Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу е реална серијата без разлика што жарнот е фантазија, иронично знам. Но во светот на GRR Martin не страдаат само добрите како што видовме. Сите страдаат но кај публиката се добива впечаток дека само Starks го јадат.
Еве Theon поминува низ пекол, плаќа за цел Westeros заедно. Jaime ја изгуби раката со која мечуваше, добро ликот е жив но таа рака беше се што го идентификуваше неговиот карактер. Со таа рака го бутна Brann од кулата, со неа беше еден од најдобрите мечувалци во Westeros и ред други работи. Craster кој верувам сите ќе се сложите беше гад од епски пропорции исто плати со животот. Orell умре во последната епизода, Janos Slynt капетанот на Gold Cloaks кој ги колеше копилињата на Robert Baratheon беше пратен на ѕидот. Tyrion во битката за Blackwater едвај преживеа и лузните ќе го потсетуваат на тоа засекогаш. Многу реален и суров свет, ако си играш со оган очекувано е дека ќе се изгориш.
Дискутабилно тоа кој се добри а кој лоши. За мене постојат само омилени и одбивни ликови. Во 7 кралства и уште толку кралски семејства секој си гледа да опстане неговата фамилија. Зарем ова го прави Tywin лош или добар затоа што се грижи за своето семејство и наследство? Претпоставувам зависи од кој агол гледаме, го видовме Jaime од повеќе агли и секој си има свое мислење за него. Ретко во која серија можеш да најдеш омилен помеѓу негативците. Еве јас ги обожавам Tywin, Littlefinger, Varys, The Hound, Jaime, Roose Bolton и Walder Frey (посебно ѕверов, закон е!). Би можел по цел ден да ги гледам нивните сцени.
Едно рандом прашање (знам дека е вон прашината што ја дигна епизода 9 од серијалов), но дали некој се сеќава од каде е потеклото/домородното место на тие битијата што можат да менуваат ликови, како типот што и помогна на Ариа преку неколку убиства? Знам дека нешто и спомна од таква природа, ама не се сеќавам. Ако се сеќава некој нека ми каже, сакам да го пронајдам местово на мапата од светот, ме јадеше веќе неколку дена прашањево.
И дополнување: Мисли некој дека Ариа пак ќе ги искористи услугите на the Man?Некако иако станаа квит, не го гледам крајот таму. Некако неискористен материјал се се уште овие shapeshifters.
Некој може да ми каже дали Black Fish ја преживеа Red Wedding јас мислам дека излезе пред убиствата појде да мочаако преживеа очекувам одмазда од негова страна
Нешо коЗамисли филм акција во главна улога некој топ актер, го рекламираат ненормално по трејлери, на премиерата се турка народ за влезница, почнува филмот и во првите 10 минути ликот во главната улога го масакрираат
P.S.
не од оние филмови со флеш-бекс и афтерлајф, него онака го сечат и крај, го нема веќе![]()
Не, The Place Beyond the Pines е повеќегенерациска приказна. Мислам онака како Нед Старк што го имаше на сите мони постери, трејлери, банери...од прва сезона. My nigga NedНешо ко
The Place Beyond the Pines,не е баш така али слично
Tegla & Max Legend - Фала многу за инфото! Само мислам дека овие се баш shapeshifters, дека не се луѓе како луѓе, човечка раса. Така да не знам како би ја научиле истото да го прави и Ариа, доколку би ја "школувале".
Друго нешто, зошто мислам дека пак ќе има Undead во следнава сезона? Не од замрзнатиов тип, туку од пообичниве, ворлок тип undead (ала warcraftian).
Многу е реална серијата без разлика што жарнот е фантазија, иронично знам. Но во светот на GRR Martin не страдаат само добрите како што видовме. Сите страдаат но кај публиката се добива впечаток дека само Starks го јадат.
.
![]()
Moмент, за паднатите борци.
НА
ЉУБОВТА!