Трчање, Скопски Маратон и останати атлетски настани во Македонија

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Секој ден одам на тренинг кошарка, користам л-карнитин за да се потам повеќе и за поголема издржливост и топење на масти.Планирам да го трчам 21км маратон. Дали л-карнитинот го сметаат за допинг ??? И дали има проверка за допинг ???? Користам л-карнитин и затоа ве прашувам...Ви благодарам за одговорот.
--- надополнето: 11 март 2013 во 22:07 ---
Имам план да трчам полумаратон 21км... Инаку користам л-карнитин и секојдневно одам на тренинг кошарка и трчаме таму .... Башка знам преку викенд кардио да трчам 1 саат онака или пак да играм долг исцрпувачки баскет... Сaкам да прашам дали л-карнитинот го сметаат за допинг ??? Ви благодарам многу ;)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Немаш појма колку жалам што не бев, иако сакав да одам премногу...
Имав здравствени проблеми цела недела (и се уште не сум опоравен), па не сакав да дехидрирам и да се онесвестам за време на трката :)

Цел месец се подготвував и на крај морав да откажам... Тоа е :(
--- надополнето: 11 март 2013 во 11:47 ---

Дали почна со подготовки? Колку највеќе си истрчал до сега и за кое време?
Интересна трка беше, многу убава стаза и имаше доста народ,повеќе од лани.
Многу беше топло ја ќе умрев за малце,штом си имал проблеми подобро и што не си дошол. :)
http://www.facebook.com/events/276823265765459/?ref=3
Следна трка ви оваа. Имате на 5 км и на 21.
Со среќа во подготовките на сите :)
--- надополнето: 11 март 2013 во 22:16 ---
Секој ден одам на тренинг кошарка, користам л-карнитин за да се потам повеќе и за поголема издржливост и топење на масти.Планирам да го трчам 21км маратон. Дали л-карнитинот го сметаат за допинг ??? И дали има проверка за допинг ???? Користам л-карнитин и затоа ве прашувам...Ви благодарам за одговорот.
--- надополнето: 11 март 2013 во 22:07 ---
Имам план да трчам полумаратон 21км... Инаку користам л-карнитин и секојдневно одам на тренинг кошарка и трчаме таму .... Башка знам преку викенд кардио да трчам 1 саат онака или пак да играм долг исцрпувачки баскет... Сaкам да прашам дали л-карнитинот го сметаат за допинг ??? Ви благодарам многу ;)
Не бе каква допинг контрола,тоа го нема во Македонија ниту на државни првенства,дури и на страна на балкански,европски првенства не те проверуваат,освен ако не направиш некој многу јак резултат одеднаш.
а за тоа дали е позитивен на допинг немам појма кои супстанци се,ваљда не би требало :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Инаку дај препорачајте некои добри патики не многу скапи.. Гледам нешто у орка има ама не знам дали се добри оти досега се за баскет земав високи ...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Инаку дај препорачајте некои добри патики не многу скапи.. Гледам нешто у орка има ама не знам дали се добри оти досега се за баскет земав високи ...
Ја планирам да си зеам сеа во среда од борис трајковски аутлетот, 1850 рибок бела, океј изглеа за цената.
Да купам па ќе пишам како дали се арни.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Јас би ти препорачал Adidas... пред некоја година купив вакви од оутлетот кај БТ, мислам беа 2.400. И сега гледам сличен модел во продавнициве кај нас.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Јас би ти препорачал Adidas... пред некоја година купив вакви од оутлетот кај БТ, мислам беа 2.400. И сега гледам сличен модел во продавнициве кај нас.

И јас би препорачал Адидас... За околу 2.200 - 2.600 денари имаш доста избор на добри патики за трчање.
Само овие погоре НЕ СЕ ПАТИКИ ЗА ТРЧАЊЕ. Патики за трчање се со доста „вентилација“, лесно се витката... Не се „кожни“, крути и затворени (како овие погоре) :)

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.798
Поени од реакции
2.366
Ви благодарам на сите! Инаку има пак план за тим Кајгана на маратонов или ?

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
Под 2 саати ако успеам би било добро за прв пут? :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Скопскиот, на овој другиов мислам дека нема тимско рангирање... :)
Ајде бе ок, зашо да не.
Шо се дешава ако се пријавиш ко тим? Шо е разликата?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Ајде бе ок, зашо да не.
Шо се дешава ако се пријавиш ко тим? Шо е разликата?
Нема разлика... Само се натпреваруваш и на тимско ниво. На пример јас минатата година бев во Твитер тимот, завршивме 4-ти мислам - дури и пред неколку. атлетски клубови. И моето време беше земено во обзир, затоа што имав трето најдобро време во тимот. Значи без разлика колку души има тимот, се земаат во предвид 3-те најдобри времиња на тимот! :)

Значи што повеќе, тоа подобро. Ваљда ќе се најде некој со ѕверски перформанси :pos:

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.136
Поени од реакции
13.262
Мора да се имаат патики за трчање? На пример неможе со патики за фудбал ф-50 или? :)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
....ако сакате да ви утепам просек :D
Јас не сум почнал уште со активен тренинг...и ако продужам вака, којзнае што ќе биде со мене....
Ќе ве информирам, да видам како ќе бидам со формава....има време за пријавување...

Kajgana Shop

На врв Bottom