Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Вака не сум се осеќал од кога го турнаа доктор Дрејк Раморе во отвор од лифт.

:pos:

Capture.JPG

И момент што случајно го приметив. Она на столнана ламба зад Џои е лавчето од Ланистерс? Dear Lord of Light... :eek:

и каде и да е, ние тука ќе треба да отвориме и посебен подфорум за серијава. This is too much, два дена сум опседнат само со серијава, немам концентрација за ништо друго, се осеќам празно. :confused:
Или посебен форум, или група за поддршка. Трето нема.

Јасно ми стана дека работата е алармантна уште кога ти ја нарече Калиси, цитирам: „курветина“. А јас ти удрив лајк. :unsure:

Некој може да ми каже дали Black Fish ја преживеа Red Wedding јас мислам дека излезе пред убиствата појде да моча :D ако преживеа очекувам одмазда од негова страна

Не се одмаздија тие што требаа тој ќе се одмаздува... нека оди да моча.
Со извинение.

Очекувам Џон Сноу да испили ледени змејови како оние од ундед во варкрафт и да им ги замрзне газиците на Ланистеровци и остала багра ванаби бедес фаци се додека не почнат да се распаѓаат.

Шала настрана, брутална епизода, се е напишано погоре нема што да додавам.

neznam mene mi izgleda na zaebana faca...
Не мислам на тоа, туку одмазда од негова страна ич ништо не ми значи. Скотовите треба да настрадаат од некое од децата.

Едно рандом прашање (знам дека е вон прашината што ја дигна епизода 9 од серијалов), но дали некој се сеќава од каде е потеклото/домородното место на тие битијата што можат да менуваат ликови, како типот што и помогна на Ариа преку неколку убиства? Знам дека нешто и спомна од таква природа, ама не се сеќавам. Ако се сеќава некој нека ми каже, сакам да го пронајдам местово на мапата од светот, ме јадеше веќе неколку дена прашањево.

И дополнување: Мисли некој дека Ариа пак ќе ги искористи услугите на the Man? :) Некако иако станаа квит, не го гледам крајот таму. Некако неискористен материјал се се уште овие shapeshifters.

se mislam dali brann moze da kontrolira poveke raboti od ednas na primer poveke lugje i poveke zivotni...i slicno...ako ima tolkava mokj togas moznostite se neograniceni

Едно рандом прашање (знам дека е вон прашината што ја дигна епизода 9 од серијалов), но дали некој се сеќава од каде е потеклото/домородното место на тие битијата што можат да менуваат ликови, како типот што и помогна на Ариа преку неколку убиства? Знам дека нешто и спомна од таква природа, ама не се сеќавам. Ако се сеќава некој нека ми каже, сакам да го пронајдам местово на мапата од светот, ме јадеше веќе неколку дена прашањево.

И дополнување: Мисли некој дека Ариа пак ќе ги искористи услугите на the Man? :) Некако иако станаа квит, не го гледам крајот таму. Некако неискористен материјал се се уште овие shapeshifters.

Бравос мислам се викаше местото истото место од кај што и беше учителот по мечување во првата сезона а за искористувањето на паричката мислам дека ке биде во наредната сезона
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 03:39 ---
se mislam dali brann moze da kontrolira poveke raboti od ednas na primer poveke lugje i poveke zivotni...i slicno...ako ima tolkava mokj togas moznostite se neograniceni

Мене ме става во мислење дали ке може да ги контролира змејовите :D

Sta reci ? Koju posluku porati ? Kome!?

Брилијатно, ама језиво у пичку материну, како на некој мој близок пријател да му се деси она се осеќав....

Бравос мислам се викаше местото истото место од кај што и беше учителот по мечување во првата сезона а за искористувањето на паричката мислам дека ке биде во наредната сезона

Тој шпанецот?

Интересно.

Многу е реална серијата без разлика што жарнот е фантазија, иронично знам. Но во светот на GRR Martin не страдаат само добрите како што видовме. Сите страдаат но кај публиката се добива впечаток дека само Starks го јадат.

Еве Theon поминува низ пекол, плаќа за цел Westeros заедно. Jaime ја изгуби раката со која мечуваше, добро ликот е жив но таа рака беше се што го идентификуваше неговиот карактер. Со таа рака го бутна Brann од кулата, со неа беше еден од најдобрите мечувалци во Westeros и ред други работи. Craster кој верувам сите ќе се сложите беше гад од епски пропорции исто плати со животот. Orell умре во последната епизода, Janos Slynt капетанот на Gold Cloaks кој ги колеше копилињата на Robert Baratheon беше пратен на ѕидот. Tyrion во битката за Blackwater едвај преживеа и лузните ќе го потсетуваат на тоа засекогаш. Многу реален и суров свет, ако си играш со оган очекувано е дека ќе се изгориш.

Дискутабилно тоа кој се добри а кој лоши. За мене постојат само омилени и одбивни ликови. Во 7 кралства и уште толку кралски семејства секој си гледа да опстане неговата фамилија. Зарем ова го прави Tywin лош или добар затоа што се грижи за своето семејство и наследство? Претпоставувам зависи од кој агол гледаме, го видовме Jaime од повеќе агли и секој си има свое мислење за него. Ретко во која серија можеш да најдеш омилен помеѓу негативците. Еве јас ги обожавам Tywin, Littlefinger, Varys, The Hound, Jaime, Roose Bolton и Walder Frey (посебно ѕверов, закон е!). Би можел по цел ден да ги гледам нивните сцени.

Една многу битна работа која мора да се потенцира. Ова не е приказна само за Starks и нивните авантури. Приказната е многу поголема од тоа, темата е Ice & Fire. Westeros и политичките игри на кралските фамилии се само еден дел од приказната во која Starks се само делче. Вечната борба на R'hllor, Red Priests и Azor Ahai против The Great Other и неговите White Walkers е другиот дел. Понатаму Dany со змејовите и нејзиниот напредок во Essos и ултимативната цел да се врати во Westeros за да седне на тронот на нејзините предци е третиот дел од приказната.

Red Wedding можеби изгледа како климакс и како game over, но приказната си тече и Martin има уште многу да се раскажува. И по обезглавувањето на Eddard Stark во првата сезона многумина мислеа дека тоа е врвот и дека тешко нешто може да го надмине и бум видовме што се случи.

Ако за нешто го бива Martin тоа е длабочината на неговите ликови и можноста да направи за само една сезона да смениш мислење за некој лик или да воведе нови ликови и да ги направи допадливи. Тимот на HBO исто врши феноменална работа успеваќи тој хаос од текст, кој реално е хорор за адаптација, без премногу касапење да го претвори во за мене најдобрата серија до сега. Ги убивме од фалење како бабине што го фалат внукот ама стварно заслужено. :)

Мислам дека време е сликата на Тито по дома и канцеларија да ја замениме со GRR Martin! :P
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 04:53 ---

Jaqen H'ghar се вика типот и доаѓа од Bravos (еден од 9те Free Cities). Ако го бараш на мапа, барај го северо-западно на континетот Essos.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom