Tool

• Креатор на темата Креатор на темата sonne
  • Време на започнување Време на започнување
Tool e Мојата религија...:pipi:
Мејнард е гение...

Од текстовите на Тул , ги проширив видиците . Посебно и од динамиката и ритамот во песните.

Ново албумче за брзо време. Во топ 5 бендови ми се. Песните им се крајно несекојдневни, што додава на мојата желба за музичко заситување. Сите членови се подеднакво ,,будали" во позитивна смисла. Видеата се страшно добри, кои бараат максимална концентрација до самиот крај. Не знам што да дополнам, околу омилена песна би ја издвоил The Grudge, oнака максимално комплетна, уживање целосно, искршени ритми и закон бои на гитари.

Tool се мајстори ! ги имам сите албуми The Pot ми е омилена моментално :))

На пауза од кошаркава ми текна да си пуштам, да ја догледам, цела вечер че си слушам, ми се погодија некако сега, ми легнаа

Уфф, децава - растур, ден ми разубаве.

Инаку, според мене, еден од најдобрите „живи“ бендови, и со цело срце го исчекувам новиот албум.
Едноставно се фантастични, почнувајќи од Maynard што е одличен лирицист (што се покажува и во A Perfect Circle и во Puscifer ) и за чудо е единствен „препознатлив“ лик од бендот, па до неверојатните рифови на Adam , тврдите бас линии на Justin и бесните битови на Danny.

А и видеата се, приказна за себе, ме дигале до небо и ме копале 2 метра под земја.

Препорака - иако е на сензитивна тема (злоспоставување на деца), еден од најдобрите аудио-визуелни склопови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom