss me I'm an asshole" маицата бил Nic Pizzolatto - креаторот на серијата, така што горнава реченица добива подлабока смисла :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom