Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
Толку сме мизерни шо едвај го чекаме Прибак да ни помогне мислиш Карабатиќ е.
Со ова испаѓа дека се мизерни и тие што кукаат по Наумче.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Толку сме мизерни шо едвај го чекаме Прибак да ни помогне мислиш Карабатиќ е.
Нормално дека сум сигурен, за да се направи круг од сите три репрезентации (Македонија, Чешка и Австрија) треба сите да имаме исто бодови.Siguren si za ova?
Neli se gledaa megusebni?
Ceska izgubi 10 razlika,nie pod 10 vlagame sekako dokolku Danska ja tepa Ceska.

Siguren si za ova?
Neli se gledaa megusebni?
Ceska izgubi 10 razlika,nie pod 10 vlagame sekako dokolku Danska ja tepa Ceska.
Значи, ако ние изгубиме (на пример со 3 гола разлика), за да испаднеме Чешка ќе треба да загуби со помалку од 6 гола разлика од Данска, или лошо разбрав?
Nope, ние сме во предност 2 (или 3 во зависност од тоа кој колку гола ќе даде во последното коло) гола, а не Чесите.
Ако сме изгубиле со 3 разлика, за да отпаднеме ќе треба Чешка да изгуби со 1, па можеби и тоа нема да им помогне (пак ќе кажам, ако имаме иста гол разлика се гледа кој дал повеќе голови севкупно).
Пораз од 2 разлика сигурно не носи понатаму ако Данска ја тепа Чешка што за мене нема сомнеж. На Данците и тоа им е битен меч, ако загубат бодови, ќе однесат помалку во наредна фаза, ако влезе Чешка место нас.
Ти мора да приметиш бе експерт си да ти ибам, добро има некој што приметуваСпомнавме неколку души претходно![]()

Druze nie sami si resavame vo taa situacija, samo od nas zavisi dali ke ideme vo 2 faza so 0, 1 ili 2 boda.Пак истата прикаскаДруги да решваат за нас. Ми се скурчи веќе од такви глупости.
мислев по завршувањето со играње а тоа сигурно ке биде послем едно 5 години сигурноА кој ќе игра?
па и да решаваат головите реално ние имаме повеќе шанси зашто ке играме против Австрија додека Чешка против ДанскаМоментално ние имаме -8, Чешка има -10... Значи ние смееме да изгубиме со 1 гол повеке одколку што ке изгуби Чешка од Данска... Значи доколку ние изгубиме со 3, Чешка треба да изгуби со 2 за да одиме ние понатаму... Доколку пример ние изгубиме со 3, а Чешка загуби со 1 од Данска тогаш и ние и Чешка би имале иста гол разлика -11 и ке решават дадените голови, а ние моментално имаме дадено еден повеке од Чешка...