Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
PewDiePie - Ако се сеќавам убаво, Кирка се плаши од пророштво кое и го дала некоја вештерка кога била мала, дека помалиот брат еден ден ќе ја убие. Сите се насочени дека тоа ќе биде Тирион, бидејќи меѓу нив има фрикција сега (а и она изгледа верува во тоа па се обиде да му направи атентат пар пати низ серијата до сега што беше), но замислете не изненади Мартин и тоа испадне Џејми? :D

И тој и е помал брат, она е провородена :D. To have your head chopped off by your incestuous brother. Now that would be something! :P

Монструмот кај Конан:

PewDiePie - Ако се сеќавам убаво, Кирка се плаши од пророштво...

Ова Кирка нагалено е или во некои преводи ја викаат така?

Тајвин војнатата ја доби само со политички тактики. Тоа, и плус убаво му се погодија многу работи кои не зависеа од него, како на пример смртта на Ренли. Роб ги доби сите битки со сила, за на крај да ја изгуби војната.

Оф топик ама нејќам да влезам у темана за книгите за да не се спојлнам.

Дали може некој да ми каже кај нас од каде можам да го купам цел сет ама да има нешто како бонус (мапа, дополнителни работи како некои книжиња со сите ликови итн итн.)
И колку чини

Во Икона во Рамстор го има целиот сет на англиски, 2400 или 2500 денари беше. Во самите книги првите неколку страни се мапа, а последните 50тина страни се листа на ликови поделени по куќите. Во Топер ги имаше сите книги на српски, мислам околу 400 или 500 денари книга беше со тоа што скоро сите книги им се поделени на два дела.

VLJ - Cersei е модерна форма на името Circe (лик од Грчка митологија, од приказната за Одисеја, може ви текнува - тоа беше вештицата која му го претвори екипажот на Одисеј во животни а него го заведуваше со љубовни напивки итн.). Сигурно ликот на Мартин е граден по нејзе, бидејќи и таа го убива мажот а се фука со еден од браќата нејзини, и е експерт за отрови, напивки, и интриги. Преведено од наши експерти, Circe и Cersei се и двете Кирка, бидејќи и се читаат/изговараат на ист начин (иако различно се пишуваат). Ја пишувам Кирка бидејќи некогаш малку ме мрзи да удрам ALT+Shift и да ја пишам на латиница :X3:.

Да, дај сериозно да договориме нешто. Очигледно ви се дискутира доста за темава, не гледам зошто не би ја третирале во живо, покрај кригла пиво (or other beverage by choice). Не бидете мивки само затоа што и јас се ставив меѓу екипата :D.

I'm game :).

Инаку знае некој од каде можам да си набавам Daenerys Targaryen themed маица за до петок/сабота? Ако се собираме сакам да се појавам во таква :D. Тим Дени! :vozbud:

Шо ќе ти е бе таква, носи си со натпис prepare your anus. :D

Оваа компилација на реакциите е многу јака. Предобро видео, со бонус Нед Старк.

За тие што не ја гледале епизодата да кажам дека е мега спојлер, паралелно со реакциите се гледа и што се случува во епизодата.

Да не бев до долку зафатен со фахов идев Ск без размислување ај догодина :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom