Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Ај налет што си игра курот писателот, ама според мене целиот формат е згрешен. 10 епизоди по 60 минути за да вклопиш 25 ликови посебно се премалце преку било која математика.
За мене да има смисла да гледам некого толку долго, барем треба некако емоционално да расте, да се трансформира или слично. Арија го прави тоа, ама Санса? Што кур прави 3 сезони, во дувлото е, никако да се опамети, а трошиме време на неа.

Исто со Џон Сноу, мене не ми е јасно, си го уби лидерот за да влезе во војската, а сега прави проблем за човек КОЈ И ТАКА ЌЕ УМРЕ? Како мислеше он да влезе меѓу нив, а да не убие никого?

Плус, да не се случеше оваа епизода, т.е. крајот, размислете дали би ви била интересна 3-та сезона сама по себе. Калиси е најинтересно обработена, имаш по 3 сцени од 7-8 минути во 2 епизоди. Во првите две сцени таа зборува со некој, во третата веќе градот е освоен. Нема чуство на magnitude, не знам како да опишам на македонски, едноставно 10 епизоди по сезона се премалце за серијата да го добие оној епски статус.

Во книга не знам како функционира убиството на Роб Старк, ама на телевизија тоа не остави празни. Океј, Нед умре, ама Нед умре со причина - не сецна, синот сега треба да се одмазди. Ова убиство каква поента ќе има, врска немам, ама мислам дека заради тоа се изнервирани луѓето, нема closure. Нејќам да ме цитираат сега тие што ја читале книгата и да ми појаснуваат, зборам за серијата.
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 17:13 ---
Замисли филм акција во главна улога некој топ актер, го рекламираат ненормално по трејлери, на премиерата се турка народ за влезница, почнува филмот и во првите 10 минути ликот во главната улога го масакрираат :)

P.S.
не од оние филмови со флеш-бекс и афтерлајф, него онака го сечат и крај, го нема веќе :)

Snatch и Бенисио Дел Торо?

FFS, на мојата двд-копија е на cover и на IMDB е first billed! :)

За мене да има смисла да гледам некого толку долго, барем треба некако емоционално да расте, да се трансформира или слично. Арија го прави тоа, ама Санса? Што кур прави 3 сезони, во дувлото е, никако да се опамети, а трошиме време на неа.

Исто со Џон Сноу, мене не ми е јасно, си го уби лидерот за да влезе во војската, а сега прави проблем за човек КОЈ И ТАКА ЌЕ УМРЕ? Како мислеше он да влезе меѓу нив, а да не убие никого?

Плус, да не се случеше оваа епизода, т.е. крајот, размислете дали би ви била интересна 3-та сезона сама по себе. Калиси е најинтересно обработена, имаш по 3 сцени од 7-8 минути во 2 епизоди. Во првите две сцени таа зборува со некој, во третата веќе градот е освоен. Нема чуство на magnitude, не знам како да опишам на македонски, едноставно 10 епизоди по сезона се премалце за серијата да го добие оној епски статус.

Во книга не знам како функционира убиството на Роб Старк, ама на телевизија тоа не остави празни. Океј, Нед умре, ама Нед умре со причина - не сецна, синот сега треба да се одмазди. Ова убиство каква поента ќе има, врска немам, ама мислам дека заради тоа се изнервирани луѓето, нема closure.
- На Санса толку и е капацитетот.
- Џон Сноу - Старк васпитање. Кај него секогаш ќе надвладеат принципите. Кузнае каква смрт ќе му измислат.
- Поентата е да се рушат правилата и класичните клишеа. And it hurts!

Плус, да не се случеше оваа епизода, т.е. крајот, размислете дали би ви била интересна 3-та сезона сама по себе.

Би ни била.

Ај еве ти сеа една слика да те(не) смири.

memeslanding.com_372_1367853426.jpg

p.s.

Capture.JPG

^ :cuc:

Петок, сабота?

I'm game :).

Инаку знае некој од каде можам да си набавам Daenerys Targaryen themed маица за до петок/сабота? Ако се собираме сакам да се појавам во таква :D. Тим Дени! :vozbud:

Mozeme u sabota. Predlog za mesto? Po difolt mi e Ajris ama me interesiraat i drugi predlozi.

Ај Прилеп кај мене на тераса кафе че пијаме и че муабетиме. :rolleyes:

И дополнување: Мисли некој дека Ариа пак ќе ги искористи услугите на the Man? :) Некако иако станаа квит, не го гледам крајот таму. Некако неискористен материјал се се уште овие shapeshifters.

Да, јас мислам дека дефинитивно ќе ги искористи. Мора. Нели Џакен Хагар и даде паричка и и рече као кога ќе дојдеш во Бравос дај ја на било кој и речи Варас моргулис или whatever. Немаше тоа да ни го прикажат да не беше важно.

Туку да може да му ја вратат старата фаца на Џакен Хагар кога ќе се појави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom